am un chist arahnoidian congenital de fisura choroidiana dreapta..

78 comentarii 1 2 3
0
02-11-2011, ora 20:22
mihai_1981
Nu este medic/terapeut
mihai_1981
Pai prima operatie a avut-o in 1993 apoi in 2009 si ultima in 2010.A doua operatie a necesitat fiindca se simte foarte rau avea pierderi de memorie de echilibru iar a treia operatie a necesitat fiindca nu i-a scos tot din a doua operatie..iar in prezent i-a descoperit la creierul mare un chist pana cum au fost la creierul mic.
0
03-11-2011, ora 07:47
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Din cate stiu eu un chist arahnoidian, nu este o bucata de carne ca sa o scoti. Este un spatiu care se umple cu lichid, asa ca nu ai ce sa scoti afara. Lichidul acesta cand nu mai circula cum trebuie face presiune asupra creierului. Trebuiesc facute niste canale prin care sa circule.
0
08-02-2012, ora 19:48
anamaria222
Nu este medic/terapeut
anamaria222
Doamna Rodica va rog sa-mi spuneti cateva informatii in ceea ce priveste chistul arahnoidian. este vorba de nepotica mea in varsta de 6 ani careia i-a fost descoperit intamplator chistul nu are nici un simptom neurologic. am consultat diversi neurochirurgi, majoritatea ne-au indicat interventia chirurgicala, doar un neurochirurg a spus ca nu este necesara. as vrea sa-mi spuneti daca exista o anumita medicatie sau ce ar trebui facut(mentionez dimensiunea chistului este de 9/5 cm). Va rog daca se poate sa discutam si pe yahoo - -. Va multumesc.
0
06-04-2012, ora 15:17
cipry_cipryy
Nu este medic/terapeut
cipry_cipryy
salut sunt Ciprian din Botosani am 23 de ani am un chist arahnoidian de 28/18mm la-m depistat la varsta de 20 de ani am urmat un tratament dar tot am crize, crizele se manifesta cu starii de voma, ametelii, varteji, vad negru in fata ochilor si lesin se manifesta cam o data pe an sau chiar de 2ori.am si dureri de cap si ma tine cam trei zile dupa nu mai am nimic o perioada de timp.as vrea sa stiu daca este un remediu sau prin operatie daca am sanse.va multumesc
0
12-05-2012, ora 15:50
gygycu1234
Nu este medic/terapeut
gygycu1234
salut cipry-cipry eu sunt din suceava si am 2 chisturi arahnoidiene unul frontal de 4 cm si unul retrocerebelos de 2 cm poate vrei sa discutam desprea aceasta bola si de doctorii la care ai fost tu si ce ti-au zis.eu am simtome foarte naspa de la dureri de cap vartej tulburari de echilibru, cel mai naspa masupara daca stau locului intepenesc si ma doare tare dupa cap
0
26-06-2012, ora 15:30
DANYENI
Nu este medic/terapeut
DANYENI
Buna ziua ! Tocmai am descoperit, in urma unui RMN ca sunt purtataorea unui chist arahnoidian temporal stang 14/17/29 mm. Am ameteli, senzatii de voma, dureri de cap si lipsa poftei de mancare.Exista medicamentatie pentru asa ceva ? Operatia este exclusa ! Multumesc si astept raspuns!
0
07-11-2012, ora 22:03
nathy sibiu
Nu este medic/terapeut
nathy sibiu
ceau in urma cu doua zile sotul meu a fost diacnosticat cu artrofie crebeloasa chist arahnoidian fosa posterioara in urma uniu film tomograf am luat legatuta cu dr. chirurg si neurochirurg de unde am obtinut informatii dar nu pentru a ne multumi un singur lucru amandoi au sustinut k nu e de operat si dak e sa se opereze o sa recidiveze nu are simtome fff grave ca cele citite e mie pe forim dar st ingrijorata o sa urmeze un tratament dat de dr. neurolog intrebarea mea este dak se poate ajunge la o stopare a cresterii sau chiar o micsorare a dimensiunilor prin tratament si care st simtomele reale care tb sa apara pe parcursul dezvoltarii lui (chistului).va multumesc
0
19-11-2012, ora 12:53
necsulescu
Nu este medic/terapeut
necsulescu
buna ziua tuturor! acum 3 zile mi-am pierdut cunostiinta, in sensul ca efectiv s-a taiat filmul, cum se spune!..am ajuns de urgenta la camera de garda a unui cunoscut spital din Bucuresti unde, in urma investigatiilor si a CT-ului, mi s-a spus ca am un chist arahnoidian de fosa craniana(emisfera cerebelus drept) mare, nu mi s-a specificat dimensiunea, insa mi s-a explicat ca de la el am durerile de cap puternice pe care le acuz de cateva luni, ametelile puternice si, mai ales, greata si varsaturile pe care le am de vreo 2 saptamani si pe care le puneam pe seama unuei afectiuni ale bilei.
mi s-a spus de asemenea ca nu este indicata operatia. Maine voi merge la Prof. Dr. Iacob Gabriel. Astept cu mare nerabdare consultatia de maine, deoaorece starea mea generala este rea, simt o aboseala acuta si am senzatia ca imi pierd echilibrul. am dificultati chiar la a-mi duce ideile pana la capat si imi gasesc cu greu cuvintele. mi s-a spus sa evit efortul sustinut si stresul.Sper ca va fi bine si am sa va pot da o veste buna despre cum va decurge totul.
Va adoresc multa sanatate tuturor!
0
20-11-2012, ora 14:36
Freud
Nu este medic/terapeut
Freud
Necsulescu.mergi si in alta parte sa te consulte si alti neurochirurgi.
Despre Iacob Gabriel si echipa lui ( in special dobitocul de Romeo Dragan) nu am deloc lucruri bune de spus...anul acesta am avut de-a face cu echipa minunata si a iesit o mare porcarie ( au montat un shunt aiurea pentru o hidrocefalie posttraumatica ).

Sfatul meu sincer este sa te duci urgent sa te vada si alti neurochirurgi.nu te opera la Iacob ca risti sa te nenorocesti.
Multa sanatate !!!!
0
08-03-2013, ora 21:06
MagdaB
Nu este medic/terapeut
MagdaB
salut! sunt Magda din Cluj, am 25 de ani, si am un chist arahnoidian temporal stang de 22/29/33 mm. Am ajuns sa fac un RMN, dupa ce am ajuns la urgenta intr-o zi deoarece mi-a amortit mana stanga, buzele, limba, si obrazul stang, iar partea dreapta a capului ma durea extraordinar de tare. Am fost la neurochirurg, mi-a spus ca acel chist se afla acolo inca din nastere si nu trebuie umblat la el. Neurologul specialist mi-a spus sa elimin alimentele toxice, cum ar fi cafeaua, tigarile, si sa nu stau la lumina puternica, cum ar fi in discoteci. Acel chist nu apasa pe nimic in creier, mi-au spus ca simptomele nu provin din acea cauza, doar durerile de cap. Neurochirugul mi-a spus sa mai fac cate un RMN o data la 5 ani, desi mi se pare un interval mult prea mare. Ma gandesc sa mai fac la anul un RMN in caz ca nu apar alte simptome mai grave, sa vedem daca mai creste. Sanatate tuturor!
0
19-05-2013, ora 21:16
ioan26-1
Nu este medic/terapeut
ioan26-1
Va salut pe toti cei care intrati pe aici. Ar fi bine daca v-ati afla pe acest forum din intimplare sau curiozitate si nu din cauza vreunei suferinte! Eu sint din Tg-Mures, am virsta de 54 de ani si in iarna in urma multor analize s-a hotarit si efectuarea unui RMN. Medicul de la Imagistica m-a informat ca am un chist arahnoidian occipital cam marisor, cu diam. de 6 cm!, dar sa uit ca il am si sa nu-I accord atentie, deoarece este necompresiv inca si sa-mi fac cite un RMN la 6 luni, pt. a vedea daca creste sau nu. In octombrie anul trecut, intr-o dimineata, am lesinat, pierzindu-mi cunostinta! (prima oara in viata). De atunci am ramas cu un tiuit continuu in urechi (cu el adorm, cu el ma trezesc), cu stari greu de descris de ameteli, nesiguranta si teama cind ma deplasez, dureri temporare de cap, oboseala continua si accentuata, dificultati de concentrare si o pierdere in greutate de 10 kg! (asta de la urma nu stiu daca o fi sau nu de la aceasta belea?!) Am fost la patru neurochirurgi cu buna reputatie la noi in Tg-Mures si cu totii, fara exceptie mi-au zis ca acel chist il am din nastere si ca trebuie sa-l las in pace! Cu totii au mai afirmat ca starile pe care le am, nu se datoreaza acestui chist! Mi-am facut pot sa zic toate analizele si in general sint bune! Am vrut sa aud si o alta opinie si am fost la Cluj cu CD-ul si m-a vazut un neurochirurg 'valoros', renumit chiar as spune privit prin prisma rezultatelor obtinute (nu vreau sa dau nume aici pe forum). Si aici mi s-a spus ca nu acest chist imi provoaca toate starile pe care vi le-am descries si voua stimati colegi de suferinta! Acest medic mi-a mai zis ca el oricum nu mai opereaza asemenea chisturi, intrucit toate operatiile pe care le-a avut, s-au soldat cu urmari destul de grave!, si sa incerc sa nu ma ating de el cit mai am de trait! Citind pe acest forum, acest topic, dar si topicul d-lui Macarie, ma regasesc exact in declaratiile multor personae care au aceeasi afectiune ca si mine si sint sigur ca acesti medici nu au dreptate si nu cunosc indeajuns aceasta afectiune! Gasesc foarte interesant faptul caci cu totii acuzam cam aceleasi stari si la toti ni se spune ca problema ar fi alta! D-le Macarie, d-l Necsulescu s.a, scrieti va rog ce ati mai facut si cum va mai simtiti. Consider ca este foarte important dialogul si schimbul de opinii mai ales intr-un domeniu atit de necunoscut. Va doresc tuturor multa sanatate si s-auzim numai de bine!
0
08-07-2013, ora 17:48
fetita_04
Nu este medic/terapeut
fetita_04
Buna ziua tuturor!astazi am aflat la ct ca am un chist arahnoidian occipital bazal necompresiv de 1, 4cm si nu stiu ce sa fac si la ce medic sa ma adresez.culmea este am facut acest tc fiindca era o promotie pe fb.nu am nici un simptom suparator dar deja sunt intrigata si deranjata de prezenta chistului si va rog sa mi recomandati si mie un medic bun din buc la care ma pot adresa.multumesc mult!
0
11-11-2013, ora 15:30
MFS
Nu este medic/terapeut
MFS
Buna ziua, am o fetita de 3 ani diagnosticata cu chist arahn...de unghi ponto cerebelos dreapta, fara simptome (l am descoperit facand un rmn de coloana si am cerut daca tot o anesteziaza si un rmn la cap); daca imi puteti recomanda doctori de exceptie, chiar si din afara tarii, si tratamente reusite, va rog sa mi scrieti, multumesc.
0
11-11-2013, ora 21:11
ioan26-1
Nu este medic/terapeut
ioan26-1
Buna seara,
Un medic de exceptie ar fi dr. Sergiu Stoica. In urma cazuisticii pe care am citit-o, cred ca se ridica la nivelul oricarui neurochirurg cu renume, de oriunde! Cautati si d-voastra informatii despre dinsul si va veti convinge!
0
12-11-2013, ora 09:34
MFS
Nu este medic/terapeut
MFS
Multumesc, il cunosc f bine pe Dr.Stoica insa as fi vrut sa cunosc niste cazuri similare cu al fetittei mele, operate sau nu, tratate si orice alt detaliu.
0
12-11-2013, ora 20:07
ioan26-1
Nu este medic/terapeut
ioan26-1
D-na sau d-l MFS, scrieti-mi -*. Vreau sa va relatez ceva ce nu pot aici pe forum!


(*Modificat de admin)
0
15-11-2013, ora 17:02
MFS
Nu este medic/terapeut
MFS
Buna ziua, nu inteleg dc a fost modificat mesajul dvs asa ca nu vad unde sa va scriu sau cum sa va contactez; ar trebui sa existe solutii.
0
12-02-2015, ora 23:28
lauraa
Nu este medic/terapeut
lauraa
buna ziua ma numesc blana laura georgiana si daca aveti suficienta rabdare sa cititi o mica parte din povestea mea poate v-ar ajuta pe mai departe si daca ajut un om ma declar 100%multumita si scopul acestui mesaj este atins d.p.m.d.v.tata mea avea dureri de spate asa ca el si mama mea(2oameni batrani si f emotivi si respectosi)au decis sa mearga la spitalul universitar(municipal)la un "domn"profesor doctor Iacob Gabriel extraordinar cu o"reclama de invidiat"printre cadrele medicale din spital).dupa 3 zile pe la usa "domnului" Iacob Gabriel a intrat la o consultatie in urma caruia s-a decis internarea ptr 3zile.i-a facut un rmn si a doua zi de spitalizare i-a facut o punctie in coloana in patul din salonul in care statea dupa care urmatoarea zi l-a trimis acasa spunandu-i sa se revada peste 6luni.lucru imposibil deoarece odata ajuns acasa imposibilitatea functiilor fecale si urinare n-au intarziat sa apara precum si durerile insuportabile la piciorul drept asa ca au decis sa faca un rms la un spital privat s-au intors la "domnul"doctor unde le-a spus rastit ca nu se poate asa ceva ca el si-a facut treaba cum trebuie si ca pe rmn apare coloana dreapta si ca se pot duce oriunde ptr ca el este ok pe treaba lui...in momentul de fata tata este internat la un neurolog proapee paralizat iar eu si fratii mei ne regasim neputinciosi in fata lui :( nu contest, nici macar in cazul de fata, calitatile acestui om lucrurile de acest gen s-au intamplat se intampla si se vor intampla dar atitudinea fata de un om fara posibilitatea de a urina/fecale este inadmisibila...trageti dvs concluziile!va doresc multa sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns
78 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul