Anxietatea nu trece
Buna ziua!As vrea sa va prezint o problema din viata mea(destul de pe scurt).Acum aproape 2 luni am intrat in spital din cauza marijuanei(nu stiu daca au fost 100% efectele ei, cat a fost sperietura mea).Imi batea inima extrem de rau, eram extrem de panicat.Cand am iesit din spital, aveam frica de a sta departe de persoane care ma pot ajuta(medici), mi-era frica sa adorm pt ca imi era sa nu patesc ca in spital(Sa ma trezesc brusc si speriat, unde dormeam doar 2-3 ore pe noapte)Am si lesinat la spital.
Am mers si la psiholog, m-a ajutat in mare masura, dar continui sa fiu..speriat sa zic
Dupa ce mananc, mi se face teama de a nu mi se face rau, mi-este teama sa nu mi se faca rau cand sunt in locuri publice pentru ca m-as simtii stanjenit..Am o groaza de ganduri in cap, cum ca as innebuni, uneori vad luminite, mi se pare ca parca visez, ca parca nu vad bine.Am o stare permanenta de greata si nu stiu ce sa fac sa scap de ea.Fac si miscare, ies cu prietenii, ma simt ok cand ies afara sau undeva, dar cand sunt singur imi amintesc ce rau mi-a fost.De aproape 2 luni nu-mi trece starea de rau(inainte era f rau, acm mai e, dar mai putin) si nu stiu ce ma fac.Va rog sa ma ajutati caci simt ca nu mai pot fi normal iarasi si ca nu mai e scapare.
Am mers si la psiholog, m-a ajutat in mare masura, dar continui sa fiu..speriat sa zic
Dupa ce mananc, mi se face teama de a nu mi se face rau, mi-este teama sa nu mi se faca rau cand sunt in locuri publice pentru ca m-as simtii stanjenit..Am o groaza de ganduri in cap, cum ca as innebuni, uneori vad luminite, mi se pare ca parca visez, ca parca nu vad bine.Am o stare permanenta de greata si nu stiu ce sa fac sa scap de ea.Fac si miscare, ies cu prietenii, ma simt ok cand ies afara sau undeva, dar cand sunt singur imi amintesc ce rau mi-a fost.De aproape 2 luni nu-mi trece starea de rau(inainte era f rau, acm mai e, dar mai putin) si nu stiu ce ma fac.Va rog sa ma ajutati caci simt ca nu mai pot fi normal iarasi si ca nu mai e scapare.
3 comentarii
Buna ziua,
Este foarte probabil ca episodul a scos la iveala ceva ce era acolo mai demult...Dupa cum povestiti mersul la psiholog a fost de fapt o vizita. Psihoterapia are nevoie de timp pentru a produce efecte si va recomand sa continuati altfel "odata e ca niciodata".
Daca totusi simptomele sunt foarte neplacute poate ar fi cazul sa mergeti si la psihiatru. De multe ori combinatia dintre medicatie si psihoterapie este cea castigatoare.
Este foarte probabil ca episodul a scos la iveala ceva ce era acolo mai demult...Dupa cum povestiti mersul la psiholog a fost de fapt o vizita. Psihoterapia are nevoie de timp pentru a produce efecte si va recomand sa continuati altfel "odata e ca niciodata".
Daca totusi simptomele sunt foarte neplacute poate ar fi cazul sa mergeti si la psihiatru. De multe ori combinatia dintre medicatie si psihoterapie este cea castigatoare.
Pot rezolva fara medicamente?Domnul meu psiholog mi-a spus ca el considera ca trebuie incheiate vizitele la dansul, intrucat se vede ca sunt mult mai bine.Intradevar, ma simt mai bine dar tot am momente in care ma simt speriat, am o stare aproape permanenta de greata(fara varsaturi) si anumite temeri.Credeti ca in timp se va rezolva ?Sper doar sa fie bine intr-un final.Inainte eu nu puteam sa mananc deloc, vomitam, sau ma simteam foarte rau, intr o noapte m-am trezit si tremuram, acum am activitati normale, dar inca mai am anumite probleme.Credeti ca se poate rezolva cu timpul?
Faptul că simptomele s-au diminuat, nu înseamnă că ești vindecat. Vindecarea cere timp, iar dacă vezi că simptomele persistă, probabil ai nevoie și de medicație. De obicei medicația în paralel cu psihoterapia dă rezultate mai rapide și de durată.
Nu ai spus dacă ți s-a făcut și o evaluare psihologică, dacă ți s-a pus un diagnostic, pentru că așa cum îți spunea și colegul meu, poate existau probleme dinainte, iar marijuana nu a făcut decât să le scoată la suprafață.
Nu spui dacă era prima dată când foloseai drogul, pentru că în funcție de timp, de doze, pot apărea efecte și de la acesta.
Efectele consumului de marijuana( e bine să le știi ca pe viitor să nu te mai tenteze să consumi) pot fi:
Schimbarea perceptiei: efecte halucinogene, consumatorii vad realitatea distorsionat
Schimbarea starii de spirit: unele persoane resimt o senzatie de euforie, altii de relaxare, cunoscuta sub denumirea de ''high''.
Palpitatii
Alterarea capacitatii de memorare
Afectarea memoriei pe termen scurt
Dificultati de concentrare
Respiratie accelerata
Volubilitate
Stare de somnolenta
Lipsa de inhibitii
Calmarea starilor de rau
Apetit crescut
Lipsa coordonarii
Anxietate, paranoia
Senzatie de uscaciune a ochilor, gurii, gatului
Apetit crescut, pofta de dulciuri
Deficiente de atenție
De aceea e bine să continui cu psihoterapia până ce efectele vor dispărea și vei dobândi competențe de a avea mai mult grijă de tine și a nu cădea ușor pradă unor vicii.
Succes!
Nu ai spus dacă ți s-a făcut și o evaluare psihologică, dacă ți s-a pus un diagnostic, pentru că așa cum îți spunea și colegul meu, poate existau probleme dinainte, iar marijuana nu a făcut decât să le scoată la suprafață.
Nu spui dacă era prima dată când foloseai drogul, pentru că în funcție de timp, de doze, pot apărea efecte și de la acesta.
Efectele consumului de marijuana( e bine să le știi ca pe viitor să nu te mai tenteze să consumi) pot fi:
Schimbarea perceptiei: efecte halucinogene, consumatorii vad realitatea distorsionat
Schimbarea starii de spirit: unele persoane resimt o senzatie de euforie, altii de relaxare, cunoscuta sub denumirea de ''high''.
Palpitatii
Alterarea capacitatii de memorare
Afectarea memoriei pe termen scurt
Dificultati de concentrare
Respiratie accelerata
Volubilitate
Stare de somnolenta
Lipsa de inhibitii
Calmarea starilor de rau
Apetit crescut
Lipsa coordonarii
Anxietate, paranoia
Senzatie de uscaciune a ochilor, gurii, gatului
Apetit crescut, pofta de dulciuri
Deficiente de atenție
De aceea e bine să continui cu psihoterapia până ce efectele vor dispărea și vei dobândi competențe de a avea mai mult grijă de tine și a nu cădea ușor pradă unor vicii.
Succes!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Acest videoclip îți va schimba viata
- 4Atacuri de panica cu dureri de piept
- 1Lipsă/dificultate de concentrare
- 6Anxietate, panica chinuitoare cand vad ca nu am somn.
- 2Insomnie
- 3Despre anxietatea cronică - de 15 ani sufăr de anxietate
- 6Tremor interior dupa cateva episoade de anxietate severa. Cat timp pot persista?
- 3Nu gasesc linistea interioara
- 7Psihoza sau Gaslighting?
- 1Atac de panica