Anxietate sau altceva?

15-08-2020
Anonim7766
Nu este medic/terapeut
Anonim7766
Bună ziua! Am 18 ani și de ceva timp am niste stări pe care nu pot să mi le explic, am o stare de amețeală permanentă, dar nu știu cum să explic această stare nu este ca o amețeală gen totul se învârte sau ceva am o stare de amețeală ciudată ca și cum dacă nu mă așez repede jos o sa cad din picioare, am o teama incredibilă de boli de faptul că aș putea păți ceva, eu sau cei din jurul meu nu mă mai pot bucura de nimic nu mai pot ieși în oraș pentru că mă gândesc că o să mi se facă rău și o să leșin o să fiu dusa cu ambulanța o să ajung la spital și extrem de multe gânduri negative pe care nu știu cum să le gestionez, alte simptome ar fi palmele care mereu sunt transpirate, o senzație de panică care mă apucă din senin chiar stând în pat, nu mai pot respira cum trebuie, o stare de agitație de neliniște, mereu mă mișc nu pot sta locului, nu știu sunt foarte multe nici nu știu cum să mă exprim cum sa povestesc cuiva prin ceea ce trec, sunt foarte confuză.. m-am gândit că e și din cauza tatălui meu, și el are o problemă asemănătoare mereu are dureri amețeli și a făcut toate analizele posibile și imposibile care i au ieșit perfect iar în cele din urmă a fost direcționat către un psihiatru, mă gândesc că poate și faptul că îl aud pe el incontinuu că mereu are amețeli și că mereu are tot felul de dureri să mă fi influențat într-un fel, nu știu ce să zic, doar că nu știu ce se întâmplă cu mine.. va rog dacă aveți sfaturi ce să fac dacă ați trecut prin probleme de genul să-mi lăsați un comentariu! Mulțumesc!
8 comentarii
1
15-08-2020, ora 20:46
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună seara,
Recomand o evaluare psihologica la un psiholog clinician cu experiență. De acolo mai departe veți afla dacă este anxietate și ce puteți face (probabil psihoterapie)
2
15-08-2020, ora 21:00
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colegul meu îți recomand evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, iar pe baza rezultatului se va decide ce faci mai departe: Psihoterapie sau psihoterapie și medicație.
Simptomele descrise de tine par ale unui sindrom anxios-depresiv, dar un diagnostic sigur se pune numai în cabinet.
Se poate să-ți fi și indus tulburarea, dacă spui că tatăl tău are aceleași simptome, când îți face evaluarea să verifice și dacă nu suferi de ipohondrie.
0
15-08-2020, ora 22:09
Anonim7766
Nu este medic/terapeut
Anonim7766
Bună seara! Mulțumesc frumos pentru răspunsurile acordate, deci trebuie neapărat să apelez la un ajutor specializat nu există măcar câteva șanse să depășesc perioada asta de una singură făcând meditații sau unele exerciții de respirație după cum am văzut pe internet ? Da tatăl meu are aceleași probleme, el în prezent are tratament cu cipralex presupun că este tot un medicament pentru afecțiunile de genul ăsta, l am adus și pe tatăl meu in discuție pentru că mă gândeam că e o posibilă legătură între simptomele pe care le experimentez in momentul actual, pentru că și mama mea are aceleași stări și toate astea doar după ce l am auzit în mod constant pe tatăl meu plângându se de diverse dureri și stări și medicamente peste medicamente doctori peste doctori, internări in spital, doctori veniți acasă în miez de noapte și multe altele, mă gândeam că fiind mai sensibilă m-au afectat toate astea într-un fel sau nu știu. Mulțumesc frumos pentru răspunsuri, dacă nu o sa reușesc să scap de stările astea o sa apelez la specialiști în domeniu, seară bună numai bine!
2
16-08-2020, ora 07:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Tocmai pentru ca astfel de comportamente se găsesc și la membrii familiei ai nevoie de evaluare psihologică pentru a ști sigur dacă e o problemă a ta sau ai copiat comportamentele celor din familia ta. Evaluarea te ajută ca să știi clar ce să faci ca să stopezi și sa previi astfel de tulburări. Și cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că orice tulburare odată rezolvată nu- ți mai crează probleme în viitor că știi cum să gestionezi orice situație dificilă.
0
16-08-2020, ora 12:17
Teacher2k17
Nu este medic/terapeut
Teacher2k17
Buna ziua. Cu astfel de ameteli ma confrunt și eu. Le am pus din cauza sarcinii dar eu le am zilnice. Stiu ca e normal sa le am dar la mine sunt zilnice.. asa ma trezesc, îmi mai trec apoi ma iau iar. Nu stiu ce sa mai fac sincer. Sper sa fie doar pe cauza hormonală.
2
16-08-2020, ora 18:24
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ați vorbit cu ginecologul? Cum au fost rezultatele la ultimele analize? Nu spuneți în ce lună sunteți, nici dacă e prima sarcină. În afară de amețeli mai aveți și alte simptome? În timpul sarcinii se produc fluctuații și ale tensiunii, nu numai hormonale. Dacă nu-i o problemă medicală, e bine să vorbiți cu un psiholog. Și consiliere online vă ajută, pentru că vă diminuați temerile și învățați să gestionați mai bine situațiile întâlnite.
0
12-09-2020, ora 14:55
Teacher2k17
Nu este medic/terapeut
Teacher2k17
Da. Este prima sarcina. Am aproape 3 luni de sarcina. Analizele sunt toate bune. Ba chiar am refăcut unele din ele. Am vorbit cu ginecologul. Eu aveam anxietate deja și mi s a spus ca acei hormoni au amplificat stările. Nu le mai am zilnice. Le am când simt ca sunt obosita, ca am creierul mult prea solicitat. Sunt senzații false de amețeala. Pentru ca nu am acel vertij. Deseori simt și ochii obosiți. Am început sa dorm și după amiaza. Cineva m-a speriat tare spunându mi ca e posibil sa am tumoare pe creier. Dar eu nu am alte simptome.
0
12-09-2020, ora 17:38
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încercați să nu mai ascultați pe toată lumea, feriți-vă de persoane care gândesc negativ. Încercați să vorbiți cu un psihoterapeut să vă ajute să treceți mai ușor peste aceste stări, ca să nu fie nevoie să ajungeți la medicație. Concentrați-vă pe faptul că veți fi mămică, iar maternitatea e un dar dumnezeiesc, pe care și-l dorește orice femeie, feriți-vă de stres, faceți pe fiecare zi exerciții de relaxare, ascultați muzică, încercați să faceți lucrurile care vă plac și nu în ultimul rând aveți grijă de dumneavoastră astfel încât minunea care se va naște să aibă o mămică sănătoasă și fericită.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul