Ameteli in timpul efortului fizic

28-09-2011
Georgiana29
Nu este medic/terapeut
Georgiana29
Buna ziua. Practic arte martiale( 3 antrenamente pe saptamana/ 2 ore antrenamentul) iar antrenamentele cuprind exercitii de tot felul, pt toate grupele de muschi, lucrate in general la intensitate medie-mare. Am 20 de ani si practic sportul asta de la 7 ani, insa cam de un an-doi am inceput sa ametesc dupa anumite exercitii. Ametesc, mi se taie respiratia si cateodata mi se infunda si urechile. De aceea dupa un exercitiu mai greu nu pot sa stau dreapta in picioare, ci raman cu capul in jos pt a-mi reveni. Mentionez ca am 1, 75 si 75 kg, o rezistenta fizica destul de buna atunci cand nu ma ia cu ameteli iar kilogramele in plus au fost dintotdeauna acolo deci ma gandesc ca nu e din cauza lor. Astept o sugestie pentru a-mi rezolva aceasta problema. Multumesc anticipat.
3 comentarii
1
29-09-2011, ora 09:33
tina86
Nu este medic/terapeut
tina86
Inainte de antrenament trebuie sa mananci cam cu o ora jumate sau 2 inainte. Depinde si ce mananci si din acest motiv recomandabil ar fi sa iei niste vitamine. Mergi la farmacie si cere ceva pentru efort fizic.
1
07-10-2011, ora 13:01
Baiatu_87
Nu este medic/terapeut
Baiatu_87
Eu ti-as recomanda sa-ti faci niste analize, s-ar putea sa fii anemica. Daca alimentatia ta este corecta inainte de antrenamente poate ai nevoie de calciu, vitamine...
1
24-02-2018, ora 02:03
FT
Nu este medic/terapeut
FT
Buna ziua.
In urma cu o luna, am inceput antrenamente de electro- stimulare. Pe parcursul antrenamentului am niste starii de lesin, ameteala, vertij. Este foarte ciudat. Antrenorul zicea ca am buzele albe.
Am avut antrenament si dimineata inainte sa merg la servici si dupamasa dupa servici. Tin sa mentionez ca inainte de antrenament mananc tot timpul, ma hidratez corespunzator. Sunt speriata. Sper sa ma poata ajuta cineva cu o explicatie sau o indrumare.
Multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •