Anxietatea si nevoie urgenta de ajutor

29-12-2018
gggyeah22@gmail.com
Nu este medic/terapeut
gggyeah22@gmail.com
Buna seara. Am nevoie de un sfat in legatura cu anxietatea. Sunt o fire deschisa care adora sa mearga pe afara si sa se distreze cu prietenii insa de un an anxietatea nu ma lasa sa mai fac asta si trebuie sa imi pierd tineretea in casa... Cand trebuie sa plec undeva (foarte rar din cauza problemei) trec printr-o intreaga ceremonie, puls maaare aproximativ 120, senzatie de lesin, maini reci, senzatia ca nu ma pot misca, tremuraturi. Fac ca un fel de atac de panica, trebuie sa ma linistesc si abia apoi cu mare frica plec. Starile acestea continua si dupa ce ajung unde am de ajuns insa daca ma iau cu altceva parca mai trec si spre final parca nu as mai pleca acasa. Am de ajuns la o petrecere zilele viitoare si cu drag vreau sa merg insa imi e foarte frica, as dori sa stiu cum pot depasi starile astea. Stiu ca e nevoie de psihoterapie insa as avea nevoie de o solutie rapida.Mereu imi e frica sa nu fac vreo criza de panica in vazul lumii si Doamne fereste sa ajung pe la spital. Nu stiu daca acele stari de lesin sunt doar stari sau pot rezulta chiar un lesin, Nu am lesinat niciodata. Acea stare se amplifica daca respir adanc sau daca vorbesc mai mult. Imi este foarte frica sa ies asa si as avea nevoie de sfaturi de la dumneavoastra.
In viata de zi cu zi nici macar la magazine nu ies.
Starile astea le am si daca ma sperii, ma bucur, ma enervez, etc.
5 comentarii
0
30-12-2018, ora 09:55
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Trebuie sa iei un calmant naturist sau alopat cam cu o ora inainte !
Cel mai bine e sa ajungi la un consult psihiatric si sa incepi un tratament !
0
30-12-2018, ora 13:09
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încearcă să îți imaginezi că în fața ta este un ecran pe care vizualizezi că ești tu la acea petrecere și te simți bine și nu ai nici-o problemă. Încearcă să-ți imaginezi ce vezi, ce simți, cine mai e prin preajmă, etc. Scena să fie întocmai cum ți-ai dori. Fă-ți exercițiul acesta de mai multe ori, până începi să te simți bine.
Când ai posibilitate mergi la un psiholog pentru evaluare și psihoterapie, ca să realizezi de ce ți se întâmplă lucrurile acestea și să câștigi competențe pentru a gestiona astfel de situații.
0
30-12-2018, ora 14:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Mergi la psihiatru si ia tratament ca trece tineretea pe langa tine. Exista medicamente pentru agorafobie (ce ai tu). Cand te hotarasti, fa si psihoterapie. Asta se poate face si online.
0
01-01-2019, ora 11:44
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna ziua
Ideal ar fi sa mergeți la un consult psihiatric pentru a găsi o soluție la problema dv.Exista medicamente care va ajuta sa scăpați de aceste stări.
1
02-01-2019, ora 23:40
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara. Asa cum ti s-a spus deja, o evaluare psihiatrica si una a unui psiholog clinician, care sa fie si psihoterapeut, ti-ar aduce indicii clare cu privire la tipologia problemei pe care o intampini. Nu mai cauta "solutii rapide" = "pastile minune", pentru ca ele NU EXISTA. Daca ar fi existat, toata lumea ar fi fost bogata, desteapta, sanatoasa, frumoasa si devreme acasa, cum spune o vorba.
Incercand sa scapi rapid de simptome, nu faci altceva decat sa iti negi efectiv problemele. Pentru ca tot ce resimti acum, e rezultatul mai multor factori, care au actionat in timp, ori tu vrei acum sa rezolvi in 5 minute (metaforic vorbind, evident) ce s-a stricat intr-o viata? E ca la piata: 5 lei dai, 5 lei face; sau ca la masinutele cu fise, te plimbi de 5 lei, pentru 5 ture - si ti se pare prea putin.
Probabil ca intensitatea simptomelor si o majora intoleranta la frustrare pe care o ai, te fac sa vrei repede sa scapi.
Psihiatricele te-ar ajuta mult sa iti diminuezi pana la disparitie simptomele, iar psihoterapia in paralel cu medicatia, te-ar ajuta sa intelegi ce e cu tine (inclusiv cauzele starilor din prezent) si cum sa iti schimbi gandirea, astfel incat sa iti mentii un echilibru psihic si fizic pe termen lung. Zic si fizic, pentru ca psihic fara fizic si invers - nu se poate.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul