Amigdalita cu puroi si stafilococ auriu - consecinte dupa tratament?

18-07-2016
Focsa
Nu este medic/terapeut
Focsa
D-le Dr. Flueraru,
Am 20 de ani, nu fumez, nu cosum alcool si nu stau in medii toxice (sunt student). La începutul lunii mai am facut amigdalita cu puroi, apoi s-a repetat la sfarsitul lunii iunie. Medicii (de familie si ORL) mi-au prescris nurofen, claritromicina, aerius si strepsils. Episoadele au fost urate, cu febra 39 grade si m-au tinut 7 - 10 zile. Saptamana trecuta, la 11 zile de la terminarea ultimului episod am facu analize si au iesit asftfel: vsh=5 ( interval <13), leucocite=8, 6 x 10^3 (interval 4 - 10), neutrofile =19, 4%(45 - 80), iar numeric=1, 66 x 10 ^3 (2 = 8), eosinofile=0, 8% (0 - 4), numeric=0, 07 x 10 ^3 (0 - 0, 7), basofile=1, 6% (0 - 2), numeric=0, 14 x 10^3 (0 - 0, 2), limfocite=70, 2% (20 - 55), numeric=6, 01 x 10^3 (1 - 4, 5), monocite=8% (1, 7 - 9, 3), numeric=0, 68 x 10^3 (0, 2 - 0, 8), hematii=4, 97 x 10^6 (3, 9 - 5, 7), hemoglobina=14, 7 (interval 13 - 17, 3), hematocrit=43, 1 (39 - 51), MCV=87 (80 -97), MCH=29, 6 (22 - 35), MCHC=34, 1 (31 - 36), RDW=14, 7 (10 - 16), trombocite=148 x 10^3 (150 - 450), MPV=8, 8 (7 - 13), PCT=0, 131 (0, 15 - 0, 45%), fibrinogemie=180 (180 - 450), proteine totale serice=6, 9 (6 - 8), TGO=49, 7 (5 - 45), TGP=109, 3 (5 - 45), creatinina=1, 08 (0, 7 - 1, 3), uree=28 (15 - 40), calciu total=10, 2 (9 - 11), calciu ionic=4, 3 (3, 5 - 5, 2), sideremie=76, 6 (59 - 158), glicemie=86 (64, 5 - 107, 8), TSH=2, 5 (0, 4 - 4), ASLO cantitativ=<70 (0 - 200), PCR cant.=5, 37 (0 - 10), sediment urina=negativ, cu celule epiteliale relativ frecvente si cristale oxalat de calciu frecvente. La exsudatele din nas si gat a iesit prezent stafilococul auriu, iar streptococul beta si candida au iesit absente. Mi-a dat si antibiograma
De ieri, adica la 2 saptamani de la terminarea antibioticului am inceput sa simt iar o jena in partea dreapta a gatului desi nu pare a fi ceva, poate o usoara roseate, fara a fi inflamate amigdalele sau cu pete albicioase. Nu fac febra si nu ma simt rau. Am tinut regim, fara rece, fara acru, fara acidulate, fara fierbinte. Am pus pe nas QUIXX si am mai supt si cate o pastila de tantum sau decasept. Am consumat miere de albine si comprimate pentru imunitate.
Nu inteleg de ce a inceput iar sa ma deranjeze gatul???? Modificarile la hemoleucograma (neutrofile mici, limfocite mari, trombocite usor scazute) sunt ca urmare a infectiilor??? Dar la ficat poate fi de la medicatie pentru ca nu am luat un protector hepatic????? Mentionez ca la episodul de infectie din iunie mi-au iesit in prima zi, fara sa iau pastile, niste bubite care au disparut foarte repede, la fel si in a doua zi, iar dr. de familie a spus ca e rubeola (nu cred ca am avut când am fost mic).
In ultimii 4 - 5 ani nu am mai avut asa probleme cu amigdalele, iar in copilarie aveam probleme cu gatul si nasul cam de 3 - 4 ori pe an. Mentionez ca dr. ORL a spus ca am si o rinita parca hipertrofica. Acum est in CO.
Va multumesc si multa sanatate!!!!!
2 comentarii
0
18-07-2016, ora 20:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 cauza de ce faci amigdalite acum..este o problema de reflux gastro-esofagian din copilarie..depsre care nu ai stiut
2 amigdalele trebuieau operate in copilarie
3 acum faci consult la gastrologie, excluzi din alimentatie s tot ce este acru, citric. NU se consuma fructe si dulciuri dupa cina... duce la reflux gastro-esofagian in somn..si acidul gastric irita si inflameaza amigdalele si faringele
4 unMedic ORL care vede amigdalele.. o sa decida.. daca amigdalele trebuie scoase clasic..sau macar de micsorat amigdalele cu Laser sau Radiofrecventa
0
19-07-2016, ora 11:07
Focsa
Nu este medic/terapeut
Focsa
Va multumesc, d-le doctor! Asa o sa fac!
Dar de rezultatul analizelor, ce parere aveti??? Am neutrofile foarte mici 19% fata de min.45%, cat este pe buletin, iar limfocitele sunt 70%, fata de max.55%.In vaori absolute sunt 1, 6 x 10^3 fata de min 2 neutrofilele, respectiv 6 fată de 4, 5 x 10^3 limfocitele, in conditiile in care nr.total de leucocite este de 8, 6 x 10^3 (interval buletin 4 - 10), De asemenea sunt crescute TGO=49si TGP=109, fata de max.45. Ar trebui sa mai fac ceva????
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.