Amigdalita cronica

08-12-2014
Andreeafl
Nu este medic/terapeut
Andreeafl
Acum cateva saptamani am mers la ORL si mi s-a spus ca am Amigdalita Cronica cazeoasa
Analizele sunt astea :
. Hemoleucograma completa
-Sange ANALIZE REZULTATE

INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Leucocite (WBC) 8.0 10^3/ul 4.5 - 13.5 / 10^3/ul
Limfocite 3.38 10^3/ul 1.5 - 6.5 / 10^3/ul
Monocite 0.56 10^3/ul 0.2 - 0.8 / 10^3/ul
Neutrofile 3.76 10^3/ul 1.8 - 8.0 / 10^3/ul
Eosinofile 0.26 10^3/ul 0 - 0.7 / 10^3/ul
Basofile 0.04 10^3/ul 0.00 - 0.2 / 10^3/ul
Limfocite % 42.2 % 20 - 55 / %
Monocite % 7.0 % 1.7 - 9.3 / %
Neutrofile % 47.0 % 40 - 75 / %
Eosinofile % 3.3 % 0 - 4 / %
Basofile % 0.5 % 0 - 2 / %
Hematii (RBC) 4.61 10^6/uL 4.1 - 5.6 / 10^6/uL
Hemoglobina (HGB) 13.3 g/dl 11.5 - 15.3 / g/dl
Hematocrit (HCT) 39.8 % 34 - 44 / %
Volum mediu eritrocitar (MCV) 86 FI 80 - 97 / FI
Hemoglobina eritrocitara medie (MCH) 28.8 pg 25 - 34 / pg
Conc. medie de hemoglob. eritrocitara (MCHC) 33.3 g/dl 31 - 36 / g/dl
Indice de distributie a eritrocitelor (RDW) 12.4 % 11 - 18 / %
Trombocite (PLT) 384 10^3/ul 150 - 450 / 10^3/ul
Trombocrit (PCT) 0.320 % 0.15 - 0.45 / %
Volum mediu trombocitar (MPV) 8.3 FI 6 - 15 / FI
Indice de distributie a trombocitelor (PDW) 12.5 % 10 - 16 / %
VSH -Sange

5 mm/h
1 - 20 / mm/h

3. Fibrinogenemie -Plasma

426 mg/dl
180 - 450 / mg/dl
Depistare Helicobacter pylori Ac IgG screening NEGATIV NEGATIV

Depistare Helicobacter pylori Ac IgG screening:
Testul a fost efectuat prin metoda imunocromatografica.
Acuratetea diagnosticului infectiei este crescuta in mod considerabil prin utilizarea a cel putin doua metode diagnostice diferite.

BACTERIOLOGIE
ANALIZE

REZULTATE

INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

5. Exudat faringian - cultura -Exudat

ABSENT CANDIDA SPP.;, ABSENT STAFILOCOC PATOGEN;, ABSENT STREPTOCOC BETA HEMOLITIC;

Am Tonsilotren plus gargara cu apa de gura Ossidenta. Vor fi schimbari? Halena este cea mai mare problema!
12 comentarii
0
08-12-2014, ora 21:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu..n.o sa ai rezultat
trebuie scoase amigdalele clasic sau de facut reducerea in volum cu radiofrecventa
0
27-12-2014, ora 13:07
lilia 11
Nu este medic/terapeut
lilia 11
buna ziua.as dori mult un sfat cum e mai bn sa procedez.problema e in glande, s-au inflamat.deja de o luna am febra, mai mult se mentine la 37, 2...unii medici au zis ca am tonzilita si trebuie sa recurg la scoaterea amigdalelor..dar am dat si mai multe analize..la singe este anemie, urina buna, probele reumatice tot bune...as vrea mult sa stiu poate mai este vreo metoda de tratat cumva sau e neaparat operatia chirurgicala..ca mi-i frika cum va fi dupa ele.cit de des ma voi inbolnavi..la mn deja de vreo 2 ani este problema glandelor, se infla cite 3 ori pe an...de asta vreau un sfat cum mai bn sa procedez, daca e neaparat operatia...astept mult un rs, , mersi anticipat
0
28-12-2014, ora 18:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
exista posibilitatea reducerii amigdalelor in volum cu radiofrecventa sau laser
fara sa fie scoase in totalitate
consulta un medic ORL din clinica sau cab. privat
0
24-01-2015, ora 19:26
lilia 11
Nu este medic/terapeut
lilia 11
buna ziua !!! totusi am fost operata, adika s-a recurs la scoatarea amigdalelor...dupa cum am mentionat in komentariul trecut ca deja de o luna si ceva aveam febra...chiar si acum dupa inlaturarea amigdalelor tot se mentine febra..cind 37, 1, cind 37, 2...primele 3 zile dupa operatie crestea peste 38 si doar ku injectie mi-o cobora in jos...am urmat si antibiotice timp de 5 zile dupa ce m-a operat, prescrise de medik...insa acum am 10 zile dupa operatie si febra se mentine la nivel jos dupa cum am zis 37, 2-37.3...as vrea mult sa stiu cum are loc acest proces de vindecare, in sensul cit poate sa mai dureze aceasta febra...sau mai trebuie ceva ceva de primit, ca sincer imi creeaza o stare aiurea si dureri de cap de la aceasta subfebrilitate.
0
25-01-2015, ora 18:38
john 81
Nu este medic/terapeut
john 81
Buna Ziua ma numesc Constantinescu Marius sunt din Craiova, am 34 de ani, si in urma unor consultatii la 2 medici ORL.am fost sfatuit sa ma operz de amigdalite pt.ca le am inflamate cu puroi, nu am dureri, dar dorm greu noaptea ma sufoc, fac atacuri de panica si simt ca mi se pun mucozitati in gat, ma casnesc sa le expertorez dar cu greu pana ma trec transpiratiile si nu am aer asa, vreau sa imi spuna si mie cineva unde sa ma duc sa ma operez sa le scot daca este cazul, dar cu METODE NOI nu cu cele CLASICE, imi este frica de durerile si chinurile dupa, mai ales ca am mai multe boli, cu ficatul in primul rand si cu stomacul ulcer duodenal si nu mai pot lua nici flamexin pulbere ma apuca niste lesinuri puternice si intepaturi in stomac, ameteli si dereglari ale stomacului si intestinelor, si deaceia PREFER SA MA OPEREZ cu LASER ceva sa nu am parte de acele dureri cumplite si sangerari, si nu reusesc sa gasesc un spital ceva sao o clinica unde se opereaza cu laser ceva., va multumesc mult. si astept cu nerabdare indrumari.
-*

(*modificat de admin)
0
25-01-2015, ora 20:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
PT.. lilia 11
o vindecare toatal dureaza cam 3 saptamani
febra de acest gen poate fi si de la probleme renale su pulmonare
0
25-01-2015, ora 20:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pt..john 81

tre sa fii foarte atent la simptome si cauze
am scris multe postari pe forum unde explic.. ca secretiile din gat, senzatii de sufocare s.a.. sunt din cauza refluxului gastro-esofagian si alimentatiei incorecte...
OPeratia de amigdale.. o sa te scape de durerile provocate de amigdalita pultacee
dar celelate simptome NU trec de la acesta operatie
tre sa schimbi stilul de viata, de alimentatie si sa faci mulet tratamente locale... gasesti pe forum ce si cum
0
22-03-2015, ora 13:11
lilia 11
Nu este medic/terapeut
lilia 11
buna! am o neliniste mare si as dori mult un sfat, nu stiu cum sa mai procedez si ce sa intreprind...am deja 3 luni si ceva de cind stau cu febra de 37, 2- 37, 3...am facut operatie la amigdale cu 3 luni in urma, dar ma gindesc ca 3 luni e un timp destul pentru ca organismul sa se adapteze...nu mai stiu la ce sa ma gindesc, de la ce mai poate fi aparitia acestei febre? ce mai poate declansa o febra indelungata, sa stiu la ce sa ma mai gindesc? sint epuizata deam de aceasta stare de febra si dureri de cap... as vrea mult un sfat sa stiu ce control sa mai trec, sa stiu de unde porneste febra..e legat inka cu gitul sau e vreo problema mai serioasa? ms anticipat
0
22-03-2015, ora 17:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuei sa mergi la un medic de la CONTAGIOASE. ( boli infectioase)
0
23-04-2015, ora 22:41
soare12
Nu este medic/terapeut
soare12
buna seara..am 19 ani iar in decembrie am observat o respiratie urat mirositoare, iar din gat scoteam nists bilute albe care miroseau foarte urat..am facut exudat faringian si nu mi a iesit nimic.am fost la orl si mi a dat orofar spray...dar acum iar am respiratie urat mirositoare si iar scot bilute albe din gat..si am citit ps net ca poti face diferite boli de la amigdale si mor de frica..iar de cateva zile ma doare capu si ametesc sa fie de la asta..astept un sfat va rog foarte mult
0
04-05-2015, ora 19:16
alfa123
Nu este medic/terapeut
alfa123
buna seara! am fost la ORL si mi-a spus ca am amigdalita cronica si otita seroasa. azi sunt in a 6-a zi de tratament cu zinnat 500, paracetamol, bioparox si strepsils..durerea a disparut destul de mult, acum nu mai ma decat o durere "normala" de gat, dar am observant pete albicioase de aprox. 1 cm pe arcada palatofaringiana stanga si dreapta, aproape de amigdale (sper ca am explicat destul de bine) care le am din a doua zi de tratament si nu trec...banuiesc ca este puroi...maine e ultima zi de tratament si nu cred ca vor disparea maine. ar trebui sa am motive de ingrijorare? sa merg la un alt control orl sau acel puroi va trece si dupa ce termin antibioticele?
0
04-05-2015, ora 21:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
dupa orice tratament indicat de medic..se merge la consulatia de control
fiindca o vindecare completa survine in 21 de zileorice intrerupere incorecta a tratamentului duce la cronicizare si eventuale interventii chirurgicale mai tarziu
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.