Ameteli, tiuit, pocnituri la inghitire

30-04-2018
mm
Nu este medic/terapeut
mm
Buna seara!

Am si eu o problema la care se pare ca toti doctorii imi spun ca e vorba de anxietate si atacuri de panica. Din luna septembrie 2017 ma confrunt cu niste ameteli ( in primele 3 luni au fost severe) cu senzatie de dezechilibru si lesin (senzatia este pe partea stanga). Tot in primele luni au fost destul de dese, cam la fiecare ora cel putin o data ameteam. Bineinteles ca aceste ameteli imi dadeau o stare de anxietate de am crezut prima oara ca am ceva la inima. Am fost la un control cardiologic, nimic iesit din comun. Am facut si un RMN cerebral care a iesit bine.Primult atac mai sever l-am avut dupa o luna si ceva de la debut. Era atit de sever ca nu mai puteam sa merg, singuru lucru care l-am observat atunci a fost la miscarea capului de sus in jos. Imi ridicam putin capul sus sa privesc tavanul si cand il lasam jos incepea ameteala puternica. Pe vremea aceea luasem betaserc + anxiar de la medicul neurolog. Dupa o saptamana am dobandit un tinitus (tiuit ascutit non stop dar nu foarte deranjant) si de fiecare data cand inghit, imi pocnesc urechile.Dupa acest episod am fost la un 2 controale ORL (2 medici diferiti) si la un control ORL(alt doctor) de vertij cu camera video (pentru nistagmus). Toti medicii mi-au spus ca nu am nimic ca totul e in capul meu mai putin doctorul care a mi-a facut testul de vertij care mi-a spus ca simptomele mele sunt specifice migrenei asociate vertijului (deoarece i-am spus ca o data pe an mi se intampla sa am migrene cu aura). Mi s-a dublat doza de betaserc (de la 2 la 4 tablete pe zi de 24mg) ametelile au disparut dar tinitus-ul s-a accentuat la urechea stanga incat incepeam sa aud distorsionat unele zgomote de frecventa inalta (cum ar fii la radio cand postul nu este 100% reglat). Dupa ce am terminat de luat betasercu de o luna de zile pentru cantitatea dubla si doua luni de zile cea normala, distorsiunea a disparut, revenind la tiuitul precedent.De atunci imi vine sa cred ca betasercul a fost de vina pentru tinitus. Atunci ametelile au revenit dar in intensitate mai mica. Am facut o audiograma si timpanograma care au iesit ok.In Ianuarie mi-am amintit ca deobicei cand stau intr-o pozitie incomoda pe canapea (pozitia de intins pe spate si capul pe marginea canapelei de imi ating cu barbia pieptul) incep sa ametesc si am decis sa imi fac o radiografie la coloana cervicala. Din radiografie se poate vedea cum coloana cervicala este aproape dreapta si tinde sa se curbeze invers decat e normal. Neurologul a fost ferm convins ca de aici provin ametelile. Am facut fizioterapie si kinetoterapie timp de 10 zile. Ametelile, tinnitus-ul si pocniturile au ramas la fel. Nu pot sa zic ca m-a ajutat cu ceva. In luna Februarie am decis sa fac un RMN cervical la care a reiesit ca in partea stanga am o mica protruzie cervicala. Am fost la cel mai renumit neurochirurg din Brasov si mi-a zis ca nu este posibil ca o protruzie sa imi dea aceste simptome.Mi-a zis sa iau Mentat si vitamine E pentru circulatia sangelui si sa port un guler cervical. Nimic nu m-a ajutat.Intr-o zi cand stateam la munca pe scaun (nu mi-am verificat poztia si stateam un pic incomod) am inceput sa ametesc, si singura pozitie care nu imi dadea ameteala era sa stau cu capul drept, daca ma aplecam 10 grade, sa iau o foaie de pe masa incepeam sa ametesc(a tinut pana seara pana am adormit si a doua zi m-am trezit fara sa mai am simptomele acelea). Am mai fost la dansul(neurochirurg) si mi-a recomandat sa fac un EEG care si acela a iesit ca nu am nimic si ca sufar de anxietate si atacuri de panica. Nu stiu ce sa mai fac, ametelile tot le mai am, si tot revin cand stau pe scaun mai ales la calculator.Am 30 de ani, 76 kg, 1.76m meseria mea de inginer proiectant (stau la calculator 8 ore pe zi). Inainte stateam si restul zilei acasa pe calculator sau ma uitam la televizor. Am inceput sa iau lectii de inot si sa imi schimb stilul de viata sedentar (in fiecare ora la munca fac o plimbare de 10 minute pe jos si seara nu mai stau la calculator). Inca nu vad imbunatatiri. Sa presupunem ca sufar de anxietate, este posibil ca acele pocnituri din ureche sa imi creeze probleme mai incolo? In ultima vreme am cam des si episoade de tiuituri de cateva secunde (cum le are orice om normal). Tin sa precizez ca tinitusul acela nu mi-a trecut deloc din octombrie si pocniturile la inghitire. Ce am mai observant e ca atunci cand fac dus cald si ma spal pe cap sau cand beau alcool, ametelile dispar.Toate analizele de sange sunt bune, niciuna iesita din normalitate, urina la fel, TSH-u la fel.
Nu imi stiu starea tractului digestiv.Dar din ce am observat, de fiecare data cand am ameteli imi merge burta (ceea ce mi se parea normal de la starea de panica). Am avut chiar de ziua mea o durere groaznica de burta (am chemat salvarea pentru prima oara in viata mea) in partea de sus sub coastele din partrea dreapta (cred ca e de la ficat). A doua zi nu am mai avut nimic, doctorul mi-a zis ca am avut o raceala la stomac din cauza berii (am baut 7 beri reci in 6 ore). Chiar ieri cand m-am trezit mi-a mers burta tot asa de la bere presupun ( 5 beri baute vineri seara) dar nu a mai fost atit de dureros. Am mai facut in septembrie niste teste de scaun pentru helicobacter pylori si mi-a iesit slab pozitiv. Nu am facut tratament in acest sens la parerea doctorului generalist.Cat despre alimentatie maninc in fiecare zi de la cantina (piept de pui, cartofi la cuptor, ciorbe, supe, salate) si in ultima perioada am incercat sa evit prajelile si carnea (am si tinut post o saptamana).Mai maninc ciocolata de pofta cam in fiecare zi dar nu in cantitati mari. Precizez ca analizele de sange au inclus si analizele pt hepatita b si c, altceva nu stiu ce ar mai indica daca am probleme la ficat. Ma hidratez cu apa in general, evit coca cola si bauturile acidulate (dar cateodata imi mai scapa :D ). Cu siguranta nu beau 2 litrii de apa pe zi pentru ca nu tin evidenta, dar in principiu la servici beau cam doua cani de apa si cand ajung acasa doua pahare.
Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Va multumesc mult!
6 comentarii
0
30-04-2018, ora 09:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
calitatea sângelui car trebuie sa oxigeneze si sa hraneasca creerul si sistemul nervos..se face in intestine din ce punem nooi in farfurie si cum ne hidratam
faci investigatii la gastrologie.
eviti alimentele care Ingroasa sangele
te hidratezi mai fortat si mai tintit si cu ceaiuri pentr circulatie cerebrala
0
30-04-2018, ora 18:17
mm
Nu este medic/terapeut
mm
Multumesc de raspuns. Puteti sa imi ziceti mai in detaliu ce fel de investigatii? Endoscopie digestiva?
0
01-05-2018, ora 12:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
si ecografie..si daca e cazul si colonoscopie
0
02-01-2022, ora 11:44
MariaEle
Nu este medic/terapeut
MariaEle
Buna ziua!
Si eu ma confrunt cu simptome similare.
Si rezultate similare. Toate investigatiile ( ORL, RMN, oftalmologie) sunt pozitive.
Ati mai rezolvat ceva? In ce directie ati mers?
Cum va simtiti?

Mutumesc!
0
02-01-2022, ora 17:54
mm
Nu este medic/terapeut
mm
Buna seara si La multi ani!
Din fericire s-au diminuat simptomele dupa aproape 1 an de la debut, pana aproape au disparut. Am ramas doar cu tinnitus-ul dar e ok, nu ma mai afecteaza. Se pare ca a fost pe baza de stres si anxietate. Din ce am observat, unele ameteli pe care le aveam le rezolvam prin manevra Epley ---------*. Asta din cauza cristalelor din urechea interna. As recomanda si un psiholog ce este specializat pe stres/anxietate pentru ca ajuta, chiar daca in momentul de fata nu ai crede ca de "cap" e problema. Eu am fost foarte sceptic in privinta psihologilor dar cand am facut cateva sedinte, am inceput sa imi dau seama ca unele chestii pe care le faceam imi creau starile acelea.
Incercati sa nu va mai ganditi ca este ceva grav, ca daca era, trebuia sa fiti deja internata in spital (Doamne fereste!) si gandirea sa o aveti pe cat se poate de pozitiva! Incercati sa diminuati pe cat se poate stresul din viata dv si somnul este cel mai important lucru! In perioadele stresante si fara somn, am incercat uleiul CBD 20% si m-a ajutat enorm. Nu stiu daca e placebo, dar s-a simtit diferenta!
Multa sanatate sa aveti si sper sa treceti usor peste aceasta perioada!

(*modificat de admin)
0
03-01-2022, ora 10:39
MariaEle
Nu este medic/terapeut
MariaEle
Buna ziua!
La multi ani!
Va multumesc mult pentru raspunsul rapid si ma bucur sa aud vesti bune!

Am sa ma orientez si catre un psiholog/psihiatru. Cum spuneti si dvs, sunt putin sceptica ca de la anxietate se trage, dar orice investigatie in plus poate e un ajutor.
De asemenea voi incerca cu CBD oil, am auzit si eu lucururi pozitive despre el.
Multumesc si pt link. Voi incerca metoda.
O zi buna si multa sanatate in continuare!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.