analize dupa operatia de neoplasm gastric

39 comentarii 1 2
0
16-03-2014, ora 22:13
lali atg
Nu este medic/terapeut
lali atg
Va multumesc d-na dr am sa va tin la curent.hemorzon sa uns si sa unflat msi rau, azi nu am lasato sa se mai unga magneb6 nu iam dat si nici detralex mama are ancredere doar in dr ei si am zis sa intrebam luni daca poate sa le ia, oare crema hemorzon nu ai face bn mamei mele? Va multumesc anticipat! !!!
0
19-03-2014, ora 22:10
lali atg
Nu este medic/terapeut
lali atg
Pt.d-nu d-na dr.Petre Muresan, Frumuzache buna seara am fost sa depun dosarul la casa de asigirari pt pet ct, mi sa spus ca pe 19aprilie fac comisia si pe 24 decizia am o nedumerire trebuue sa mai astept inca o luna si daca se accepta trebuie sa fac o alta programare probabil trebuie sa mai astept cred ca inco luna mama mea in tot acest timp nu face niciun tratament doambe fereste poate chiar poate sa m-???? Eu ce ar trebui sa fac in tot acest timp pt mama mea ce ma consiliati?, , ?? Va rog sunt disperata! !!!
0
20-03-2014, ora 09:21
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Imi este foarte greu sa va dau sfaturi pentru ca nu o cunosc pe mama dumneavoastra, nu stiu daca e luptatoare sau e influentata negativ de orice simptom. De dumneavoastra imi dau seama din ceea ce scrieti, stiu ca va zbateti la fel cum am facut si eu pentru tata si nu va puteti impaca cu ideea pierderii mamei (nimeni nu ar putea). In situatia mea, cu toate ca stiam tot ce presupune evolutia bolii din punct de vedere medical si imi spuneau si colegii, eu nu ma puteam resemna si cautam alte si alte arme de a lupta, problema principala in aceste cazuri fiind TIMPUL.
Nu vreau sa va dezamagesc cu raspunsul meu (desi stiu ca asa va fi), incercati sa va concentrati pe altceva - petreceti cat mai mult timp cu mama si incurajati-o, determinati-o sa lupte, faceti plimbari in aer liber ca e frumos afara, bucurati-va de toate aceste momente. Toata starea dumneavoastra de anxietate se rasfrange si asupra ei, deci trebuie avut grija.
Ati ales sa nu ii spuneti de ce sufera, probabil stiti mai bine, insa prin aceasta decizie creste povara de pe umerii dumneavoastra. Nici tata nu a stiut ce are la prima operatie, dar a aflat cand a primit rezultatul biopsiei; a fost greu, dar in doua zile a decis ca va lupta si asa a fost; de atunci nu am mai putut sa-i ascund nimic pentru ca dorea sa stie tot ce i se intampla. Si eu am ajuns la concluzia ca trebuie sa stii cu ce te lupti. Insa nu e valabil pentru toata lumea. Multi nu isi pot reveni din soc si astfel isi grabesc sfarsitul.
Eu nu am reusit sa-i fac PET-CT tatalui meu, era prea scump, nedecontat de Casa de Asigurari si se facea doar la Oradea pe vremea aceea. Am decis ca investigatia la acest pret (care ulterior trebuia confirmata prin alte metode) nu se justifica. Nu stiu cum se procedeaza cu programarile, trebuie sa intrebati acolo ce pasi sunt de urmat dupa aprobare, ca sa va faceti o idee. Parerea mea e sa nu va puneti mari sperante in aceasta investigatie, e foarte posibil sa nu se aprobe. Tatalui meu nu i s-a aprobat un tratament 8 luni la rand. In cazul dumneavoastra nu e vorba de tratament ci de o investigatie. Daca e sa monitorizati starea mamei o veti face tot prin ecografii si daca e cazul CT/RMN.
Multa sanatate!
0
21-03-2014, ora 00:54
lali atg
Nu este medic/terapeut
lali atg
Pt D-na Frumuzache buna seara mami meu nu e o femeie invatata daca ai spun ca are cancer in 2zile o pierd daca i-am spus ca are reumatism a anceput sa planga.nu stiu ce sa fac d-na dr.e prea mult de asteptat dr oncolog mia spus ca nu poate sai dea niciun medicament ca nu se mai vede la pet ct nu stiu daca e normal ca mama nea sa astepte atat eu nu mai am bani pana acum am cheltuit zece mii de euro imi pare rau ca nu am stiut de acest pet ct cal faceam din prima asa e cand nu stii dabia dupa un an am anteles imi pare rau ca nu am duso in strainatate asta e romania cu parere de rau imi pare rau ca nu am dus in turcia sau italia nu mai am ancredere in institutiile romanesti eu am locuit in italia 7ani acolo sistemul e altfel.va multumesc mult pt incurajarile asta imi da putere sa merg mai departe d-zeu sa va binecuviteze!
0
15-05-2014, ora 00:15
lali atg
Nu este medic/terapeut
lali atg
Pt d-na, d-nu drPetre Muresan buna seara.revin cu examenul pet ct facut 12/05/2014 ; examinareaPet ct la nivelul tentoriui paba 1/3 proximala a coastelor efectuaa la 60minute dupa adimistrarea intravenoasa 246MBq 18F-FDG si ingestua per os a 10 ml substabta de contrast iodata diliuata 1/10(omnipaque), cu achizitii axiale de 3, 75mm sirecobstructii in plan coronal sagital.Rezultat ; regiune cervicala nornal conformata cu captare fiziologica a radiotrasorului Fara leziuni cu fixare patologica a FDG ka nivelul ambelor parenchime pulmonare.Micronodul pulmonar de 6mm, situat in segmentul postero-bazal al lobului inferior drept, necaptant pentru FDG(sub limita de rezolutie PET) Staza vasculara pulnonara bazala bilaterala.Pleurezie stanga dispusa decliv, in cantitate medie, cu grosime maxima de 40mm, necaptanta pentru FDG ce determina colaborarea parenchimului pulnonar subiacaent.Adenopatii meduastinale (loja Barety, spatiul prevascular, infracatinal) si hilar pulmonar bilatera l, cu captare crescuta a radiotrasorului (SUV max 5, 6) si dimensiuni de maxim 13mm (lija Barety).Status postgastrectomie subtotala 3/4cu gastroenterroanastomaza termino-laterala captare focala la nicelul anastomozei gastrojejunale (SUV max.5, 6) fara corespondent oe secventa CT nativa de monotorizat endoscopic.Infiltratia difuza a peritoneului anteto-lateral superior stang ce asociaza captarea moderata a FDG.Cateva captari focale, cel mai probabil peritoneala situate pe fata diafragmatica a lobului stang hepatic (SUV max 6, 1) si adiacent polului antero superior al splinei.Pe fata viscerala a lobului stang hepatic, superior de hil se vizualizeaza un focar hipercsptant cu SUVmax4, 8fara corespondent pe secventa CT, cel mai probabil cu apartenenta peritoneala. Adenopatii moderat captante pentru FDG (SUVmax4) situate obturator intern drept cu diametrul de max.11mm Ficat pancreas, colecist, splina, glande suprarenale cu captura fiziologics a radiotrasorului si fara anomalii morfologice vizibile CT nativ.Ascita cloazonata inactiva metabolic situata inter
0
15-05-2014, ora 00:28
lali atg
Nu este medic/terapeut
lali atg
Intergastro-spkenic, pe fata diafragmatica a lobului stang hepatic si interspleno-diafragmatic.Excretie fiziologics a FDG la nivelul rinichilor si vezicii urinare.Fara foxare cu captare patologica a FDG la nivelul rinichilor si vezicii urinare.fara focare cu captare patologica a FDG la nivelul segmentelor osoase scanate ; minime modificari degenerative etajate toraco-lombare.concluzii; Determinari secundare peritoneale si ganglionare active metabolic.va rog din sufket sa-mi explicati si mie despre ce e vorba meastaza plamani abdomen? ???? Nu inteleg nimik dr oncolog este in concediu sunt disperata va rog ce as putea face msi departe pt mami meu poate ar mai exista o portita.va multumesc din suflet.
0
20-05-2014, ora 10:03
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna ziua,
Acum trebuie sa asteptati oncologul pentru a decide daca poate incepe sau nu tratamentul.
La nivel abdominal nu sunt multe informatii suplimentare comparativ cu ultima tomografie, in schimb acum se stie si de afectarea mediastinala (care la CT precedent abia incepea sa se contureze).
Referitor la intrebarea dvs. cu privire la metastaze, toate aceste "determinari secundare" sunt semne de metastazare, din pacate.
Poate ca oncologul va poate oferi o alternativa de mentinere pentru o perioada, in functie de gradul de suportabilitate.
Multa sanatate si putere!
0
01-10-2014, ora 11:42
vlaicu nadia
Nu este medic/terapeut
vlaicu nadia
Buna ziua,
Am si eu o problema la care voi gai cu siguranta raspuns la dvs. Va mutumesc anticipat pentru raspuns. Am 45 ani, diagnosticata hep C din 1998, non-risponder la interferon, in tratament cu ursofalk, glutation redus, am fibroza si steatoza grad 4 iar la ultimele analizel am constatat ca au crescut transaminazele, respectiv TGP 344 de la 283 si TGO 256 de la 188, AFP 16.1 si CA 19-9 valoarea de 56. Starea mea de sanatate nu este prea buna, am probleme la respiratie si nu stiu daca are legatura cu hepatita. Am si o esofagita care imi da probleme. Dupa tratamentul de 4 luni cu interferon, am intrat intr-o pre-menopauza care m-a ravasit total. Vroiam sa va intreb daca valorile crescute ale markerilor tumorali au legatura cu afectiunea hepatica sau boala a evoluat mai mult.
Va multumesc inca o data pentru atentie !
0
02-10-2014, ora 12:32
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna ziua,
Markerii tumorali pot creste si datorita procesului fibrotic hepatic, insa nu trebuie trecute cu vederea aceste analize. Trebui sa faceti cel putin o ecografie pentru a vedea ce anume a determinat aceste valori crescute, inclusiv a transaminazelor.
Nu neglijati aceasta problema!
Multa sanatate va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: