analize.rog raspuns

03-12-2007
scorpions
Nu este medic/terapeut
scorpions
in urma recoltarii analizelor de laborator mi-au iesit valorile urmatoare care nu se incadreaza in limita normala, va rog sa imi spuneti ce inseamna, ce poate fi?LYM%18.8 normal25.0-50.0;MCV78.1 normal 80.0-100.0.Iar la sedimentul de urina valorile:
SG 1.020
pH 5
LEU neg.
NIT neg.
PRO neg.
GLU norm.
KET neg.
UBG norm
BIL neg.
ERY neg.
Epiteli=rare
Rar oxolat (daca am inteles bine)de Calciu.
5 comentarii
0
03-12-2007, ora 00:00
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Modificarile formulei leucocitare nu sunt semnificative, daca WBC (nr. total de globule albe) este in limite normale si daca NE (neutrofilele) sunt in limite normale. Cristalele de oxalat de calciu pot indica o predispozitie spre litiaza urinara, care poate fi prevenita printr-o hidratare adecvata (2, 5 l de lichide pe zi, ceaiul de codite de cirese avand un rol diuretic).
0
03-12-2007, ora 00:00
scorpions
Nu este medic/terapeut
scorpions
multumesc pt rasp dv..WBCeste10.0iar limita normala cuprinsa intre 4.0-12.0, iar neutrofitele sub ce forma le gasesc in fisa ca nu imi apar ca NE!sa va pot spune..la ce poate duce, e grav?As vrea sa imi spuneti ce este litiaza urinara, cum se manifesta..?ast rasp dv..
0
04-12-2007, ora 00:00
scorpions
Nu este medic/terapeut
scorpions
WBC 10, LYM 1.9, MON 0.5, GRA 7.6, LYM%18.8 care este sub limita normala, RBC 4.97, HGB 13.7, HCT 38.8, MCV 78.1sub limita normala, MCHC 35.2, RDW 12, PLT 339, MPV 8.2, PCT 0.227, PDW 14.9.Acestea sunt analizele cele 2 nu corepsund, ce inseamna prescurtarile la cele 2 la ce se refera?
0
04-12-2007, ora 00:00
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
MCV = Mean Cell Volume reprezinta volumul mediu al globuleor rosii asa cum au iesit pe frotiul de sange explorat - aceste dimensiuni pot varia usor, fara sa fie patologice, LYM sunt limfocitele, o sugrupa de celule albe care cresc in cadrul infectiilor virale; PMN-urile sau granulocitele (GRA) sunt o alta subgrupa de celule albe implicate in raspunsul la infectii bacteriene care la dvs. sunt in limite normale.
0
05-12-2007, ora 00:00
scorpions
Nu este medic/terapeut
scorpions
multumesc pt raspunsul dvs deci totul este in regula.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.