Analize sange anticorpi

21-12-2024
diandra72
Nu este medic/terapeut
diandra72
Salut pe toti, de curand am primit rezultatul analizei recomandata de pneumolog adica anticorpi aspergillus, e vorba de o ciuperca la plamani dupa un tbc.Deci am primit buletinul de analize si scrie asa.Aspergillus Ab (s) < 1:80 referinta <1:80 deci nu stiu daca rezultatul este pozitiv sau negativ.
1 comentarii
0
04-07-2026, ora 09:42
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Rezultatul analizei dvs. este negativ — și iată de ce:

Valoarea raportată este Aspergillus Ab < 1:80, iar valoarea de referință specificată este tot < 1:80. Asta înseamnă că titrul de anticorpi din sângele dvs. este sub pragul de detecție — cu alte cuvinte, nu se detectează anticorpi semnificativi față de Aspergillus.

Cum funcționează această analiză

Testul măsoară cantitatea de anticorpi printr-un titru (diluție succesivă a probei). O valoare sub 1:80 înseamnă că, la diluția minimă testată, nu se detectează o reacție imunologică față de ciuperca Aspergillus — deci rezultatul este negativ.

Context important

Ați trecut printr-un TBC, iar pneumologul a cerut această analiză probabil pentru a exclude o aspergiloză secundară — o infecție cu Aspergillus care poate apărea uneori pe cavitățile lăsate de TBC în plămâni. Rezultatul negativ este o veste bună în acest sens.

Discutați cu pneumologul rezultatul complet — el vă va spune dacă evoluția este favorabilă sau dacă mai sunt necesare investigații suplimentare.

Adaugă un comentariu / răspuns