analize medicale: colesterol, trigliceride, glicemie, lipide

22-09-2011
mariuscristian96
Nu este medic/terapeut
mariuscristian96
va rog sa interpretati aceste analize si sa-mi dati cv sfaturi utile.
glicemie = 111/mg/dl
colesterol = 148/mg/dl
trigliceride = 360/mg/dl
alat/tgp = 117/U/l
asat/tgo = 47/U/l
lipide totale = 783/mg/dl
de 1 an de zile iau urmatorul tratament:
dimineata = 1tb Lagoza+ 1/2 metroprolol
seara = 1tb Pravator+ 1/2 metroprolol
de 2 zile am schimbat lagoza cu hepaid la sfatul farmacistei
care este realitatea? cum stau? ce sfat imi dati?
multumesc anticipat
5 comentarii
0
24-09-2011, ora 18:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Lagosa se ia 2 /zi...atentie la ce mananci, atentie la grasimi, prajeli si dulciuri ; fa miscare..ar mai trebui sa scazi in greutate daca exista putina obezitate. Rezultatele de mai sus arata o parte din grasimi cu valori mari, glicemie spre limita superioara, ficatul incarcat gras.Sa nu consumi alcool si sa repeti analizele in ianuarie [ atunci sa faci si GGT ].
0
26-09-2011, ora 14:15
mariuscristian96
Nu este medic/terapeut
mariuscristian96
alcool nu consum din 2005, fumatul si cafeaua le-am lasat in 2008, am 43 ani, 1.87cm inaltime si 101 kg, starea mea generala e destul de buna doar ca lenea ma domina. serviciul este de asa natura ca nu prea depun efort fizic prea mult. mi-i s-a schimbat tratamentul dupa cum urmeaza: mecopar 1 tb. dim.+1/2tb. metroprolol, si seara 1 tb. hepatoprotect+1/2 metroprolol. multumesc de sfaturi.
0
21-02-2012, ora 14:41
mariuscristian96
Nu este medic/terapeut
mariuscristian96
buna ziua. mi-am facut analizele in 17.02.2012
glucoza - 128 mg/dl
trigliceride - 388 mg/dl
colesterol - 180 mg/dl
ast 2 - 38 U/l
alt 2 - 76 U/l
gama gt 117 U/l
hdl-col - 33 mg/dl
mentionez ca am 43 ani, 1.83 inaltime, 105 kg, nu fumez de 3 ani, nu consum alchool de 7 ani.
va rog sami dati un tratament
0
15-05-2012, ora 16:18
mariuscristian96
Nu este medic/terapeut
mariuscristian96
am repetat analizele in 11.05.2012
GLUCOZA 122 mg/dl
UREA 35 mg/dl
CREA 1.21 mg/dl
AST 2 - 29 U/l
ALT 2 - 44 U/l
TRIGLICERIDE 216 mg/dl
COLESTEROL 167 mg/dl
HDL-COL 32 mg/dl
BIL T NBD 0.56 mg/dl
BIL D 2 -0.24 mg/dl
ACID URIC 2.9 mg/dl
FIER 134 mg/dl
GAMA GT 90 U/l
BIL I 0.32 mg/dl
HbA1c 0.8 g/dl
Hb 19.2 g/dl
HbA1c% 6.0 %
si in data de 12.05.2012 am repetat glicemia = 97 mg/dl
am acum 99 kg(am avut 105)
tensiunea 140/80
rog interpretare si ajutor
multumesc
0
19-05-2012, ora 16:32
enache1980nt
Nu este medic/terapeut
enache1980nt
RBC 4.22 3.9 - 5.3 *10^6/mm3
HGB 11.4 10.7 - 14.1 g/dl
HCT 34.0 30 - 43 %
MCV 80.4 72 - 88 fL
MCH 27.0 23 - 31 pg
MCHC 33.5 32 - 36 g/dl
RDW 15.8 11.5 - 14.5 %
PLT 334 150 - 450 *10^3/mm3
PDW 16.6 12.0 - 16.5 %
PCT 0.23 0.16-0.48 %
MPV 7.0 7.4 - 10.4 fL
WBC 12.40 4 - 12 *10^3/mm3
GR
NE 8.11 0.72 - 5.28 *10^3/mm3
EO 0.179 0.08 - 0.96 *10^3/mm3
BA 0.069 0.0 - 0.2 *10^3/mm3
LY 2.96 1.84 - 9.12 *10^3/mm3
MO 1.070 0.08 - 0.96 *10^3/mm3
GR %
NE % 65.4 18 - 44 %
EO % 1.45 2 - 4 %
BA % 0.56 0.0 - 2.0 %
LY % 23.9 46 - 76 %
MO % 8.67 2 - 8 %
Frotiu sanguin LEUCOCITOZA USOARA CU NEUTROFILIE
Ma puteti ajuta sa inteleg mai bine, va rog?
Este vorba de un baiat de 5 ani.
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

01-07-2021, ora 11:30
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.