Analize medicale

18-10-2007
razvan_i
Nu este medic/terapeut
razvan_i
Am primit urmatorul buletin de analize medicale.Anumite valori (in special procentele din formula leucocitara) sunt iesite din limitele normale, insa din cauza programului incarcat nu pot ajunge in perioada urmatoare la medicul de familie.

Rezultate:
Eritrocite: 4.89
Hemoglobina: 16, 1
Hematocrit: 44, 6
VEM: 91, 2
HEM: 32, 9
CHEM: 36, 1
Trombocite: 265
Leucocite: 6, 56
Neutrofile: 2, 69
Limfocite: 3, 0
Monocite: 0, 6
Eozinofile: 0, 19
Bazofile: 0, 08

Formula leucocitara:
Neutrofile: 41, 1%
Limfocite: 45, 7%
Monocite: 9, 1%
Eozinofile: 2, 9%
Bazofile: 1, 2%

Mentionez ca sunt barbat si am 25 de ani.
Ar fi excelent daca cineva imi poate spune daca am motive de ingrijorare si daca ar trebui sa fac analize suplimentare. Multumesc anticipat.
15 comentarii
0
23-10-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Hemoleucograma per ansamblu nu pune probleme deosebite, desi sunt anumite valori ce tind spre limita superioara.
Hemoglobina, hematocritul si indicii eritrocitari usor ridicati pot varia si in functie de starea de hidratare (cresc putin daca nu consumati lichide sau ati avut un episod diareic si/sau varsaturi).
Procentele limfocitelor si bazofilelor sunt usor ridicate, insa cand interpretam analizele folosim valorile absolute care la dvs sunt in limite normale.
In concluzie, nu aveti motive de ingrijorare, insa nu trebuie sa uitati ca starea de sanatate nu se poate stabili doar dupa o hemoleucograma.
Numai bine!
0
25-10-2007, ora 00:00
razvan_i
Nu este medic/terapeut
razvan_i
Multumesc pentru raspuns.
0
01-03-2008, ora 00:00
Rameena
Nu este medic/terapeut
Rameena
Buna Ziua!
Mi-am facut si eu un set de analize.colesterolul, sideremia, lipidele, tgp, glicemie, examenul de urina sunt in limite normale.In schimb la hemograma sunt urmatoarele valori:
WBC 8, 74 (4-10)
rbc 4, 59 (4-5)
HGB 13, 4 (12-16)
HTC 38, 60 (36-48)
MCV 84 (76-96)
MHC 29, 1 (30-50)
RDW 14, 4 (0-16)
PLT 253 (150-400)
MPV 11, 2 (8-15)

neutrofile 7, 31
eusinofile o, o4
limfocite 1, 03
basofile 0, 03
monocite 0, 33
neutrofile% 83, 6 (50-68)
eosinofile% 0, 5(1-3)
basofile% 0, 4(0-1)
limfocite% 11, 8 (25-40)
monocite% 3, 8 (3-7)
PCT 0, 280%
PDW 41, 5%
Hemograma arata binisor, exceptand o usoara scadere a MCH-ului.Ce ma ingrijoreaza neutrofilele, eosinofilele si limfocitele in procente!Ce poate insemna cresterea destul de evidenta zic eu a neutrofileler si scaderea limfocitelor?Mentionez ca eram racita si aveam si conjunctivita cand mi-am facut analizele.Poate fi decat asta cauza modificarilor sau trebuie facute investigatii suplimentare?Va rog mult de tot sa-mi raspundeti si mie.Mentionez ca am 29 ani, sex feminin.Va multumesc anticipat.

PS Nu am stiut cum sa postez intrebarea mea ca subiect nou...si am adaugat-o aici la comentarii.
0
01-03-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Da, probabil era vorba de acea raceala. In diverse infectii apare aceasta crestere a neutrofilelor, celule cu care organismul se apara.
Cu limfocitele nu este nici o problema, procentul lor apare scazut tocmai din cauza acestei cresteri a neutrofilelor. Si oricum, nu valoarea procentuala o folosim in interpretare, ci valoarea absoluta (care este normala)... la fel este si cu eozinofilele.
Nu aveti de ce sa va ingrijorati. Probabil daca veti repeta hemoleucograma peste putin timp, totul va iesi in regula.
Numai bine!
0
02-03-2008, ora 00:00
Rameena
Nu este medic/terapeut
Rameena
Va multumesc mult de tot pentru raspunsul dumneavoastra!Am uitat sa scriu si cum arata formula leucocitara:
Gr Nt =73% L 22%
E=1% M=4%

Ce parere aveti?Prea multe neutrofile?
Va multumesc mult, m-am mai linistit in urma raspunsului dumneavoastra si mai mult ca sigur, pentru linistea mea sufleteasca o sa merg sa repet hemograma.Medicul de familie spunea ca pot face si un VSH pentru a stabili daca exista o infectie in organism.Dumneavoastra ce credeti?
Va multumesc anticipat.
0
05-03-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Formula leucocitara de mai sus apartine probabil unui al doilea set de analize... oricum apare o imbunatatire in valorile procentuale ale elementelor, desi pe noi ne intereseaza in special valorile absolute (care probabil sunt in limite normale si asta e un lucru bun).
In cazul unor infectii bacteriene apare cresterea VSH, fibrinogen, uneori a proteinei C reactive..., ele fiind totusi niste teste nespecifice pentru ca nu depisteaza sediul infectiei.
Mai asteptati putin pana la repetarea analizelor pentru ca organismul sa se poata reface in acest timp (daca modificarile se datorau problemelor de sanatate pe care le-ati precizat).
Nu cred ca vor mai fi probleme data viitoare.
Multa sanatate!
0
06-03-2008, ora 00:00
Rameena
Nu este medic/terapeut
Rameena
Este vorba despre formula leucocitara din cadrul aceluiasi set de analize.este cumva vreo "contradictie"intre procente si valorile absolute?Adica :

neutrofile 7, 31
eusinofile o, o4
limfocite 1, 03
basofile 0, 03
monocite 0, 33
neutrofile% 83, 6 (50-68)
eosinofile% 0, 5(1-3)
basofile% 0, 4(0-1)
limfocite% 11, 8 (25-40)
monocite% 3, 8 (3-7)

si



Gr Nt =73% L 22%
E=1% M=4%

La valorile absolute, nu se precizeaza pe buletinul de analize limitele intre care trebuie sa se situeze valoarile "mele" gasite in urma analizei.Si este vorba despre:
neutrofile7, 31
limfocite 1, 03
Imi puteti spune daca sunt in limite normale aceste valori?Va multumesc anticipat!
0
06-03-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Acum am inteles despre ce era vorba... Mi-ati scris doua formule leucocitare diferite, insa acum, dupa ce ati precizat ca fac parte din acelasi buletin de analize imi dau seama ca s-a vazut si un frotiu la microscop pentru celularitate si a doua formula reprezinta raportarea procentuala a celulelor observate pe frotiu (lama) - probabil e scrisa cu pixul ca o completare facuta de examinator la buletinul tiparit de aparat. E normal sa iasa usor diferita fata de formula data de aparat.
Neutrofilie se considera de la 7000, chiar 8000 neutrofile/mmc in sus.
Limfopenie - sub 1500 limfocite/mmc.
0
06-03-2008, ora 00:00
Rameena
Nu este medic/terapeut
Rameena
Va rog sa ma scuzati pentru insistenta.mai am o singura intrebare si scapati de mine. :). Referitor la ce ati spus dumneavoastra:
"Neutrofilie se considera de la 7000, chiar 8000 neutrofile/mmc in sus.
Limfopenie - sub 1500 limfocite/mmc."
Aceste valori fiind raportate la care dintre urmatoarele variante:procente, valori absolute sau formula leucocitara "scrisa cu pixul"?Caci daca ar fi "raportate"la formula leucocitara scrisa cu pixul", m-as incadra foarte bine intre valori normale!

Va multumesc mult de tot pentru timpul acordat!Toate cele bune!
0
06-03-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Valorile precizate de mine sunt valori absolute si ca sa fiu in concordanta cu buletinul dvs. de analiza am sa le scriu altfel: 7.0-8.0 x 10^3/mmc pentru neutrofile si 1.5 x 10^3/mmc pentru limfocite.
Nu amestecam valorile procentuale (marcate cu %) cu valorile absolute (/mm cub sau /microlitru - nu am posibilitatea aici sa scriu cu simbolurile corespunzatoare).
Nu e nici o problema in faptul ca puneti intrebari, pe mine nu ma deranjeaza.
Numai bine!
0
07-03-2008, ora 00:00
Rameena
Nu este medic/terapeut
Rameena
Deci in cazul meu nu putem vorbi despre neutrofilie ( 7, 31 10^9/l) dar putem vorbi despre limfopenie ( 1, 03 10^9/l).Aceasta modificare a valorilor neutrofilelor si limfocitelor la momentul efectuarii analizelor, pot fi puse DOAR pe seama racelii/gripei si a conjunctivitei de care sufeream atunci?Sau ar trebui sa merg la niste investigatii suplimentare?Desi, ma gandesc eu, cu mintea mea de neprofesionist intr-ale medicinei ca daca ar fi fost vorba despre o boala mai grava, ar fi trebuit sa se situeze in afara limitelor normale si alte fractii leucocitare(de exemplu WBC, RBC etc).Dumneavoastra ce credeti?
Va multumesc anticipat!
0
07-03-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Eu cred ca nu este vorba de nimic grav si ca urmatoarele analize vor iesi normale.
La neutrofile am trecut o limita variabila pentru ca parerile sunt impartite, unii considera neutrofilie de la 7.0 x 10^9/l, altii de la 8.0 x 10^9/l. La fel se intampla si cu limfocitele, unii considera limfopenie la sub 1.5 x 10^9/l, altii de la sub 1.0 x 10^9/l; asa ca dvs sunteti la limita cu ambele tipuri de celule.
Faptul ca numarul leucocitelor (WBC) a ramas in limite normale este imbucurator.
Investigatii suplimentare veti face numai daca apar probleme la urmatoarea hemoleucograma, dar daca acesta va iesi normala nu are sens sa mai faceti alte analize.
Numai bine!
0
07-03-2008, ora 00:00
Rameena
Nu este medic/terapeut
Rameena
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri si pentru timpul acordat!Voi reveni cu rezultatele urmatoarei hemoleucograme.dar asta se va intampla cred ca peste vreo 2 luni!
Numai bine!
0
06-07-2008, ora 00:00
ciorneiantonela
Nu este medic/terapeut
ciorneiantonela
nu stiu ce sa fac mi am facut un set de analize sange si urina si miau gasit piatra la rinichi dar am si leucocitele 18.200 oare din ce cauza si ce pot face multumesc
0
30-04-2010, ora 13:36
dj stef
Nu este medic/terapeut
dj stef
Bna ziua ! de curand sotia mea si-a facut niste analize si as dori o parere de la dv.pt analizele care nu se incadrau in parametri normali pe acel buletin...
Lym% 43, 5%
VSH la 1 ora 13mm
Glicemie 65 mg/dl



precizez ca are 27 de ani si este mamica de 7 ani..va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.