anxietate incurabila


In interventia psihoterapeutica sunt aplicate metode si tehnici diverse, dintre care cele mai folosite sunt cele cognitiv-comportamentale, exercitii de relaxare, hipnoza.
Toate acestea se desfasoara pe fondul unei relatii reciproce, in care psihoterapeutul si clientul mentin o continua comunicare, cu rol de feed-back. in acest fel, este asigurat cadrul necesar pentru tratarea simptomelor si restabilirea echilibrului.
Spuneai intr-un alt mesaj ca ai facut psihoterapie, insa nu ai fost multumit de rezultate.
Cand se intampla acest lucru, ai libertatea sa schimbi. In general, oamenii nu au nevoie de multe sedinte pentru a-si da seama daca ii ajuta sa nu.
La fel si cu medicamentele - daca tratamentul pe care l-ai luat pana in prezent nu te ajuta, schimba-l! Probabil ca nu te va ajuta nici de acum incolo.
Anxietatea ta nu este incurabila. Doar ca inca nu ai gasit combinatia buna pentru tine. Renunta la tot ce ai incercat pana in prezent si nu a mers, si incearca altceva: alt medicament, alta psihoterapie, alt stil de viata... un alt mod de a te vindeca!
Succes!


daca vrei mai vb.



in cautarea leacului anxietatii am mers la psihiatri ce mi-au prescris care mai de care retete inutile, asta pe care o iau acum e macar pt linia de plutire, nu merg mai departe, dar nici nu mai pierd timp si bani fiind cobai pt incompetenti. cat priveste psihoterapeutii i-am tot schimbat si pe ei, caut pana dau de unul ce are macar cativa anxiosi vindecati de el/ea si ma duc.

bun sfatul tau ca in timpul unui atac de panica sa gandesti pozitiv. eu nu cred ca ai trait vreun ataca de panica, pt ca in timpul atacului de panica, rationamentul nu mai functioneaza, te gandesti doar ca mori si trebuie sa scapi, daca in germania n-ai gasit un specialist sa te vindece, noi in romania la ce sa mai speram??


Si, totusi, toate aceste sedinte de psihoterapie, toti acesti psihoterapeuti nu ti-au adus nici o schimbare?
Ai putea sa-mi spui in ce conditii ajungeai sa incetezi o psihoterapie? Cam in ce punct se lua decizia de oprire a tratamentului?

Ba da mi-au adus o schimbare, dar in buget si kilometrajul masinii. O schimbare majora chiar.
Nu eu am fost cel care a incetat o psihoterapie. Toti au ajuns la un moment in care sub diferite scuze mi-au spus ca n-are rost sa mergem mai departe. scuze de gen: "asta e crucea ta", "umbli dupa cai verzi pe pereti", "tu de fapt nu esti bolnav", "eu atat am putut sa te ajut" etc.

asa e eu sunt mai neajutorat, nu stiu sa cer ajutor. o intrebare: daca tu ai gasit acel specialist de ce nu esti vindecata si te plangi pe forum cu boala ta?

nu te-am condamnat ca esti neajutorat!!!!!, si nu ma pling pe forum cu boala mea...am spus doar ca acum am gasit un terapeut, de aici din Italia, datorita faptului ca am cautat mai mult. nu am vrut sa fiunedreapta cu tine, afost doar o parere personala.nu sint vindecata dar acum am o sansa sa vad altfel lucrurile, eram in ceata ca si tine, gindeam la fel de negativ, si refizam orice ajutor, am avut experiente f, dure, am fost la o terapeuta care, la fel, mia spus ca sint "un caz" special si nu se poate face mai nimic...la fel am patit si aici, am incercat sa merg la terapeut si, culmea nu stiam limba suficient de bine sa ma pot intelege cu ia. pe forum toata limea "se plinge"dar tu nu vezi sau nu intelegi ca aceste discutii cu cei de "teapa " noastra iti fac bine...tu ai curaj sa discuti problema ta cu cineva care nu intelege prin ce treci? si inca o precizare: fac terapie de 2 sapt si vad o schimbare, pt mine e ceva...

Ma gandesc ca ceva tot a prins, macar ca acum, probabil stii foarte multe despre mecanismul psihologic al anxietatii, despre cauze, despre factori facilitatori, declansatori, predispozanti.
De asemenea, cred ca ai avut ocazia sa experimentezi multe metode psihoterapeutice, in functie de "repertoriul" fiecarui psihoterapeut. La asta se referea intrebarea mea, daca din tot ce ai lucrat ai descoperit ceva care functioneaza la tine, cat de putin, pe un segment cat de mic?

ma bucur pt tine ca ai reusit sa simti o schimbare in doar doua saptamani. astept cu nerabdare si te rog sa ne anunti si pe noi cand si cu cine te-ai vindecat -. iti doresc din toata inima sa te vindeci pt ca stiu cat de cumplita e o boala psihica.

psihoterapeutii s-au straduit si ei cu cat au stiut, nu cred ca au incercat chiar tot, probabil ca nici nu stiau ei prea multe.
uite era aici un tip andrei eql, psihoterapeut, care era oarecum interesat de experientele mele, am schimbat cateva mail-uri cu el, era randul lui sa ma intrebe ceva, sau sa-mi spuna ceva, dar a disparut!
poate ca are alta treaba mai interesanta sau n-are timp... cine stie?
din "repertoriul" psihoterapeutilor functiona cat de cat la mine relaxarea progresiva si ceva, nu stiu cum se cheama, in care eram indrumat sa-mi imaginez ca merg printr-o padure unde vedeam o apa placuta, etc dar nu au avut un efect magic, ci asa cat de cat imi dadeau o stare de curaj, imi diminuau anxietatea pentru 1-2 ore.

Pe de alta parte, rareori se intampla ca o tehnica sa poata fi aplicata in acelasi mod la doi clienti diferiti. La unul functioneaza un anumit stil, o anumita abordare in aplicare, la celalalt poate ceva complet diferit. De pilda, unele persoane raspund bine la un exercitiu de relaxare progresiva, aplicat directiv. Altcineva se poate simti iritat de acest stil si-l poate considera prea autoritar, ceea ce nu-i va permite sa beneficieze de exercitiu. O alta persoana poate sa nu raspunda deloc la un exercitiu de relaxare musculara, si sa prefere o tehnica bazata pe vizualizare.
In fine, vestea buna este ca exista suficient de multe "ingrediente" terapeutice, incat sa poti construi o metoda terapeutica eficienta pentru tine!
Referitor la exercitiul de vizualizare pe care il descrii, acesta poate fi folosit intr-o prima faza, cea de pregatire (asta in cazul in care contine elemente care chiar au o rezonanta in mintea ta), dupa care urmeaza aplicarea tehnicii propriu-zise, alese de psihoterapeut. Daca lucrurile se opresc doar la prima faza, evident ca nu se misca nimic in continut, ci doar in starea de fond.
In general, nu recomand auto-aplicarea acestor tehnici, cel putin nu ca rezolvare a unei afectiuni. Cand simptomele dispar si persoana se reechilibreaza, este in regula sa foloseasca unele dintre ele, pentru dezvoltarea si mentinerea unui sistem propriu de "epurare si reciclare" :)
Insa tu, ai deja ceva experienta in terapie, stii despre afectiunea ta mai multe decat oricine din exterior, s-ar putea ca tu sa fii cea mai competenta persoana in a-ti descoperi un leac.
Gandeste-te la posibilitatea asta si daca ti se pare realizabila, mutam comunicarea pe mail - si stabilim pasii urmatori.


si acum cum te simti? ce mai iei? 300mg/zi efectin e o doza mare. cum a reactionat organismul?

6 luni nu am avut reactii adverse dar nici stari de panica. Efectinul a fost foarte bun dar acum am inceput sa transpir foarte mult si trebuie sa il schimb. Am mai cunoscut 2 cazuri in care pacientii au luat efectin si le-a mers foarte bine timp de un an, respectiv 2, dupa care au trebuit sa schimbe tratamentul. In astea 6 luni am incercat sa reduc tratamentul macar cu 75 mg insa nu am reusit. Starile de anxietate reveneau.
Greece woman
Tu ai reusit dupa 6 luni sa renunti la tratament si te-ai vindecat ?

seroxatul despre care spui ca face minuni, stii pe cineva care s-a vindecat sau doar ca i-a ameliorat mult starile respective?

scuze pt raspuns inirziiat!
eu iau efectin de 3 ani, n-am reusit nici sa ma vindec, nici sa renunt la el...



acum iau arketis si pot spune ca ma simt extraordinar.simptomele au disparut in proportie de 90%... oricum, sunt fericit ca am avut aceasta perioada in viata mea, in care cu toate ca m'am simtit f rau o lunga perioada de timp, am reusit sa ma las de fumat, si nu mai consum alcool deloc, am inceput sa mananc din ce in ce mai sanatos, si sa fac sport mai mult ca inainte.ca student, fumam si beam destul e mult, mancam mai mult prin fastfood'uri, si sport aproape deloc, acum totul e diferit si ma simt mult mai bine.asa ca nu disperati, incercati si schimbati metodele pana gasiti una care sa aiba efect, vizitati medicul psihiatru, care sa va prescrie atat tratamentul medicamentos, si care sa va faca legatura cu un psiholog bun.bafta all, papa


salut!
multumim pt sfaturi, dar tine cont ca simptomele au disparut pt ca esti in tratament. daca intrerupi tratamentul si esti ok, anunta-ne si pe noi. e mai realist sa gindim ca anxietatea si atacurile de panica sint tulburari pt tot restul vietii daca nu facem tratament de intretinere...

ce ai vrut sa spui? arketis=seroxat... ti s-a parut ca e cineva care nu stie? :)
xanax=alprazolam! si?

is convins de chestia asta, stiu ca tratamentu e responsabil:), da imi place sa fiu optimist, si sa ma gandesc ca daca dupa nu mai mult de o luna ma simt de 10 ori mai bine, iar cu celalalt tratament chiar si dupa 2 luni rezultatele erau destul de slabute, atunci, dupa inca 5 luni cu tratamentu asta totul va fi ok.:)
faza la mine e ca dupa doar 2 luni mi'am dat seama care e problema cu mine si am plecat direct la psihiatru, altii asteapta si indura simptomele fara sa stie ce au si mai mult de un an cateodata. cu cat mai repede cu atat mai bine:).
bafta all, si mie normal :)

cum poate cineva sa spuna ca face tratament la psiholog?
cum poate echilbra un psiholog deficitul de substante neurochimice? n-are cum!!! doar medicamentele pot face asta
rolul psihologului e sa iti dea citeva clipe de relaxare pe parcursul unei sedinte, pe care nu le putem obtine singuri deoarece ei ne distribuie atentia la cu totul altceva decit la boala. n-am nimic cu psihologii, dar nu au cum sa trateze o psihoza... niciodata!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
- 8va rog ajutati-ma sa-mi ajut iubitul!
- 11anxietate, distonie neurovegetativa
- 9stare de epuizare psihica si fizica
- 7o problema psihica?
- 3Cred ca sufar anxietate
- 6FSH 26 si ma confrunt cu stari anxioase. Ce pot face?
- 12anxietate si atacuri de panica
- 6Ameteala, oboseala, nervozitate excesiva!
- 0pierderea memoriei, anxietate, oboseala
- 15Nervozitate si anxietate
- 38Masturbarea duce la anxietate?
- 1Calmante impotriva stresului si anexietatii
- 56Anxietatea generalizata sau depresia isi are aceste simptome?
- 1Am renuntat la fumat si obosesc!
- 6Anxietate si atacuri de panica sau altceva ?
- 4Anxietate
- 1Oboseala si somnolenta exagerata
- 1In legatura cu distonia neurovegetativa si fasciculul posterior stang.
- 15Anxietate
- 5Doctor cu rezultate reale Cognitiv Comportamental
Mai multe informații despre: Anxietatea Tulburarea anxioasa generalizata Oboseala