analize fetita 6 ani

13-01-2011
bobocita
Nu este medic/terapeut
bobocita
in urma unei vizite la medicul de familie, am fost trimisa sa-i fac fetitei mele un set de analize.am sa va scriu rezultatul analizelor care nu au iesit in regula: densitate in urina-1035.00; corpi cetonici-10; bilirubina totala 1.18; monocite1.011; hemoglobina 14.90; hematocrit 43.40, restul analizelor sunt in parametrii inclusiv cele pe ficat.de asemenea i-am facut si un exudat faringian cu rezultatul: bacili gram negativi proteus. precizez ca acum este pe antibiotic : cedax. va rog sa-mi spuneti si mie mai multe ca nu mai inteleg nimic. medicul de familie mi-a spus ca este vorba in mare parte de o deshidratare, ceea ce este adevarat deoarece fetita mea nu prea bea apa.dar totusi as dori si parerea dvs.va multumesc foarte, foarte mult anticipat.
5 comentarii
0
14-01-2011, ora 20:11
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna seara,
Va rog sa dati mai multe detalii... ce varsta are fetita, de ce s-au facut analizele (are vreo problema de sanatate?). Inainte de a recolta analizele a avut episod de febra, varsaturi sau diaree? Tratamentul cu antibiotic era inceput inainte de a face analizele?
Care sunt celelalte analize care au iesit normale (doar o enumerare).
Asa, la o prima vedere, s-ar putea merge pe o deshidratare.
0
14-01-2011, ora 22:28
bobocita
Nu este medic/terapeut
bobocita
fetita are 6 ani, iar analizele au fost facute in urma unui control de rutina efectuat de medicul de familie.d-na doctor s-a uitat la ochisorii ei si i s-au parut cam galbeni, nu cunosc sigur termenul medical. cu alte cuvinte analizele au fost facute pentru siguranta noastra si totodata pentru a ne asigura ca totul este in ordine. de asemenea imi cer scuze ca nu am precizat, fetita NU a avut febra, varsaturi sau diaree. tratamentul cu antibiotic NU era inceput cand au fost recoltate analizele. iata acum cateva din celelalte analize: TGO(AST)-28.00(10.00-31.00); TGP(ALT) 14.00(10.00-31.00); bilirubina totala-1.18(0.10-1.00); bilirubina directa-0.23(00.00-0.30); fosfataza alcalina 245.00(00.00-269.00); calciu seric ionic 4.20(3.80-5.60);glicemie 82.00(70.00-115.00); sideremie 90.00(37.00-145.00); calciu seric ionic 10.00(8.80-10.80); WBC(numar leucocite)12.431(4.50-13.50); NEU#(numar neutrofile)7.071(1.20-8.00); RBC(numar hematii)5.261(3.20-5.80). nu le-am scris in ordinea lor, dar daca doriti vi le pot scrie pe toate. sau imi spuneti dvs, va rog, ceea ce ati dori sau care analiza ? va multumesc mult si astept raspunsul dvs. multa multa sanatate va doresc.
0
15-01-2011, ora 10:14
bobocita
Nu este medic/terapeut
bobocita
fetita are 6 ani, iar analizele au fost facute in urma unui control de rutina efectuat de medicul de familie.d-na doctor s-a uitat la ochisorii ei si i s-au parut cam galbeni, nu cunosc sigur termenul medical. cu alte cuvinte analizele au fost facute pentru siguranta noastra si totodata pentru a ne asigura ca totul este in ordine. de asemenea imi cer scuze ca nu am precizat, fetita NU a avut febra, varsaturi sau diaree. tratamentul cu antibiotic NU era inceput cand au fost recoltate analizele. iata acum cateva din celelalte analize: TGO(AST)-28.00(10.00-31.00); TGP(ALT) 14.00(10.00-31.00); bilirubina totala-1.18(0.10-1.00); bilirubina directa-0.23(00.00-0.30); fosfataza alcalina 245.00(00.00-269.00); calciu seric ionic 4.20(3.80-5.60);glicemie 82.00(70.00-115.00); sideremie 90.00(37.00-145.00); calciu seric ionic 10.00(8.80-10.80); WBC(numar leucocite)12.431(4.50-13.50); NEU#(numar neutrofile)7.071(1.20-8.00); RBC(numar hematii)5.261(3.20-5.80). nu le-am scris in ordinea lor, dar daca doriti vi le pot scrie pe toate. sau imi spuneti dvs, va rog, ceea ce ati dori sau care analiza ? va multumesc mult si astept raspunsul dvs. multa multa sanatate va doresc.
0
16-01-2011, ora 12:30
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna ziua,
Am omis varsta care era chiar in titlu... Intr-adevar celelalte analize sunt in regula, ceea ce trebuie urmarit este prezenta corpilor cetonici in urina care denota fie o deshidratare, fie un post prelungit (in cazul in care fetita nu mananca bine), fie regim alimentar bogat in lipide, proteine si sarac in glucide, fie o tulburare metabolica.
Puteti repeta macar sumarul de urina peste o luna sa vedeti daca mai apar corpii cetonici. Daca persista si coloratia galbena a ochisorilor si mai puteti repeta si analizele de sange, in cazul in care bilirubina ramane crescuta cu teste hepatice normale, e posibil sa fie vorba de lipsa partiala a unei enzime hepatice (sindrom Gilbert) care nu necesita tratament. Desigur e doar o supozitie...
Va doresc numai bine!
0
16-01-2011, ora 18:03
bobocita
Nu este medic/terapeut
bobocita
va multumesc foarte mult si va doresc multa sanatate.daca timpul o sa va permita peste o luna, o sa mai revin cu un mesaj.mii de multumiri inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

01-07-2021, ora 11:30
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evită să te hidratezi cu băuturi carbogazoase!
  • De ce ne plac băuturile carbogazoase?
  • Ne deshidratează cafeaua sau nu?
  • A fost dezvoltată o nouă metodă pentru analiza probelor de urină
  • Sumar de urină - informații pacient
  • Cum ne recoltăm urina pentru laborator
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.