Analize - Testosteron - Valori normale

02-09-2011
andrei_ro
Nu este medic/terapeut
andrei_ro
Buna ziua,

Am primit rezultatele mai multor analize si sunt ingrijorat de nivelul (scazut) testosteronului; as dori sa aflu daca este o valoare normala pt. 26 de ani si daca trebuie sa ma adresez unui endocrinolog avand in vedere analizele de mai jos:


TESTOSTERON.. 5, 52 ng/ml 19, 17 nmol/l Valori biologice de referinta: 21 - 49 ani: 3 - 9, 5 ng/ml

Testosteron liber. 13, 56 pg/ml Valori biologice de referinta: Barbati: 5, 5 - 42 pg/ml


PROLACTINA.. 17.1 ng/ml 358, 9 mU/l Valori biologice de referinta Adult: 3, 46 - 19, 4 ng/ml

GLICEMIE. 98 mg/100ml (70 - 109) 5, 42 mmol/l (3, 88-6, 04)

COLESTEROL TOTAL.. 202 mg/100ml 5, 232 mmol/l -Ideal : 200 mg/100 ml 5, 18 mmol/l

ESTRADIOL. 46, 00 pg/ml 0, 17 nmol/ Valori biologice de referinta = 21 ani: 11 - 44 pg/ml

STGO. 39 U/l (5 - 34)

STGP. 21 U/l (5 - 55)

FIBRINOGEN.. 3.17 g/l (1, 8 - 3, 5)

CALCIU TOTAL.. 9.15 mg/100ml (8, 9 - 10)

MAGNEZIU. 2, 50 mg/100ml (1, 46 - 2, 7)

Vitamina B12. 740 pg/ml Valori de referinta: 211 - 911 pg/m

Zinc seric.. 0, 67 mg/l (0, 46 - 1, 5)


Multumesc
3 comentarii
0
04-09-2011, ora 18:41
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Testosteronul, dupa mine si dupa intervalul de referinta al laboratorului are valori normale..testosteronul liber este scazut dupa mine, dar dupa intervalul de referinta al laboratorului e normal...si estradiolul putin crescut..Parerea mea este sa mergi cu aceste rezultate si la un endocrinolog.
0
04-09-2011, ora 18:47
andrei_ro
Nu este medic/terapeut
andrei_ro
Multumesc pentru raspuns.
0
22-01-2014, ora 20:41
alexa madre
Nu este medic/terapeut
alexa madre
buna ziua mi-au iesit analizele
FSH 7.51 faza foliculara 2.8-11.3, faza foliculara (zilele 2-3)- 3.0-14.4, midcycle 5.8-21, faza luteala 1.2-9.0, contraceptive nd -4.9 si postmenopauza 21.7-153
LH 31.6 faza foliculara 1.1-11.6, midcycle 17-77, faza luteala nd 14.7, contraceptive nd 8.0 si postmenopauza 11.3-40
TESTOSTERON TOTAL 0.19
sunt bune aceste analize? care sunt valorile normale?
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Statutul social influențează nivelul de testosteron
  • Bărbați: semne ca nivelul testosteronului e scăzut (și ce poți face)
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.