Anxietate? Sau altceva?

03-02-2022
Bobi2022
Nu este medic/terapeut
Bobi2022
Buna ziua,

Recent am avut un atac de panica destul de serios. A pornit de la o tuse seaca si o jena in partea dreapta a pieptului aproape de stern. Dupa acel atac de panica, starea mea s-a deteriorat. Jena din piept s-a intensificat (s-a si format un "nod"), la fel si tusea. De asemenea nu mai puteam dormii bine. Am fost la consult pneumologie, totul ok. A doua zi m-am trezit cu o stare generala de rau, palpitatii, presiune in zona pieptului, stare de greata, plus cele mentionate mai sus...
Am sunat la 112, ei au crezut ca ar putea fi covid, si am ajuns la Bagdasar. Dupa analizele de sange, radiografie plamani, test pcr, si cateva perfuzii cu vitamine? Am fost trimis acasa, totul era ok. M-am simtit " normal" aproximativ 2 zile.
Pe urma starea de rau a reaparut. Ca simptome presiune in zona toracelui, stare de incordare, fara apetit, gura uscata, urinare des (si cu multa urina), tremurat in tot corpul, jena din piept intensificata. Starea e asa de rea incat de abia pot sa ma misc. Cand incercam sa adorm, simteam cum se degaja ceva in corp si intensifica acea stare.
Pentru ca trecusera doar 2 zile nu am apelat instant la 112 ( tinand cont si de situatia pandemica). Am tot rabdat aceasta stare... Pentru apeox 30 de ore, cand pur si simplu nu am mai rezistat.
Cei de pe ambulanta au zis ca e posibil sa fie anxietate, mi-au dat un Anxiar si m-au luat la Obregia.
Acolo mi-au prescris (provizoriu?) jumatate de Mirzaten inainte de culcare si Anxiar "la nevoie". De asemenea scrisoare pt medicul de familie.

Intr-adevar Anxiar-ul reduce acea stare. Dar ea apare parca din nimic, daca nu in fiecare zi, atunci la 2 zile.

Deoarece mai am de asteptat ceva timp pana am prima sedinta cu psihiatrul (nici nu stiam ca sunt asa de solicitati), as vrea sa stiu daca acestea chiar sunt simptome ale anxietatii? A mai trecut cineva prin asa ceva?

Nu prea ma regasesc in descrierea "normala" a anxietatii. La mine aceasta stare parca vine din nimic.

Am fost si la un consult cu un medic generalist, am facut analize de sange, care sunt aproape toate normale, putin deficit de vitamina D si anticorpi anti-tpo putin ridicati ( TSH in valori normale). Chiar si cortizolul este in valori normale. Tin sa spun ca analizele au fost facute intr-o zi fara acea stare de rau.

Chiar asa e anxietatea? Am incercat pana acum sa nu abuzez si sa iau Anxiar-ul ca pe "bombonele", incercand sa controlez aceasta stare de unul singur, dar fara folos, dupa cateva ore bune de chin ajung sa iau acel Anxiar. In total am luat 7 pastile 1mg Anxiar in 11 zile. Cred ca e mai bine sa previn starea luand Anxiar-ul decat sa incerc sa o suprim singur...

Va astept raspunsurile,
Multumesc
7 comentarii
0
03-02-2022, ora 16:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Da. Toate sunt simptome de anxietate.
Inscrieti-va la un psihiatru pentru tratament corespunzator.
Tratamentul se face cu antidepresiv (medicament care trateaza depresia, anxietatea, atacurile de panica). Benzodiazepina (gen Anxiar) se da la nevoie, in prima luna de tratament.
Incercati in paralel psihoterapia cognitiv comportamentala.
0
03-02-2022, ora 17:16
Bobi2022
Nu este medic/terapeut
Bobi2022
Multumesc pentru raspuns Clara!

Acum trebuie sa mai rezist 2 saptamani pentru tratamentul corect :( se pare ca psihiatrii sunt la mare cautare in perioada asta... Sau cel putin cel recomandat de medicul de familie.

Nu imi imaginam ca anxietatea e asa chinuitoare. Pana si sotia e speriata, zicand ca starile care le am par mai rele ca un sevraj...
0
07-02-2022, ora 15:25
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Ceea ce descrieti pare mai degraba o problema mai veche, netratata corespunzator, care a cum a explodat. Mergeti la (re)evaluare psihiatrica si veti primi solutiile potrivite.

Cum se spune ”diavolul se afla in detalii”: ”Cred ca e mai bine sa previn starea luand Anxiar-ul decat sa incerc sa o suprim singur” - aceasta este o abordare nesanatoasa si nepotrivita, caci induce un comportament nesanatos si apoi o dependenta de medicament.

Incercati in paralel psihoterapie, ca sa descoperiti cauzele acestor stari si metode de gestionare sanatoasa a lor
0
07-02-2022, ora 19:19
Bobi2022
Nu este medic/terapeut
Bobi2022
Buna ziua,

Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Cred ca aveti dreptate, cel mai probabil este o problema mai veche, dar niciodata nu s-a manifestat in acest fel.
Astept cu nerabdare sa vina ziua consultului.

Sunt de asemenea de acord ca este o abordare nesanatoasa, dar dupa cum am zis initial, am tot incercat fara rezultat, ba chiar imi agravam starea. Nu vreau sa abuzez de acest medicament, dar pana cand nu am un tratament sau alt mod de gestionare, e cam singura solutie :( si da, in paralel o sa pornesc si psihoterapia.

Tot descopar ce poate face o astfel de conditie, nu stiam ca si atunci cand dorm pot avea astfel de "episoade". Recent am fost trezit de sotie din somn la 3 dimineata, eu tremurand tot, transpirat si infrigurat... Am incercat de atunci pana cand trebuia sa ma trezesc pentru servici sa ma linistesc si sa adorm, fara rezultate. Chiar si cu Anxiar nu imi revin in totalitate, doar ma mai linisteste... Starea de rau inca e acolo, fara pofta de mancare si gura uscata inca persista.
0
11-02-2022, ora 14:09
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Identitate neconfirmată
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Buna ziua. Toate acestea sunt simptome ale anxietatii! Este foarte important sa faceti si psihoterapie, terapie cognitiv comportamentala de preferat. Tratamentul medicamentos nu va functiona fara "ajutor" din partea terapiei. Gasiti pe cineva in orasul dumneavoastra si tineti minte ca sunt multi psihoterapeuti care fac si online! Mult succes!

Psih. Zsolt Orban
Therapy Sessions
0
27-04-2022, ora 16:19
Elyela
Nu este medic/terapeut
Elyela
Buna Bobi2022, ai reusit sa scapi de acele simptome?
0
27-04-2022, ora 17:09
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Identitate neconfirmată
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Buna! Psihoterapia este extrem de importantă! Noi facem și online. :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul