analize sange si simptome

10-06-2013
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
Buna ziua.
Am facut analizele in ITALIA, si as dori lamuriri:
leucocite 6.4 (3, 8-10, 9)
eritrociti 5.2 (4.4-5.)
hemoglobina 15.9 (12.4-16.0)
ematocrito 46.3 (41.0-54.0)
mcv 89 (85-92)
mch 31 (27-32)
mchc34 (32-38)
rdw 13 (11-14)
trombociti 207 (150-400)
volum mediu plachetar 11.6 (9-16)

formula lecocitara
neutrofili 50.8 (50-75)
linfocite 31.4 (25-50)
monociti 8.5 (2-10)
basofili 0.5 (0.0-1.0)
neutrofiliVALOARE ABSOLUTA)-3.29
eosinofili 8.8* (1.0-5.0) *********************
Timpul de protrombina 1.0 (0.8-1.2)
p-aptt RATIO 0.90 (0.74-1.13)
p-ptt SECUNDE 31 (26-40)
p-fibrinogeno 264 (200-400)
s-glucosio 88 (75-110)
s-urea33 (10-50)
s-creatinina 0.87 (0.50-1.20)
s-ast 24 (10-50)
La S INSEAMNA SER, AST INSEAMNA ASpartato aminoTransferasi
u-albumina0 (10)
u-bilirubina 0 (0)
u-emoglobina 0 (0)
u-urobilinogeno 0* (0.2-1.0) *****************
u-densita relativa 1.024 (1.005-1.028)
rari eritrociti
, cristalli di calciu ossalato
s-alt 40 (10-50)
ADICA ALT, SGPT o alanina amino transferasi
Alanina amino transferasi
s-fosfat alcalina137(80-300)
bilirubina0.59(0.001.20)
bilirubina directa 0.18(0-0.30)
s-proteine totale6.6(6.6-8.7)
s-colesterol total 157(150-200)
s-colesterol-hdl31 (35) ******************************************
s-colesterol-ldl 9 (0-130)
trigliceride 175 (50-170)*************************
s-urato 5.4 (3.4-7.0)
s-calciu total 2.4 (2.0-2.7)
s-sodiu 144 (135-150)
s-potasiu 4.6 (3.5-5.3)
s-fier 75 (59-158)
s-ferritina 176.8 (30-400)
INSPECTIE VIZIVA :LA INSPEZIONE VISIVA DEL TRACCIATO ELETROFORESICO NU SE INTALNESC SEMNIFICATIVE ALTERARI CALITATIVE SI CANTITATIVE ALE FRAZIONI EVIDENZIABILI

s-tsh 1.29 (0.300-4.000)
r-tsh 1.37 (0.300-4.000)
Urina:
u-glucoza 010
u-ph 5.5(5.0-6.5)
u corpi chetonici 0 (0)
Deci ma simteam rau:Dureri de cap, dupa ceafa, tensiune variabila, atacuri de panica frecvente(amortire maini picioare abdomen fata).Oboseala generala, palpitatii de inima, deranj intestinal, dureri frecvente in partea dreapta sub coaste(ficat).presiune intensa pe piept ca si cum as fi avut o piatra giganta ce presa.Senzatie de maini grele de la cot si picioare grele de la genunchi.Dureri in partea stanga pozitie inima, tendinta de sufocare in zona de sub marul lui adam.fara febra.
Ma duc la medicul de familie(romania) explicand toate de mai sus si primesc reteta calciu pastile+Adaptonic de la Levia, dar starile mele erau mereu aceleasi.
Am fost la urgenta romania explicand durerea dupa ceafa si durerile de cap, inauntru fac un atac de panica, imi amortesc mainile si se crispeaza, fata, picioarele, moleseala, dureri de cap.Mi se face o perfuzie, ma calmez.Dupa calmare ies cum am venit fara nici un diagnostic.Explic durerea dupa ceafa si de cap care nu a trecut si primesc un raspuns in zbor(poate ca ai un inceput de spondiloza).
Fac radiografia la cervicala, rezultat:Efilarea apofizelor unciforme c-4 c-5
Cervicartroza C2-C3
Merg la doctorul de familie in romania si imi spune ca nu se stie daca am spondiloza si ca tensiunea un pic mare 140-90
zice sa elimin sarea din alimentatie si sa beau ceaiuri diuretice..asta am si facut 4 zile 1litru de diuretice la zi fara a bea apa.
A-5-a zi merg la urgenta din nou cu stare de rau, dureri de cap, dar aduc si radiografia cu cervicala:explicandu-mi faptul ca ceaiurile diuretice imi faceau rau(m-am dezhidratat) si ca am spondiloza.primesc calmarea prin perfuzie si ies de la urgenta cu urmatoarea reteta:betaserc+vit b6 intramuscular+ketanol+omez.
Am continuat sa ma simt mereu rau si la 2, 3 zile faceam un atac de panica si starile de mai sus erau la ordinea zilei.
Ajung in Italia merg si aici la medicul de familie arat toate foile din romania si primesc o alta reteta asemanatoare:
omeprazen+dicloreum(diclofenac)+xanax+alprazolam picaturi antipanica.
Dar am facut si analizele mai sus expuse.
Dupa prezentarea analizelor expuse mai sus mi se recomanda o -vizita alergologica
-vizita neurologica
-rezonanta magnetica cervicala
-vizita pediatrica cu rezultatul rmn
Mai nou pe data de 8iunie chem ambulanta aici in Italia si ma duc la urgenta facand un nou atac de panica, insotit de dureri de cap amorteli, palpitatii, dureri in piept tensiune mare 190-90.
Mi se face electrocardiograma, si primesc calmant cred tranquirit 20 gtt
Ies de la urgenta cu diagnosticul atac de panica, precizez ca medicamentele date le luam punctual.
Dar mi se recomanda vizita psihiatrica
Precizez ca toate aste mi se intampla de pe 1 mai.
11 comentarii
0
11-06-2013, ora 14:05
yonyon
Nu este medic/terapeut
yonyon
Buna ziua. Mi-am facut un set de analize recent si ma ingrijoreaza cateva valori.
Trigliceride 2, 3 si ale mele au fost 2, 66.
HDL Tube EDTA 1, 04 - 1, 56 ale mele 0, 943.
Colesterol/ HDL trebuia sa fie mai mic de 3, 55 si al meu a fost de 4, 60.
ALAT (GTP) trebuia sa fie sub 41 si ale mele au fost 52, 4.
Creatinina mai mic de 97 si ale mele au fost 121.
GGT trebuia sa fie mai mic de 66 si ale mele au fost 110. Asta ma ingijoreasa cel mai tare.
Celelalte nu au fost depasite. Daca as primi un respuns mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc anticipat!!!!
0
12-06-2013, ora 00:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ klaudius

Mergeti si consultati un medic psihiatru, asa cum vi s-a recomandat si nu va mai chinuiti cu salvarile.
V-au dat probabil o concentratie f mica de xanax care nu va ajuta.
Un medic psihiatru va va da tratamentul corect.
0
12-06-2013, ora 13:20
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
multumesc, am resemnez si am sa merg la psihiatru, daca asta ma ajuta
.sanatatea e pe primul plan.
0
22-06-2013, ora 22:52
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
Draga Clara.Pot sa spun ca in teorie psihiatru era mai nebun ca mine.De ce?a ascultat tot ce aveam de spus in legatura cu ceea ce simt si ce mi se intampla.Nu mi-a pus nici o intrebare ca si cum ar fi fost total dezinteresat de mine.a spus doar ca daca ma mai simt rau adica mai fac atacuri de panica sa triplez nr.picaturilor de xanax (adica 15), pt ca i se pare tratamentul corect.A durat 5 minute.Sunt in Italia pot s-o interpretez si ca rasism?
Sau dezinteres
0
23-06-2013, ora 14:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ klaudius

Nu, psihiatrul nu este nebun. A procedat foarte corect. Stai linistit.

In momentul in care o persoana are anxietate cu atacuri de panica, doctorul ii prescrie initial tratamentul cel mai usor.Alprazolamul (xanax).
Atentie marita: Acest tratament trebuie luat numai 3 luni, incluzand in cele 3 luni reducerea treptata a dozelor. Tu zici ca iei din mai.
Tu ai procedat astfel: ai inceput cu tratamentul in mai, daca inteleg eu bine, si in iunie te-ai dus cu aceleasi simptome.
Doctorii ti-au prescris initial tratamentul minim, asa cum era firesc Si ti l-au crescut doar in momentul in care s-a dovedit a fi insuficient.
Daca nici dupa aceste 3 luni, timp in care iei regulat tratamentul si nu il sari, nu iti trece, atunci doctorul te va trece pe un antidepresiv. Xanaxul este o benzodiazepina (un medicament care da dependenta daca e utlizat mai mult de cele 3 luni despre care ti-am scris).

Practic tu ar trebui sa faci tratament cu totul minim 6 luni pentru ce ai tu acolo. Daca dupa 6 luni te vei restabili complet, atunci poti reduce dozele pina la eliminarea completa, dupa schema indicata de medic.

P.S.: Nu e intentia mea sa te trimit cu arcanul la Biserica, ca asta nu se poate, dar iti citez spusele unui mare medic psihiatru al nostru, doctorul Adrian Ionescu de la Sanatoriul Nifon din Buzau, un medic cu peste 40 de ani de experienta. Cele mai bune rezultate le-a inregistrat la pacientii care au combinat medicatia cu credinta.
Roaga-te si tu in fiecare seara sa te ajute Dumnezeu si sa te sustina sa porti aceasta boala si sa gasesti medicul si leacul potrivit cat mai degraba cu putinta.

De asemenea poti merge pe sectiunea de Tulburari psihice sa citesti despre experienta unor tineri cu aceleasi probleme ca ale tale si sa vezi si recomandarile lor.
0
23-06-2013, ora 16:45
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
Draga Clara.XANAX mi-a fost prescris doar ajungand in Italia.Il iau de la inceputul lui iunie.5picaturi dimineata, amiaza, seara.
Combinat cu o pastila de Diclofenac seara si una de omemrazol dimineata.Dupa iesirea din urgenta pe 9 mai nu am urmat sfatul medicului luand doar 5 dimineata 6 amiaza si 9, 10 seara.Problema este alta ca tensiunea este mereu mare insotita de dureri de cap si de ceafa.Durerile de ceafa le-am descoperit de ce, facand RM Cervicala cu diagnosticul(Cervicalgia e perdita della fisiologica lordosi cervicale)In traducere cervicala are o anumita curbura, ei se pare ca eu nu o mai am e dreapta.Crezi ca tensiunea mare se datoreaza cervicartrozei?
Azi dimineata am avut curajul de a nu lua picaturile si am inceput sa ma simt rau, nu am facut atac de panica dar ma simteam moale dureri accentuate la cap, un nod in gat si o mica presiune pe piept.
Am incercat sa-mi masor tensiunea dar aparatul dadea eroare, cred ca era prea mica.
Dupa administrarea picaturilor aproape am revenit la normal.Am stat in pat vreo 2 ore.
Dar tensiunea mare persista.
Acuma am 144 cu 80.e inca buna
dar spre seara creste cam la 170 cu ceva.
0
23-06-2013, ora 17:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ klaudius

Daca tensiunea este normala si nu ai dureri de cap atat timp cat iei picaturile, inseamna ca ele sunt somatizari de la anxietate.
Nu cred ca ai alte boli care sa necesite alte tratamente.
0
24-06-2013, ora 16:24
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
Draga Carla.cu picaturi cu tot.am tensiunea mare.de exemplu acum am 175-97, batai71, dimineata o aveam mica dupa ce m-am trezit 109/65, batai 53.si dupa a inceput sa creasca.la pranz 138/80-71batai
Am observat ca statul la calculator ma face sa-mi creasca tensiunea?Cum incep sa fac ceva activitate durerile de cap cresc precum si tensiunea.Fac miscare lucru ce imi place numai ca nu pot sta numai in pat sa-mi scada tensiunea

Multumesc
0
24-06-2013, ora 20:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca tu consideri ca e necesar alt tratament care sa iti regleze tensiunea, mergi si discuta cu medicul de familie sa iti dea o reteta.
0
20-07-2013, ora 11:25
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
Draga Clara.
Doctorul de familie nu e de acord..
Imi zice nu cauta boli pe care nu le ai..
0
20-07-2013, ora 23:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Inseamna ca problema cu tensiunea e legata de anxietate. Daca faceti corect tratamentul de anxietate nu veti mai avea in principiu probleme cu tensiunea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sângele înmagazinat devine mai rigid odată cu trecerea timpului
  • Aplicația pentru smartphone care depistează neinvaziv anemia
  • Sângele tinerilor nu anulează efectele îmbătrânirii la șoarecii bătrâni
  • Leucocite scăzute - când / de ce scad leucocitele
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.