Analize la copil de 1.2 ani

28-09-2007
Ana1968
Nu este medic/terapeut
Ana1968
Am o fetita de 1.2 ani.
Are urmatoarele analize repetate la 2laboratoare diferite :
Laborator 1 Laborator 2
Rezultat(referinta) Rezultat(referinta)
Calciu seric 13.87(8.4-10.4)
Calciu ionic
Magneziu
Fier
Fosfataza alcalina
4 comentarii
0
28-09-2007, ora 00:00
Ana1968
Nu este medic/terapeut
Ana1968
………………..Laborator 1 …………………Laborator 2
………………..13.09.2007………………….27.09.2007
………………..Rezultat(referinta)………… Rezultat(referinta)
Calciu seric……….13.87(8.4-10.4)…..……….10, 7(9.7-10.4)
Clciu ionic………..5.82(4.2-5.2)………………4.8(4.16-4.66)
Fosfataza alcalina….311(<281)……………….666(<645)
Magneziu seric…….2.96(1.58-2.55)…………2.2(1.7-2.3)
Proteine…………….7.85(6-8)……………..…6.8(4.7-7)
Fier…………., …..111(37-145)

Hematologie
WBC…………….8.89(6-17.5)…………….9.56(4, 00-9, 00)
RBC…………….5, 00(4, 1-5.3)…………….4.71(3, 50-5, 50)
HGB……………13.(11, 3-14, 1)…………….12.5(11, 00-17, 00)
HCT……………41, 2(32-40)…………….….38.5%(38, 00-51, 00)
PCT……………61, 6.(40-65)…………….…0.36%.(0.17-0.35)
NEUT……………2, 17.(1, 50-8.5)…………….1.83(1.5-7, 00)
LYMPH…………….5, 48(4, 00-10, 5)…………….6, 54(1, 00-3, 70)
MONO…………….0.94(<1)………………….0.96(0, 00-0, 70)
NEUT%…………….24, 4(20-65)……………19, 20.(37, 00-72, 00)
LYMPH% …………61, 60.(40-65)………..…68, 40.(20, 00-50, 00)
MONO%………….10, 60.(<10)……………10(0, 00-14, 00)
Concentratie medie
de Hb/eritrocit…….31, 60(32-38)

Mentionez ca fetita mea are sani usor dezvoltati si am facut si niste analize hormonale, analize ce au iesit in limite normale
Estradiol 26, 03(22, 00-99, 00)
LH 0, 105 (0.1-0.5)
FSH9, 77 (0, 2-11, 1)
In perioada dintre cele doua analize fetita a fost usor racita si a luat 3zile antibiotic+panadol (pan ape 24.09.2007)
Va rog mult sa imi explicati ce reprezinta aceste analize? Ce reiese si daca mai trebuie facuta vre-o investigatie?
Va multumesc!
Ana
0
28-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Cateva intrebari:
Ati administrat fetitei preparate cu calciu, magneziu, vitamina D?
Acestea sunt toate analizele? S-a lucrat un sumar urina, uree, creatinina?
Analizele au fost vazute de un medic pediatru (macar cele din 13.09)?
Astept raspunsul dvs.
0
28-09-2007, ora 00:00
Ana1968
Nu este medic/terapeut
Ana1968
Am administrat doar Cipcal - 10zile/luna 5ml/zi doar in lunile 6-8 cand analizele aratau ca are calciu mai scazut, la indicatiile dr. de familie.
La 6 luni analizele aratau normal, doar calciu era 8.3.
In cele 10zile cresteam si doza de vigantol la 6pic, in rest doar 3/zi
In luna iulie cand am fost la mare 10zile -am sistat vigantolul.
Da astea sunt toate analizele, si Dr. de familie mi-a recomandat sa repet analizele la un alt laborator, urmand sa ma prezint cu ele dupa 10.10 cand se intoarce din CO.
Nu au fost vazute de un medic pediatru.
Analizle au fost facute pe nemancate, adice ultima masa seara la 22.

Alte informatii:
Fetita s-a nascut la termen prin cezariana, 3100g, 52cm.
Acum la 1, 2ani are 9800g si 77cm.
Diversificarea am inceput-o la 4luni.
Bea foarte putina apa sau ceai pe zi, dar cantitatea de lichid pe zi (lapte+supa+suc ) ajunge in jur de 800-900ml/zi.
Transpira foarte mult, si asta chiar de cand era foarte mica, si acum dupa fiecare somn, noapte 6-7h si peste zi de doua ori cate 2-3h, trebuie schimbata pentru ca hainutele sunt cu adevarat ude.
Inca mai are o masa de san -dimineata.
Merge in picioare, vorbeste(cateva cuvinte)

Sarcina a fost cu probleme a doua dupa o sarcina oprita in evolutie, obtinuta in urma unui tratament cu Menogon si am luat pana in luna a 7-a gravibinon si utrogestan, plus repaos la pat

Va rog mult sa ma ajutati.
0
28-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Parerea mea este ca a fost un aport prea mare de calciu si D3.
Din pacate nu va pot ajuta foarte mult, decat cu pareri, pentru ca nu am experienta pediatrului, eu fiind medic de laborator, si, pe de alta parte, copiii prezinta diverse particularitati referitoare la valorile normale ale analizelor, pe care din nou tot pediatrul le poate interpreta mai bine.
Ce este clar este ca primele valori ale calciului total si ionic sunt foarte mari si pun semne de intrebare. Faptul ca la urmatoarea analiza au ajuns mai aproape de valorile normale ma face sa cred ca a fost vorba de perioada in care faceti pauza de Cipcal si micsorati doza de Vigantol (o greseala este marirea dozei de Vigantol in timpul administrarii de Cipcal care deja contine vitamina D). Atentie mare: hipercalcemia poate afecta rinichiul prin formare de calculi. De aceea era bine sa fi facut si analize pentru explorarea rinichilor.
Fosfataza alcalina poate avea valori mai mari la copii in perioada cresterii.
Leucocitele in numar crescut cu predominanta limfocitelor pot sugera prezenta unei infectii.
Toate aceste aspecte trebuie sa le discutati cu medicul de familie sau cu pediatrul.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.