analize medicale

20-11-2007
dani67
Nu este medic/terapeut
dani67
Am luat azi rezultatele la analizele obligatorii, va rog din suflet daca se pot interpreta:
numar total leucocite - 10, 37 valoare normala 5 -10;
numar de limfocite - 1, 23 1, 3 - 4;
numar neutrofile - 8, 63 2, 5 - 7, 5
procent limfocite - 11, 9 25 - 40
procent monocite - 2, 9 3 - 7
procent neutrofile - 83, 3 50 - 70
Sideremie - 44 49 - 156, 6
Densitate urina - 1, 010 1, 015 - 1, 025
Va multumesc anticipat!
18 comentarii
0
20-11-2007, ora 00:00
razvan_3001
Nu este medic/terapeut
razvan_3001
daca ma poate ajuta cineva cu anumite prescurtari de ex: GLU, CRE, CHOL, TG, ALT, HDL.D, LDL, TP, LD-P

am facut analize medicale si, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , nu cunosc termeni

### sa stiu daca sunt defect ori ba

MULTUMESC
1
20-11-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Raspuns pentru dani67:
Aveti leucocitoza cu neutrofilie ceea ce indica posibilitatea existentei unei infectii in organism. Pentru aceasta e bine sa apelati la medicul de familie pentru mai multe investigatii ghidate de datele clinice sugestive pe care le prezentati sau nu.
Sideremia (fierul) este scazuta. Nu ati precizat nimic de hemoglobina, hematocrit si indici eritrocitari. Sunt in limite normale?
Densitatea urinara poate varia in functie de consumul de lichide.
1
20-11-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Raspuns pentru razvan_3001:
GLU = glicemie (glucoza pt. urina)
CRE = creatinina
CHOL = colesterol
TG = trigliceride
ALT = alanin-aminotransferaza sau transaminaza glutamo-piruvica (TGP)
HDL-C = HDL-colesterol, "colesterolul bun"
LDL-C = LDL-colesterol, "colesterolul rau"
TP = daca e analiza de biochimie - proteine totale
LD...= probabil lactat dehidrogenaza
0
20-11-2007, ora 00:00
razvan_3001
Nu este medic/terapeut
razvan_3001
MULTUMESC, MULTUMESC :)

DACA AM SA SCRIU ANUMITE VALORI SE POATE INTERPRETA?
0
20-11-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Putem incerca. Sa treceti in paranteza si valorile normale cu care lucreaza laboratorul respectiv.
0
20-11-2007, ora 00:00
razvan_3001
Nu este medic/terapeut
razvan_3001
GLU 102 (70-120)
CRE 1.0 (0, 6-1, 3)
CHOL 149 (100-240)
TG 300 (40-150) TRIGLICERIDE MARITE
ALT 14 (10-40)
HDL.D 19, 5 (35-71) LOW(MICI)
LDL COLESTEROL 69, 5 (80-150) LOW (MICI)
0
20-11-2007, ora 00:00
dani67
Nu este medic/terapeut
dani67
Multumesc mult pentru raspuns.
Hemoglobina - 13, 7 valori normale 12 - 17, 39;
Hematocrit - 40, 93 36 - 52;
Volum mediu eritrocitar - 92 76 - 96;
Continut eritrocitar mediu - 31 27 - 32
0
22-11-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru dani67:
E in regula. Ramane sa luati legatura cu medicul de familie, dupa cum v-am spus mai sus.
Numai bine!
0
22-11-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru razvan_3001:
Pentru acele trigliceride marite va trebui sa tineti un regim sarac in grasimi si dulciuri, sau medicul de familie ar putea decide sa va dea un tratament si probabil se vor normaliza si HDL si LDL-colesterolul. Va trebui sa repetati periodic analizele.
Numai bine!
0
29-11-2007, ora 00:00
andreea_f
Nu este medic/terapeut
andreea_f
Buna seara.
Ma numesc Andreea si am o nelamurire legata de rezultatele primite la analizele obligatorii.
La Sumarul de urina mi-au iesit urmatoarele rezultate:
Sediment:Leucocite: Frecvente
Sediment::Leucocite: Frecvente
Sediment: Flora microbiana: Prezenta.
Ma poate ajuta cineva cu o interpretare? Densitatea urinara, pH-ul, proteine urinare, glucoza, corpii cetonici, urobilinogenul si pigmentii biliari sunt in parametri. Doar cele mentionate de mine au iesit in neregula.
Pe langa analizele acestea mi-am mai facut un set - ASLO - 138 UI/mL, Fibrinogen: 430 mg/dl si VSH/1 h: 10 mm pe ora.
Daca nu cer prea mult imi poate da si un raspuns legat de analizele acestea? Inca nu am ajuns la medicul de familie... dar am o presimtire ca ceva nu e in regula. Daca va ganditi la infectie urinara, in cazul primelor rezultate, vreau sa va spun ca nu am nici unul din simptomele bolii!
Multumesc anticipat.
Andreea.
0
19-11-2008, ora 16:33
Adrian89
Nu este medic/terapeut
Adrian89
buna seara.
miam facut azi analizele medicale si as vrea sa stiu daca mis bune:

glu : 88 mg/dL
urea: 35.1 mg/ dL
crb: 1.02 mg/ dL
chol 204H mg/ dL

examen de urina

albumina, glucoza = negativ
urobilinogen = normal
corpi catonici, pigmenti biliari = negativ
leucocite = 7 - 8

va multumesc.
0
14-02-2009, ora 22:15
andr3y7
Nu este medic/terapeut
andr3y7
buna ziua ! as avea si eu o serie de intrebari legate de unele prescurtari. zilele trecute mi'am facut niste analize la ficat. buletinul de analize arata astfel:

PT(SEC)=12.6 SEC, PT(%)-91, 2%, INR=1.06INR, FIBRINOGEN (MG/DL)=208, TP 8, 8; COLESTEROL 127; AST 29; GLICEMIA 106; UREE 46;Lc 6700; Hb 15, 5; HCT 42, 4; Tromb 163000.

multumesc !
0
14-02-2009, ora 22:16
andr3y7
Nu este medic/terapeut
andr3y7
ce inseamna acele prescurtari?... uitasem sa pun intrebarea ! multumnesc !
0
19-03-2010, ora 21:51
Pytzy
Nu este medic/terapeut
Pytzy
daca ma poate ajuta si p mn cnv si poate sa imi spuna c inseamnca analiza HCCP.
0
22-03-2010, ora 19:50
iulia29
Nu este medic/terapeut
iulia29
Buna ziua, am si eu o intrebare ce anlize se fac pentru rinichi, nu am o problema anume dar vreu s-a stiu ce anume trebuie sa fac ? Multumesc
0
28-01-2013, ora 19:41
Andrei Stefan
Nu este medic/terapeut
Andrei Stefan
sarutmana, ma numesc Andrei am 42 de ani sunt diagnosticat cu virusul hepatitei B.La ultimile analize efectuate am Ag HBs-4930, la inceput am avut 1900.Ce inseamna aceastea, si daca ma afecteaza cu ceva asceasta diferenta crescand?Multumesc.
0
09-03-2013, ora 20:48
ioana230598
Nu este medic/terapeut
ioana230598
Buna ziua!! De curand mi-am facut analizele si as vrea daca se poate sa stiu daca rezultatele sunt bune

(WBC):Leucocite 6, 32x10^9/l
Lym# 2, 23x10^9/l
Mon# 0, 09x10^9/l
Gra# 3, 99x10^9/l
Lym% 35, 3%
Mon% 1, 5%
Gra% 63, 2%
(RBC)Hematii 4, 3x10^12/l
(HGB)Hemoglobina 11, 90 mg/dl
(HCT)Hematocrit 37, 30%
(MCV)Volum eritrocitar mediu 86 fl
(MCH)Hemoglobina eritrocitara medie 27 pg
(MCHC)Concentratia medie de hemoglobina 32 g/dl
(RDW)Indice de distributie a eritrocitelor 14, 3%
(PLT)Trombocite 262x10^9/l
(PCT)Plachetorcit 0, 240%
(MPV)Volum mediu trombocitar 9, 0 fl
(PDW) Indice de distributie a trombocitelor 38, 6
VSH la 1h 18mm/h
VSH la 2h 32mm/2h
0
19-10-2018, ora 15:02
Flory777
Nu este medic/terapeut
Flory777
Ce inseamna rezultatul la urina:La Sediment Urinar:-Rare celule epiteliale plate si 2:-Frecvente cristale de acid uric?
Adaugă un comentariu / răspuns

01-07-2021, ora 11:30
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  • Analize medicale foarte importante
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.