Ameteala permanenta

11-07-2014
elladeea91
Nu este medic/terapeut
elladeea91
In urma cu 2 saptamni am inceput sa am o senzatie permanenta de ameteala.La inceput nu am bagat de seama, am pus totul in baza oboselii pentru ca am muncit foarte mult in acea perioada.Am sperat ca imi va trece dar simptomele s au accentuat...starea de ameteala permanenta e mai severa, in momentul cand stau foarte mult timp in picioare simt o presiune in ambele urechi, plus durere de cap...si greata.Mi se mai intampla din cand in cand sa ma treaca niste senzatii reci pornind de la ceafa...shi amorteala.Am fost la orl si mi s a spus ca nu am nici o problema care sa tina de ei.am facut o audiograma shi nu am nici o problema cu auzul.M au indrumat catre un neurolog si m au sfatuit sa iau betaserc.Il iau deja de 3 zile dar nici o imbunatatire.La neurolog mi s a spus ca trebuie sa fac un rmn cerebral.Ce poate sa fie ?
9 comentarii
0
12-07-2014, ora 11:25
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Ce varsta aveti? Ce inaltime ? Ce greutate ? Cu ce va ocupati ? Ce boli ati mai avut pana acum ? Cum stati cu tensiunea arteriala ?
Sunt date care sunt necesare pentru a judeca in cunostinta de cauza.
In cazul dumneavoastra pot fi mai multe probleme.
Poate fi o patologie care sa tina de arterele carotide sau arterele vertebrale. Pentru aceasta este necesar un doppler pe aceste artere.
Poate fi o problema de coloana cervicala ( o spondiloza cu ICVB ).
Pentru aceasta trebuie investigata coloana vertebrala cervicala.
Eu aceste variante le-as lua in calcul in primul rand si as face investigatiile necesare.
Daca nu se descopera cauza trebuie avut in vedere un RMN cerebral sau un angio-RMN deoarece ar putea fi o patologie intracerebrala.
Cu stima:
dr Petre Muresan
0
12-07-2014, ora 12:07
elladeea91
Nu este medic/terapeut
elladeea91
Buna ziua,

In primul rand multumesc pentru raspuns.Am 22 de ani, 1.67 m shi 55 de kg.Acum 4 ani avand cam aceleasi simptome mi s a spus ca mi s au desprins otolitii.Problema mi a fost descoperita la panduri.Doctorul de atunci a folosit niste exercitii de repozitionare si mi s a recomdant ca timp de 48 de ore sa nu fac nici o miscare a gatului.De atunci nu am mai avut probleme de genul acesta pana acum 2 saptamani.Bineinteles m am gandit ca cel mai probabil am acelsi lucru...insa de data aceasta mi s a spus ca nu am nici o problema care as tina de urechea interna si sa mi fac o radiografie la coloana cervicala.Am facut o shi totul a iesit normal.Nu este nici de acolo.Tensiunea arteriala nu mi s a luat nicaieri.Dar tensiunea poate da ameteli permanente...?pentru ca mai tot timpul simt ca nu sunt stapana pe picioarele mele...iar in momentul cand stau in picioare simt o presiune puternica in urechi...care se mai diminueaza in momentul cand stau intinsa.Mentionez ca de multe ori se intampla sa mi transpire palmele si picioare...o transpiratie rece...Va multumesc
0
12-07-2014, ora 21:05
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
In acest caz, asa cum v-am spus, trebuie sa continuati cu uematoarele faze ale investigatiilor: doppler, RMN si la nevoie angio-RMN.
Cu stima:
dr Petre Muresan
0
12-07-2014, ora 21:23
elladeea91
Nu este medic/terapeut
elladeea91
multumesc.asa voi face
0
12-07-2014, ora 21:27
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Astept vesti de la dumneavoastra si in functie de rezultatul investigatiilor vom vedea ce e de facut in continuare.
Cu stima:
dr Petre Muresan
0
12-07-2014, ora 22:01
elladeea91
Nu este medic/terapeut
elladeea91
Sigur ca da.va voi spune imediat ce voi avea noutati.multumesc inca o data
0
13-07-2014, ora 23:18
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Mihaela in paralel cu investigatiile neurologice mai fa un test ! Cumpara-ti de la farmacie 2 tablete de Calmepam, Anxiar sau orice altceva similar, ia o pastila intreaga cand te simti ametita si vezi ce efect are asupra vertijului ! Daca trece ameteala inseamna ca este un simptom al unei tulburari anxioase incipiente !
0
22-07-2014, ora 18:26
elladeea91
Nu este medic/terapeut
elladeea91
Revin cu noutati.Ieri mi am facut rmn ul, iar astazi am rezultatul.Imi poate explica cineva mai pe intelesul meu ce inseamna mai exact asta :2 microleziuni demielinizate nespecifice(hipersemnal T2 si Flair) fara restrictie a difuziei la nivelul substantei albe frontale drepte.Este grav?Maine de dimineata ma duc la neurolog, dar vroiam sa mi fac o idee despre ce ar putea sa insemne. Multumesc frumos
0
25-07-2014, ora 23:14
elladeea91
Nu este medic/terapeut
elladeea91
Pana la urma am fost diagnosticata cu vppb si mi s a spus sa iau in continuare Betaserc.Il iau cam de 2 sapt si degeaba...tot ametita sunt...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •