Anxietate, pierdere de memorie de scurta durata ! | Forumul Medical ROmedic

Anxietate, pierdere de memorie de scurta durata !

02-02-2016
fabinho
Nu este medic/terapeut
fabinho
Buna Seara de vrun an de zile am pierderi de memorie de scurta durata in sensu ca am momente cand uit ca am deschis geamul sau imi aduc aminte ca mi-am pus ochelari pe masa dar nu mai stiu exact unde sau atunci cand ma gandesc la ceva si dintr-o data uit pentru 30 de secunde, cu memoria de lunga durata nu imi fac griji imi aduc aminte ce faceam cand eram mic.Acum sa incep cu alimentatia care este foarte proasta, sport deloc, si cand incerc dar nu sunt inca adormit cateodata imi vibreaza corpul ca un seniment de frica, e adevarata sunt foarte incordat cand sunt intr-un mediu nou, sunt o persona foarte emotiva si din acest moment in anumite momente imi vine sa plang, acum recent ma gandeam ca am cancer:(( au fost vreo 2 saptamani cand nu puteai vb cu mine:( pana am fost la doctori si mi-au zis ca e totul ok numai ca de atunci parca imi simt creierul gol.Pana acum de cand ma stiu am fost incordat intr-un mediu nou, rusinos si nu voiam sa ma fac de ras.Dorm foarte mult de pilda adorm la 8 seara la 12 ma trezesc ma mai culc la 4 si dupa la 12 dim ma trezesc:(.Imi aduc aminte de toate esecurile mele de cand eram mic :(( si de cele de la gradinita:(, ma enervez foarte repede.Ma puteti ajuta cu un sfat nu stiu ce sa fac sunt si ultimul an la facultate de invatat nu pot parca nu imi sta mintea absolut deloc si ma gandesc tot la lucuri nasoale iar treaba sa inrautatit din momentul cand aveam impresia ca o as fac cancer de la 22 de ani:(.
2 comentarii
0
02-02-2016, ora 13:22
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua,

Starile de anxietate pot duce la focalizarea atentiei pe starea pe care o simtiti, nemai fiind atent la ceea ce faceti comportamental, rezultand astfel aceste "lipsuri" de memorie. Pentru a putea sa memeorati e necesar sa va puteti concentra pe ceea ce faceti.

Legat de aceste stari de anxietate pe care le descrieti, va recomand sa nu lasati sa se agraveze si mai mult. Apelati la ajutorul unui psihoterapeut cu care sa invatati sa gestionati aceste stari si, treptat, sa invatati o alta abordare a dvs ca persoana si a lumii inconjuratoare.
0
02-02-2016, ora 13:23
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Ceea ce descrieti seamana cu o personalitate de tip anxios-depresiv. Abordarea unei astfel de situatii cuprinde tratament medicamentos si psihoterapie; prima va scadea simptomele, va regla organismul si va va da energia necesara functionarii zilnice. Cea de-a doua (psihoterapia) va va ajuta sa intelegeti modul in care functionati si sa gasiti solutii pentru o functionare mai buna. Pierderea de memorie, scaderea atentiei etc. sunt false simptome; creierul, prea ocupat cu gandurile si ideile negative nu mai are energia si resursele necesare de a-si indeplini sarcinile. Se concentreaza mai mult pe scenarii si mai putin pe realitatea imediata.
Va recomand sa mergeti la un psihiatru, apoi la un psiholog, pentru o evaluare corecta a situatiei si stabilirea cailor de abordare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •