Anlize medicale

11-05-2012
rodica tora
Nu este medic/terapeut
rodica tora
Am 59 de ani si anul trecut la analizele specifice am descoperit ca am hepatita tipC. Mentionez ca am facut aceste analize deoarece in 1977, urmare a unei transfuzii, am contactat o hepatita tipB cu antigen australia. De-alungul anilor am facut analize, dar nu au iesit modificate. Anul trecut la indicatia medicului am facut niste investigatii si asa am descoperit hepatita C.Virusul B a iesit negativ. Ce s-a intamplat, a devenit inactiv? Am aprobare pentru peginterferon alfa 2A si rivabirina.Hepatita virus C. Urmeaza sa incep tratamentul. Doresc, insa, sa stiu in ce stadiu sunt cu adevarat.Am intrebat medicul de la Matei Bals, dar nu am primit un raspuns clar.( am fost intrebata daca am luat tratamente naturiste si daca stiu cand am contactat boala). De aceea va rog, daca se poate, sa-mi spuneti in ce stadiu este hepatita mea. AST/TGO 22(14-36/u/L) ;ALT/TGP 30 (9-52/U/L); GGT 25 (12-43/U/L) ; MARKERI TUMORALI AFP 4.09 (0-10 /ui/mL); T3 -1.6;T4-7.7;TSH-2.23; VIREMIA -4718.336; FIBROTEST- 0.34 (F1-F2); ActiTest 0.21 (A0-A1).Am retineri la tratament din pricina efectelor secundare(mai ales asupra celorlalte organe:rinichi, tiroida, maduva osoasa, ochi, depresie).Multumesc anticipat pentru raspuns.
4 comentarii
0
13-05-2012, ora 12:09
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Analizele sunt foarte bune, iar testele hepatice normale arata ca esti o purtatoare cronica, asimptomatica de virus C, care s-a infectat cu cel putin 3 ani in urma. De asta medicul te-a intrebat daca ai urmat tratamente naturiste, s-a mirat cum de testele hepatice sunt atat de bune. Insa asocierea virus C cu virus B este periculoasa. Trebuie sa fii atenta la modul de viata [ stres, hrana, efort fizic, emotii negative, medicamente ]. sa fii cumpatata, sa faci analizele anual si sa nu te gandesti prea mult la boala pe care o ai ; analizele de acum arata ca se poate, poti tine sub control agresiunea virala hepatica.Nici eu nu sunt adepta interferonului si a terapiilor agresive, grele, atunci cand nu este cazul ; dar trebuie sa faci cum te sfatuieste medicul infectionist.
0
13-05-2012, ora 16:36
rodica tora
Nu este medic/terapeut
rodica tora
multumesc pentru raspuns. Am sa va urmez sfatul de a face analizele anual (eventual mai des).Am renuntat la tratamentul alopat (din pricina efectelor secundare) si as dori, daca aveti amabilitatea, sa-mi spuneti parerea dvs. despre tratamentul naturist in cazul meu. As dori, cu ajutorul plantelor, sa-mi intaresc sistemul imunitar si sa incetinesc agresiunea virusului asupra ficatului. Medicul curant nu este un adept al tratamentului cu plante considerand ca nu anihileaza virusul(asta stiu si eu), iar in hepatita C genul acesta de tratament nu are efect. As dori sa stiu, din experienta dvs. daca pot incerca. Multumesc anticipat.
0
13-05-2012, ora 21:17
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ar fi minunat daca aceste valori s-ar mentine in timp..Tu nu trebuie sa renunti la terapia cu antivirale si interferon asa de usor, doar pentru ca ai vorbit cu mine. medicul specialist stie cel mai bine ce e de facut. La tine nu se stie ce s-a intamplat cu virusul hepatitic B ; coexistenta celor 2 tipuri de virus ti-am spus ca este riscanta, e ca si cum intr-o lada cu mere nu doar unul este stricat, ci doua ; rata de alterare a celorlalte va fi mult mai rapida. Fibrotestul arata un grad moderat de fibroza hepatica, dar Actitestul este bun ; dupa parerea mea ar trebui sa incerci sa mergi inainte ca si pana acum, fara interferon, iar la sfarsitul anului sa repeti testele.
0
13-05-2012, ora 23:08
rodica tora
Nu este medic/terapeut
rodica tora
Vreau sa va aduc mii de multumiri pentru sfaturi.Tratamentul alopat nu l-am inceput pentru ca, din spaima de efectele secundare, nici nu l-am inceput.Am si un diabet (glicemia nu este foarte mare -130-140- monitorizata permanent ). Stiu riscurile si mi le-am asumat. Relatia cu medicul de la infectioase a fost mai greoaie. M-a lamurit foarte putin asupra efectelor asupra celorlalte organe, mai ales ca am aproape 60 de ani.Este adevarat ca fiecare organism raspunde altfel. Nu m-au speriat efectele secundare obisnuite si reversibile, ci cele ireversibile, pentru ca exista. In legatura cu virusul B nu am primit nici un fel de informatii. A iesit testul negativ si cu asta am ramas, in materie de explicatii. Cum a devenit negativ(sau inactiv)nu stiu.Pe net am aflat ca el ramane in organism si ca, impreuna cu C-ul, distrug mai repede ficatul. Incertitudinea medicului a fost ca, de fapt, atunci in 1977 eu am contactat o hep. tip A si nu B ( cu toate ca pe fisa era scris antigen australia) sau ca, lucru incert, atunci am luat virusul C.Au trecut 35 de ani, daca era virus C nu cred ca aveam analizele astea.Scuzati-mi mesajul lung si relatarea profana, dar nu am pregatire medicala. Am cerut multe pareri unele pro si altele contra tratamentului cu interferon si am hotarat sa nu incep. Rata de vindecare, spusa de medic si citita de mine, este de 50/50 (germanii dau 40% reusita). Incerc sa ma ingrijesc, sa duc o viata ordonata ( regim tin de la 25 de ani, nu consum alcool, iar de stres avem parte toti) si sa culeg informatii privind tratamentul naturist. Sper sa mearga. Inca odata multe multumiri pentru sinceritate si va doresc mult succes in continuare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.