analize - rezultat
Am facut o analiza completa de urina (sumar+sediment) si in afara de rezultate tip "negativ" au fost si urmatoarele : Densitate=1.020, Ph=5.0, Sed.-cel.epiteliate plate=3-4, Leucocite=5-6, Cristale=oxal.calciu rar, Mucus=rar.
UROCULTURA E-Coli>100.000 germeni/ml
ANTIBIOGRAMA
Rezistent:Acid nalidixic, Ampicilina, Amoxicilina, Biseptol
Sensibil:Cefalotin, Cefotaxime, Ceftazidime, Ceftriaxone, Ciprofloxacin, Gentamicina, Norfloxacin, Ofloxacin
Este cumva vorba de o BTS sau doar de o infectie urinara ? Ar trebui si alt fel de analize sau nu ? Puteti sa-mi recomandati un medicament ? Daca nu, medicul de familie o poate face sau trebuie sa merg la un medic de specialitate (ce fel de) ?
Cu multumiri !
UROCULTURA E-Coli>100.000 germeni/ml
ANTIBIOGRAMA
Rezistent:Acid nalidixic, Ampicilina, Amoxicilina, Biseptol
Sensibil:Cefalotin, Cefotaxime, Ceftazidime, Ceftriaxone, Ciprofloxacin, Gentamicina, Norfloxacin, Ofloxacin
Este cumva vorba de o BTS sau doar de o infectie urinara ? Ar trebui si alt fel de analize sau nu ? Puteti sa-mi recomandati un medicament ? Daca nu, medicul de familie o poate face sau trebuie sa merg la un medic de specialitate (ce fel de) ?
Cu multumiri !
2 comentarii
Este vorba de o infectie urinara cu E. coli care se va trata conform rezultatelor antibiogramei, cu unul dintre antibioticele la care e sensibil. Adreseaza-te medicului de familie.
Am mers la medicul de familie si mi-a prescris Zanocin, 10 zile.
Multumesc pentru raspuns si pentru sfat !
Toate cele bune !
Multumesc pentru raspuns si pentru sfat !
Toate cele bune !
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 4Testare BTS
- 4Medic ginecolog, infectionist pt tratarea gonoreei rezistenta la ceftriaxona
- 2Sifilis nou diagnosticat
- 8As putea avea HIV?
- 4Posibil HIV?
- 9Ma mai pot testa dacă m-am vaccinat deja împotriva HPV?
- 4VDRL pozitiv pot alapta ?
- 1Hpv provoaca crampe abdominale?
- 1Risc HIV masaj erotic
- 2Curiozitate masculină despre o relatie cu partener cu Hiv