analize medicale

17-10-2011
bleach
Nu este medic/terapeut
bleach
buna ziua am facut analize si vreau sa stiu ce inseamna HGB 11, 1 HCT 35, 0 MCV78, 2 MCHC 31, 7 RDW 20, 3 PDW 18, 2 E O 0, 087 EO%1, 27 acestea sint analizele mele.Ale baiatului sint MCV 88, 1 RDW 14, 9 PDW17, 0 MPV7, 3 MO 1, 050 MO%10, 80 calciu ionic 4, 01.Va multumesc
12 comentarii
0
19-10-2011, ora 22:27
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Dumneavoastra aveti o usoara anemie, posibil prin lipsa de fier, e bine sa faceti si o sideremie pentru siguranta. Daca nu aveti sangerari pe nicaieri (gingivala, genitala, tub digestiv - aspecte ce trebuiesc excluse de la inceput) puteti lua un preparat cu fier si sa repetati hemoleucograma dupa o luna.
Baiatul are ceva mai multe monocite, posibil sa fi trecut printr-o infectie virala. Restul modificarilor nu prezinta interes in absenta altor modificari ale hemoleucogramei.
Numai bine!
0
10-12-2011, ora 13:51
camelia81
Nu este medic/terapeut
camelia81
Buna ziua..d-na doctor am dacut si eu analize care sunt in limite in afara PDW care este 22.50 normal fiind intre 11 si 18 imi puteti spune ce inseamna? Va multumesc.
0
07-03-2012, ora 17:38
:((trista
Nu este medic/terapeut
:((trista
ajutor: analize medicale:wbc* 6.7 g/l(4-8 g/l); rbc* 4.7 ml/ul(f:4-5 ml/ul); hgb* -11.7 g/dl( 11-15 g/dl); hct* 39.2%(f:37-42%); mcv* 83, 4 fl( 83-103fl); mch* -24.9 pg(28-34 pg); mchc* -29.8 pg(32-36 pg); plt* 226.000/ul(150000-300000/ul); lym* -21.7%(20-45%);mxd* +9.9%(4-9%); neut* 68, 4%( 30-75%);glicemie* 103.7 mg/dl(60-120 mg/dl; creatinina* -0.56 mg/dl (0.6-1.2 mg/dl); ureea* 22.5 mg/dl (0-50 mg/dl); colesterol* 170 mg/dl (0-220 mg/dl); trigliceride* 162 mg/dl(0-200 mg/dl); hdl colesterol* 48.0 mg/dl(0-50 mg/dl) ldl colesterol* 69.0 mg/dl(0-130 mg/dl); gpt alat 30 u/i(0-31 u/i); got asat +35.6 u/i(0-32 u/i); ggt* 19.4 u/i(7-32 u/i)
Va rog sa-mi dati un raspuns cat mai repede, este vorba despre mama in varsta de 51 ani.este grav? la medic peste 2 zile este programat cu rezultate, sunt ingrijorata, nu-mi place deloc cum arata rezultatele
0
13-03-2012, ora 11:04
blondan
Nu este medic/terapeut
blondan
Buna ziua ! Doresc de la inceput sa mentionez ca nu am medic de familie( am fost scos din sistemul CAS, ramanand descoperit cu plata in urma cu cativa ani, nefiind angajat...) dar asta nu m-a impiedicat sa merg saptamana trecuta(9 martie.2012) pt.a efectua cateva analize de sange si urina(contra cost-140 Ron, la un cabinet medical din localitate), analize recoltate la noi si trimise la Synevo Laborator CJ).
Am dorit sa-mi fac aceste analize deoarece in luna februarie am fost f.f. racit, am stat in pat 3 saptamani, m-am tratat "dupa ureche", doar cu ce mi-a recomandat farmacista si anume: Ospam 500mg(2 cutii, deci aproape 2 saptamani) si Paxeladine sirop, aveam o tuse care nu se mai rupea+ nas infundat(am terminat un Bixtonim..), durere de cap in momentul tusei, urechi infundate(senzatia ciudata ca umbla lichid in interiorul lor, ce mi le astupau) si totusi...nu aveam febra(maxim 36, 7) !!!
Cu riscul de a plictisi cu "epistola " mea doresc sa va spun toate aceste detalii fiindca in timpul acestui "asa-zis" tratament aveam niste transpiratii reci pe spate...cred ca le am mai de mult..( adica mai simteam si mai demult ca transpir repede pe spate, in jurul umerilor si in fatza, pe piept si in jurul gatului) totusi acum s-au manifestat abundent, fiind nevoit sa-mi schimb lenjeria si de 3-4 ori pe noapte si peste zi la fel, ca si cum o caldura interioara era prea mare..iar in cateva minute transpiram si acele sudori, precum si spatele, deveneau reci, ca gheata...( nici acum nu ma simt prea OK !!!).
In urma acestor simptome( si la insistentele sotiei !) mi-am facut cateva analize( nici macar nu stiam ce sa cer sa mi se faca, nefiind trimis de catre un medic..doar ce m-am documentat eu pe NET..) asa ca mi-am "comandat / platit " analize generale de urina( biochimie + sediment) si cateva analize de hematologie ( hematograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici + biochimie).
N-am sa va retin atentia cu toate rezultatele( in principiu sunt bune, adica " in grafic"...; la urina toate mi-au iesit normale). Sunt ingrijorat insa de cateva dintre cele luate din sange ( 5 dintre ele mi-au fost ingrosate si atentionate cum ca ar fi in afara limitelor admise pt. sexul si vasta mea, respectiv 43 ani ).Acestea sunt :

GPT/ALAT/ALT = 81 U/ L... ( dublu peste cat e admis ! ) - mentionez ca TGO/AST sunt in grafic, adica = 34 U/ L
Colesterolul total = 232 mg/dL
Colesterolul VLDL = 31 mg/dL
Trigliceridele = 154 mg/dL
Monocit = 1, 1 mii/yL ( cealalta valoare fiind totusi in limita: Monocit=14, 3 % )

Mi-am permis sa va scriu toate acestea intrucat nu stiu cui sa ma adresez, inspre ce medic (cu plata) sa alerg sau cat de grava este situatia in care ma aflu...cu alte cuvinte nu stiu ce e de facut.
Nu stiu daca valoarea GPT/ALT reprezinta vreo hepatita virala sau doar grasimea la ficat ( am inclus in calcul si viroza asta a mea...sau ce-o fi fost ea... care mi-a dat de cap in februarie.tot de aici e posibil sa fie si monocitele la valori prea mari ?!!??).
Recunosc ca duc o viata (cam)sedentara, sunt lautar, muncesc(cant) doar de noapte, ziua nu am alta activitate, nu am program regulat al mesei si, peste toate, sunt supraponderal... pot spune ca sunt obez, probabil ca v-ati dat seama...( am 128 Kg / 178 cm ). Parintii mei ( care nu mai sunt...) au fost si ei supraponderali si hipertensivi ( tensiunea mea luata recent, odata cu aceste analize, a fost 160 / 90 ).Mentionez ca sunt nefumator dar inghit o gramada de fum in mediile unde imi desfasor activitatea si ma deranjeaza enorm..ma irita si ma inrosesc la gat si la fatza din aceasta cauza.
Doresc din suflet sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare sau macar sa ma linistiti spunandu-mi cat este de grav cazul meu..in ce situatie ma aflu si ce e de facut pe viitor. N-am consultat vreun medic cam de prin anii 2002-2003, cand mi-am facut o gramada de analize, ca sa aflu ca sunt sanatos, (doar hiperaciditate mi s-a descoperit...si tensiune mare si-atunci..).
Cu multumiri anticipate astept raspunsul dvs. si va doresc numai bine.
Dan S.
0
16-03-2012, ora 10:33
blondan
Nu este medic/terapeut
blondan
Revin cu cateva completari asupra analizelor ( am inteles ca ele difera de la un laborator la altul...nici nu stii ce sa mai crezi...totul e relativ...). Va rog sa-mi spuneti(sa ma sfatuiti) cat de grava este situatia mea si ce e de facut.:

Biochimie - sange:
1.Acid uric seric = 6, 4 mg/dL -normal.7
2.Alanin..(GPT/ALT) = 81 U/L -normal..41
3.Aspartam..(GOT/AST) = 34 U/L - 38
4.Bilirubina totala = 0, 37 mg/dL.- 1
5.Colesterol total = 232 mg/dL - 200 (conform NCEP, optim)
6.Gama Glutamiltranspeptidaza = 41-61 U/L
7.Glucoza serica = 90 mg/dL-60-99 normal
8.Trigliceride = 154 mg/dL -- 150 ( conform NCEP, optim)
9.Colesterol VLDL = 31 mg/dL - 30
( cam atat mi-am facut din biochimia sangelui...n-am stiut ce mai este important..)
...iar din examenul hematologic, in urma Hemogramei cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici, mi-am facut urmatoarele: Nr leucocite, Nr.eritrocite, Hemogloboina, Hematocrit, Nr.trombocite, Neutrofil, Limfocit, Monocit, Eozinofil, bazofil si VSH.)
Toate acestea mi-au fost in grafice, in limitele admise, in afara de MONOCIT = 1, 1 mii/yL care trebuia sa fie optim intre 0, 3-1. ( monocit = 14, 3% si trebuie sa fie 15%. Aici e OK la mine ).

Cat de grav este ?!?!? Ma poate ajuta cineva cu un raspuns, cu un sfat, eventual cu niste sugestii...ce analize ar mai fi necesar sa-mi fac ?!?!?!?! Mentionez ca nu am medic de familie..si toate acestea trebuie sa le fac la un centru medical CU PLATA !
Cu multumiri anticipate va doresc o zi buna si numai bine ! D.S.
0
16-03-2012, ora 16:10
badea maria
Nu este medic/terapeut
badea maria
Buna ziua am facut analizele urmatoare si vreau sa stiu ce inseamna : WBC=5, 12 ; RBC=4, 7 ; HGB=8, 4 ; HCT=28, 3 ; MCV=69, 5 MCH=20, 6 MCHC=29, 7 NEUT=46, 9, RDW-CV = 17, 1 PCT=0, 36, VSH=22, Colesterol 157, 4, Glugoza=92, uree=18, 8 calciu 9, 6 creatina 0, 6.Va multumesc anticipat
0
03-04-2012, ora 23:07
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru camelia 81: PDW este un indice plachetar fara semnificatie in cazul in care ceilalti parametri sunt in limite normale. Valoarea crescuta a acestuia semnifica faptul ca aveti trombocite de dimensiuni variate, insa daca acestea sunt in numar normal si isi indeplinesc functiile (nu aveti sangerari, echimoze la traumatisme minime, tromboze) atunci nu trebuie sa va faceti griji.
0
03-04-2012, ora 23:08
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru :((trista: mama are o usoara tendinta spre anemie si o usoara crestere a unei transaminaze (GOT) ce nu ne poate oferi prea multe relatii. Poate fi o crestere tranzitorie data de un consum anterior de medicamente sau substante cu toxicitate hepatica sau diverse alte variante. Analizele nu trebuie sa va sperie, nu sunt modificari majore, puteti cere parerea unui internist ce va poate recomanda si alte teste in functie de simptomatologie, sa faca o ecografie sau sa repete analizele dupa o perioada pentru a vedea daca aceste modificari se mentin. Numai bine!
0
03-04-2012, ora 23:09
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru blondan: este bine sa mergeti la un specialist medicina interna, sa faceti o ecografie abdominala pentru a vedea starea ficatului (cresterea transaminazelor poate fi data si de steatoza hepatica si de afectiuni virale hepatice, de tratamente cu antibiotice si alte tipuri de medicamente si nu in ultimul rand de programul dificil pe care il desfasurati si care este o sursa de stres pentru organism). Monocitele pot creste intr-adevar in cazul unor afectiuni virale. Probabil se vor recomanda si alte analize pentru a exclude o hepatita virala, dar indiferent de acestea ar fi nevoie de un regim alimentar adecvat si un tratament cu hepatoprotectoare, regimul si incercarea de a mai scadea putin greutatea ar putea avea efecte si pe tensiunea crescuta pe care o aveti. Multa sanatate!
0
03-04-2012, ora 23:10
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru badea maria: hemoleucograma dumneavoastra indica o anemie severa in ciuda unui numar normal de globule rosii (acestea fiind prea mici si continand putina hemoglobina). In cazul acesta urmatoarele investigatii de efectuat ar fi sideremia si feritina; daca acestea sunt normale se va face electroforeza hemoglobinei pentru a vedea daca prezentati o forma de talasemie; daca exista o carenta de fier, se va administra tratamentul de corectie dupa care se va repeta hemoleucograma; in caz ca apar acelesi modificari se merge mai departe cu investigatiile legate de talasemie. VSH-ul putin crescut se poate datora chiar anemiei, nu indica neaparat o infectie in acest caz. Numai bine!
0
04-04-2012, ora 01:59
blondan
Nu este medic/terapeut
blondan
Multumesc pt. raspuns si pt.sfaturile Dvs. Am sa consult un medic in viitorul apropiat...intre timp (de cateva saptamani), mananc cat de cat la regim(mai multe fructe, legume, soia..., mai putina paine..., fara alcool) si am terminat si o cutie de Essentiale Forte N, cate 2 de 3x / zi... Sper ca m-a ajutat cat de cat...insa sunt foarte racit in continuare..si nu stiu daca e ceva normal...tinand cont ca m-am tratat si cu Zinnat( 5 zile) si cu Eurespal si Vitamina C( efervescent).
Va multumesc inca o data si va doresc numai bine si multa sanatate ! Cu respect, D.S.
0
06-04-2012, ora 13:37
beatrice3108
Nu este medic/terapeut
beatrice3108
Buna ziua! D-na doctor, ce indica urmatoarele rezultate ale probei de urina:
-corpi cetonici 15m/dl
- proteina 15 mg/dl
- urobilinogen 2.0 m/dl
- sediment urinar: rare epitelii plate, rare leucocite, foarte frecvent urat amorf
Va multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.