Anxietate, tulburari de concentrare | Forumul Medical ROmedic

Anxietate, tulburari de concentrare

24-01-2014
zteemee
Nu este medic/terapeut
zteemee
Buna. Povestea mea este unpic cam lunga, dar am sa incerc sa o scurtez in asa fel incat sa incapa in ea tot ceea ce este important. Am 22 de ani si in ultima vreme am inceput sa am unele probleme psihice. De copil mic mereu am fost mai emotiva sau uneori unpic hiperactiva. Dar niciodata nu mi-o atras nimic un semn de alarma. De azi vara am inceput sa am atacuri de panica. Inainte sa ma duc la mare m-am racit urat si tuseam tare. Cum totul era rezervat, trebuia sa ma duc. M-am dus cu speranta ca poate imi revin. Acolo de cateva ori, cum tot tuseam, de la aerul cald de afara aveam senzatii de sufocare si cum tot se repetau deja incepeam sa ma panichez si era si mai rau. De atunci au inceput toate. Raceala mi-a trecut dar panica nu. Ma panichez de exemplu cand ma duc intr-o sala si stiu ca trebuie sa stau in picioare, sau sa stau o vreme mai lunga si stiu ca nu pot iesi de acolo. Atunci mi se face rau, ma ia cu ameteala. Uneori imi bate inima atat de tare incat cred ca imi sare din piept. Zilnic am o stare de greata si ma simt foarte abatuta. In ultima vreme deja incep sa plang fara motiv. Mi frica sa ies undeva, mi frica sa fac ceva. Am momente cand incep sa tremur si nu ma pot controla. Am incercat ca sa ma vindec singura doar prin a-mi spune sa incetez, dar nu functioneaza mereu. Cum e vremea sesiunii a trebuit sa invat, si am observat ca am probleme foarte mari de concentrare, nu ma pot concentra, citesc 2-3 cuvinte si deja cand realizez sunt cu gandul altundeva. Dupa ce cumva invat, numai tin minte ce am invatat, nu pot reda. La vorbire ma balbai foarte des si unele cuvinte nu le pot pronunta bine. Mentionez ca asa rau niciodata nu a fost. Mi-au scazut si notele foarte mult, anul trecut aveam note mari, invatam zeci de lectii si puteam spune oricare fara problema. Vreau sa mentionez inca acel lucru ca sufar de hipertirodie deja de 2 ani, dar sunt sub tratament si deja doza era la dozaj minim, inainte sa am aceste atacuri de panica, si dupa aceste atacuri si aceasta boala mi sa agravat. Numai stiu ce sa fac sau la ce medic sa ma adresez. Nu vreau sa iau medicamente, pentru ca is satula de ele, mi-as dori sa ma pot vindeca prin terapie sau orice altceva ce nu includ medicamente.

Multumesc frumos pentru orice raspuns si apreciez timpul pe care il acordati sa incercati sa ma ajutati !
4 comentarii
0
25-01-2014, ora 03:14
Nardhy
Nu este medic/terapeut
Nardhy
Buna. Inteleg ca este chinuitor ceea ce se intampla dar nu este atat de grav pe cat pare...stiu ca nu prea poti avea incredere in ceea ce spun eu acum ganditute la starile neplacute prin care treci...dar iti recomand cu caldura sa mergi la un psiholog...acesta te va ajuta foarte mult sa treci peste aceste stari
0
25-01-2014, ora 20:46
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Pt @ zteemee: ai cateva simptome care pot indica anumite episoade ale unor tulburari, sau chiar tulburari in sine, dar nu voi emite aici un diagnostic, pt ca stiu prea putine despre tine. Pot doar sa-ti recomand sa mergi la un psihoterapeut de orientare cognitiv comportamentala, deoarece vei putea primi ajutorul de care ai acum nevoie. E adevarat ca avem cu totii resurse pt a ne ridica atunci cand cadem, insa de multe ori nu sunt suficiente. E mai util sa apelezi la un psihoterapeut decat sa te chinui singura. Mai ales ca a trecut ceva vreme de cand lupti singura cu starile pe care le-ai descris. Te felicit pt ca ai avut curajul de a cere ajutor, chiar daca deocamdata doar aici pe forum - e un pas mare!
Sanatate si succes in tot ce alegi sa faci!
Psih. Cristina Stoian
0
25-01-2014, ora 21:41
zteemee
Nu este medic/terapeut
zteemee
Multumesc mult pentru raspunsuri!
0
26-01-2014, ora 10:41
UnTipMisto
Nu este medic/terapeut
UnTipMisto
Salut, eu te inteleg destul de bine ca am avut aceleasi experiente si inca mai am, ai inceput fara sa constientizezi sa-ti ti creierul in alerta in permanenta, pe scurt esti alarmat si stai cu frica ca se vor intoarce acele senzatii simtome.
In primul rand iti propun sa mergi sa-ti mai faci un control la glanda, simtomele care le spui pot fi cauza functionarii defectuase a glandei, iar dupa mergi si la un psiho daca-ti permiti pentru ca ajuta terapia cognitiv-comp. Insa cel ce poate opri simtomele esti tu, incearca sa-ti impui tu cum te vei simti in acea zi nu lasa creierul alarmat. Maninca multe fructe legume fa putin sport, un dus in fiecare seara inainte de culcare. si roagate. te vei simi mult mai bine. Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul