Intrebare Epilepsie

27-05-2026
nicopaj
Nu este medic/terapeut
nicopaj
Buna ziua, am epilepsie si iau tratament cu levetiracetam de 1000mg, gabaran 300mg si lamotrigina 50mg si vreau sa intreb daca folosesc comprimatele pentru stres de la Adya denumite Cebronorm Zen care contine magneziu si vitamina b6, interactioneaza cu tratamentul meu actual?
Mulțumesc!
3 comentarii
0
27-05-2026, ora 15:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Exista grupul de Facebook Epilepsie Romania, care are mii de membri. Intrebati acolo. Sigur va va raspunde cineva.
0
28-05-2026, ora 11:02
nicopaj
Nu este medic/terapeut
nicopaj
Am intrebat si nu mi s-a oferit un raspuns. De asta am intrebat aici si m-am gandit ca aici imi poate raspunde si o persoana specializata.
0
01-06-2026, ora 14:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu luați Cebronorm Zen fără acordul medicului neurolog. Vitamina B6 în doze mari poate reduce concentrația și eficiența anumitor tratamente antiepileptice, existând riscul de a destabiliza controlul crizelor. Deoarece luați o schemă complexă (Levetiracetam, Gabaran și Lamotrigină), riscul de interacțiuni trebuie evaluat strict de medicul care vă monitorizează.Pentru a lua o decizie sigură și informată, țineți cont de următoarele aspecte:Efectul vitaminei B6: Vitamina B6 poate accelera metabolizarea unor anticonvulsivante, scăzând nivelul acestora din sânge.Efectul magneziului: Deși magneziul poate fi benefic pentru sistemul nervos, anumite forme utilizate în suplimente pot interacționa cu absorbția medicamentelor dacă sunt luate în același interval orar.Necesitatea suplimentării: Unele antiepileptice pot cauza în timp deficite de vitamine, însă doar medicul neurolog poate stabili dacă aveți cu adevărat nevoie de un supliment cu magneziu și vitamina B6 și în ce doză, în urma unor analize de sânge.Mergeți la medicul dumneavoastră curant cu prospectul Cebronorm Zen pentru a verifica exact compoziția. Doar acesta vă poate confirma dacă suplimentul este sigur pentru dumneavoastră, fără să interfereze cu schemele de Levetiracetam, Gabaran și Lamotrigină pe care le urmați.
Rezumat generat de AI.
Adaugă un comentariu / răspuns