Analize Secretie Uretrala

16-05-2012
georgeox
Nu este medic/terapeut
georgeox
Buna ziua!

Am facut de curand un examen bacteriologic din secretie uretrala la laboratoarele MedLife. Ca metoda, am vazut ca folosesc cultura (asa era mentionat pe buletinul de analize). Singurul rezultat: Staph. aureus, impreuna cu o lista de antibiotice la care este susceptibil sau rezistent.

Intrebarea mea ar fi: Care alti microbi sunt detectabili de catre acest examen? M-ar interesa in mod special daca poate fi dovedita prezenta gonoreei ( din cate stiu eu, aceasta se poate cultiva, insa nu stiu daca laboratorul MedLife face aceasta cultura..).

Multumesc pentru timpul acordat!
George
3 comentarii
0
16-05-2012, ora 14:31
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
Gonococul necesita mediu de cultura special, el nu creste pe mediu obisnuit (adica cel pe care a crescut stafilococul).
Nu cred ca toate laboratoarele dispun de mediu ptr gonococ, dar el poate fi evidentiat si pe un frotiu colorat (adica sa se recolteze secretie uretrala pe o lama de sticla ce se coloreaza ulterior si se analizeaza la microscop celularitatea).
Numai bine,
0
16-05-2012, ora 15:45
georgeox
Nu este medic/terapeut
georgeox
Buna ziua din nou!

Se poate sa nu fi dat date 100% complete in intrebarea initiala, numele analizei cum apare in buletinul MedLife este
"Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col". Credeti ca in cazul unei astfel de analize (sau suma de analize...) poate fi inclus si ceea ce ati indicat dumneavoastra ca o modalitate alternativa culturii pentru detectarea gonococului?

Merci,
George
0
17-05-2012, ora 15:42
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Nu cred pentru ca analiza pe care ati efectuat-o se numeste ex secretie uretrala (cultura + antibiograma).
Adaugă un comentariu / răspuns