Anxietate, obsessie

Va multumesc ca v-ati deranjat sa cititi acest post.
Ma numesc Marius si am 17 ani.
Acum doua luni, in timp ce mancam am avut un atac de panica.Inima imi batea de tare incat credeam
ca o sa mor.Toate bune si frumoase m-am calmat, dar 2 zile dupa incident am inceput sa-mi pun intrebari
daca asta nu e realitatea, daca parintii mei nu sunt reali, daca sunt halucinatii, aveam anxietate
abia puteam sa dorm noaptea.Am cautat pe net tot felul de boli, schizofrenie, depresie,...credeam ca sunt
nebun apoi au urmat imagini, eu facandu-mi rau familiei mele, imi era frica sa pun mana pe un cutit
deoarece imaginile apareau in creierul meu.Cand ma plimbam pe strada imi imaginam facandu-le rau
oamenilor desi eu nu vroiam lucrul acela, nu vreau sa fac rau nimanui.Gandurile acestea obsesive numai
dispar.Acum cateva zile ma simteam vinovat de ceva, eu fiind un om credincios si ma temeam, ma temeam sa nu fiu
posedat acum de 2 zile am in cap de felul de ganduri:daca gandurile mele sunt influentate de cel rau ceva de genul acesta
m-am uitat la tot felul de documentare si ma inspaimanta.
Acum cuvantul:DEVIL e in capul meu mereu
si ma inspaimanta lucrul acesta e pur si simplu o imagine neagra cu acest cuvant
.Ma trezesc mereu cu aceasta stare de anxietaet
fac psihoterapie si mi-a spus ca nu am nimic ca trebuie sa fac altceva.
Intr-adevar uneori dispar gandurile acestea dar revin..
Am fost si la psihiatru acum o luna si a spus ca nu am schizofrenie nu am nimic...insa nu ma simt normal.
Sunt disperat, ma poate lamuri cineva, ce sunt gargaunii acestia din capul meu.
Va multumesc mult pentru atentie!Numai bine!

Da, se pare ca e numai anxietate, din ce descrii tu aici si asta nu inseamna mai nimic.
La fel gandurile nu inseamna mare lucru, , doar n-o sa judecam un om dupa gandurile pe care le are, ci dupa fapte, asa-i?
Daca te analizezi cu atentie, nu gandurile te deranjeaza, ci reactia emotioanala pe care o simte corpul tau cand are aceste ganduri. Nu te sforta sa gandesti pozitiv ca n-o sa-ti iasa din prima, trebuie ceva exercitiu si vei ajunge si la performanta asta.
Eu as incepe prin:
-a renunta sa ma ingrijorez
-sa-mi monitoriez gandurile, in fond toata lumea are ganduri nasoale, garantat
- as renunta sa googalesc pe net dupa nspe mii de boli, mintale de care n-am habar, dar mi le insusesc, in lipsa unor cunostinte medicale.
-lasa deoparte si treaba cu posedatul ca suntem in sec XXI, fa o rugaciune scurta, directa si sincera cu Dumnezeu.
Cauta ceva suplimente naturiste, gen Sedivitax, bazat numai pe plante care sigur iti contracareaza anxietatea, pune mana pe o carte buna sau vezi un film bun si nu uita de scoala.
Gargaunii din cap, ma repet, sunt ganduri care au voie sa fie ori pozitive ori negative.
Sa nu uit, tine legatura cu psihologul tau, sa te ajute sa inlaturi aceste ganduri si sa le inlocuiesti cu unele pozitive.
Numai de bine
Prozac

Citeste despre tulburarea obsesiv compulsiva pe Internet si daca simptomele tale se regasesc acolo, mergi cat mai repede la un alt psihiatru sa iti dea un tratament adecvat.
Faptul ca nu ai schizofrenie nu inseamna ca nu ai nimic, asa cum au zis psihologul si psihiatrul.
Daca cineva are schizofrenie, nu inseamna ca e nebun.
"Nebunie" se considera atunci cand o persoana trece printr-un episod psihotic (halucinatii, delir).
Vede sau aude lucruri care nu exista, se crede Iisus Hristos etc.
Dar se iese si din asta in maxim o luna, doua de tratament intensiv.
Mergi la un alt psihiatru si trateaza lucrurile cu seriozitate ca starea se poate agrava.

Numai bine! multumesc din nou

Buna, sunt Anca si am 22 de ani si cred ca sufar si eu de TOC :(- si in friica de a nu da in schizofrenie cu gandurile mele obsesive am cautat pe net si am ajuns aici. Poate ma luminati si pe mine - pentru ca de psiholog din pacate nua m bani acum, desi m-am gandit de multe ori sa merg deoarece stiu ca am o problema! povestea mea e asa:
M-am nascut cu luxatie congenitala de sold datorita caruia cand aveam 16 ani piciorul stang a ajuns sa fie mai scurt ca si celalalt cu 5 cm. La 16-17 ani cand am fost destul de mare sa fiu operata, m-am operat si le-am egalat. Dar ca si consecinta a luxatiei din nastere, pe la 30-40 de ani sau poate chiar si mai devreme va trebui sa imi pun o proteza la sold. O operatie care se face foarte des si e de foarte succes, mai ales in ultima vreme. Pana la 18 ani nu aveam deloc anxietati, sau griji sau ganduri obsesive( doar cand era vorba de baieti, ca ma gandeam prea mult la ei). Dar acum vreo 2 ani dupa ce m-am despartit de prietenul meu am inceput sa am foarte mari anxietati, si am picat si intro depresie, iar acum am ajuns sa ma gandesc non stop aproape la aceste ganduri care imi disturba capacitatea de concentrare si placerea de viata si socializare. Gandurile sunt : Daca cand va trebui sa imi pun proteza la sold, picioarele imi vor fi inegale dupa operatie? ; Daca nu va reusii operatia? ; Daca voi ajunge in scaun cu rotile ; SI pur si simplu o friica enorma de operatia asta care nu e foarte grea si ce e peste cativa ani buni! Sau ma mai gandesc non stop la degetele mele de la piciorul stang care sunt in ciocan, dar care iara pot fi operate printr-o operatie f simpla si pe care o fac multi oameni, sau la cele cateva masele lipsa din spate care foarte usor pot fi puse la loc. Eu stiu ca toate aceste ganduri nu sunt rationale si ca nu au in rost in capul meu, dar nu stiu cum sa le fac sa le opresc. Pentru ca daca ma gandesc prea mult la ele le dau importanta si devin si mai dese, daca nu ma gandesc la ele ma panichez k uite nu m-am gandit la ele si imediat apar. Ce pot face? nu vreau sa iau pastile si nu vreau sa dau nici in schizofrenia, si imi doresc sa ma bucur de viata si sa imi fac un prieten stabil fara sa ma gandesc non stop la tampenii. :(

Incearca sa faci cateva sedinte de terapie, sunt terapeuti care au si tarife la 50-60 roni. Eu zic ca merita efortul financiar.
Pina gasesti un terapeut aplica din sfaturile pe care le-am datmai sus.
Numai de bine
Prozac

Multumesc si Prozac de raspuns!:)

dupa 2 ani cineva m.a dus la un medic psihiatru de la spitalul militar si atunci m.i s.a dat un diagnostic corect..faceam atacuri de panica si mi.a prescris un tratament pt 3 luni dar din pacate nu l-am luat decat o luna si jumatate..insa dupa 8 ani toate tulburarile au venit din nou si am mers la acelasi medic atunci mi-a prescris zoloft si xanax. zoloftul m-a pus la pamant efectiv nu mai eram om timp de aproape o luna de zile am avut niste stari de nesuportat in sfarsit am reusit si l-am luat 3 luni dupa un timp iar mi-a fost rau si l.am luat 6 luni si tot asa dupa un an de zile l-am luat pt un an iar acum vreau sa va spun ca a trecut 2 ani si nu am mai luat nimic dar...acum ma confrunt cu aceste ganduri care ma scot din minti..insa nu mai fac atacuri de panica dar aceaste ganduri negative le am doar cand raman singura cu fetita mea..frica de cutit o aveam de mult dar nu asa accentuata..m.i se intampla asta de doua zile imi este frica sa nu-mi pierd mintile..as dorii si eu un sfat..stiu ca trebuie sa reincep tratamentul inca nu mi-am sunat medicul dar am intrat aici si am vazut ca f multe persoane au probleme de acest fel..tin sa va spun ca am probleme de cand aveam 27 de ani si acum am 43...da tratamentul m-a ajutat dar chiar trebuie sa-l luom toata viata?
va rog sa-mi raspundeti..sunt departe de tara si probabil strainatatea m.ia accentuat starea..va multumesc pt rabdare..sanatate maxima

Trebuie sa faci tratamentul minim 6 luni, si apoi, dupa ce te stabilizezi, reduci treptat, cu acordul medicului.
Daca nu iti merge bine cu Zolloft, il rogi pe doctor sa iti prescrie altceva.
Exista foarte multe anxiolitice la ora actuala. Nu e nici o problema. Nu stai sa te chinuiesti.

Dar inainte de toate, ca gandurile obsesive sa dispara, nu trebuie trebuie sa va inpotriviti lor. Lasati-le sa vina, imprieteniti-va cu ele. Trebuie sa stiti ca va este permis sa aveti acele ganduri, este ok, nu va interzice nimeni.
Si mai trebuie sa stiti inca ceva, pentru cei religiosi. Este o greseala in Biblie, mai exact la textul care zice " sa nu pacatuiesti nici cu gandul ". Este total gresit. In mintea voastra pot aparea ORICE GANDURI. Nu este un pacat daca va vin ganduri "rele" si nu sinteti judecati pentru ele atat timp cat ele raman doar ganduri. De ex. mie poate sa-mi vina in gand sa omor un om, ma duc la el acasa iar cand ajung in fata usi ma razgandesc si plec. Pot eu sa fiu condamnat pt asta ? Evident, nu ! Doar pentru actiunile voastre sinteti responsabil nu si pentru ganduri. Gandurile vin si pleaca daca nu sinteti interesat de ele. Si nu uitati : Dumnezeu are simtul umorului.
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care va prezinta peste 2500 de terapeuti din Romania. Avantajul acestui site este ca pune mare pret pe recomandarile pacientilor. Gasiti prezentari detaliate ale serviciilor psihologice, cititi recomandari, va puteti programa online. In plus, exista o sectiune cu o multime de articole interesante si teste psihologice.
- 6tulburare obsesiva si depresie majora
- 51Ce este anxietatea?
- 5Depresie, anxietate sau altceva?
- 9anxietate? La inceput am crezut ca sunt ipohondra
- 6anxietate si homeopatia
- 12Anxietate?
- 5Dureri de cap in zona frontala si cosmaruri - obsesiv compulsiv, sau ?
- 1anxietate generalizata
- 6Cum sa mai abordezi vorbesti cu femeile din ziua de azi!
- 10Durere in suflet
- 1Raspunsuri la atacuri de panica, anxietate, depresie!
- 2Anxietate sau? AJUTOR!
- 7Atac de panică, anxietate şi depresie;
- 72A luat cineva haloperidol?
- 3ameteli , intepaturi
- 27Anxietate sau alta boala
- 1Tulburare obsesiv compulsiva
- 4Depresie severa situatie disperata!
- 4Cum se manifesta tulburarea obsesiv compulsiva
Mai multe informații despre: Anxietatea Tulburarea obsesiv-compulsiva