Apa cu lămâie /sucul de lămâie ajuta la reducerea nivelului acidului uric din organism

18-01-2023
NutriAlin
Nu este medic/terapeut
NutriAlin
Buna ziua!

Chiar mie personal mi-a redus drastic valorile la analize ale acidului uric acum cativa ani.

Citiți mai jos:

De ce sucul de lamaie poate fi de ajutor. Potrivit unui studiu publicat in British Medical Journal, acest lucru se intampla deoarece consumul de suc de lamaie determina corpul tau sa elibereze mai mult carbonat de calciu. Mineritul de calciu se leaga de acidul uric si il rupe in apa si alti compusi. Acest lucru face sangele mai putin acid si reduce nivelul acidului uric in oganism.

Cat suc de lamaie putem consuma. Sunt necesare mai multe cercetari cu privire la cantitatea de suc de lamaie sau de extract de lamaie de care aveti nevoie pentru a ajuta la scaderea nivelului de acid uric din sange. Studiile mentionate mai sus au utilizat doze diferite. In primul studiu, participantii la studiu au avut zilnic aproximativ 30 de mililitri de suc de lamaie proaspat stoarse – ceea ce inseamna aproximativ sucul unei lamai. In al doilea studiu, fiecare persoana a baut zilnic sucul proaspat stors de la doua lamai, diluat in 2 litri de apa. Nu se stie daca sucul de lamaie imbuteliat sau congelat ar avea acelasi efect ca sucul proaspat. Doza de extract de lamaie pentru oameni nu este inca stabilita. In plus, studiile nu au inregistrat efectul sucului de lamaie asupra simptomelor de guta, care reprezinta un factor crucial pentru oricine se confrunta cu dureri legate de guta.

Cum se prepara sucul de lamaie. Nu se stie cat de repede actioneaza sucul de lamaie pentru a scadea acidul uric, sau daca amelioreaza simptomele in timpul unui atac de guta. Dar consumul de suc de lamaie chiar si atunci cand nu aveti simptome poate fi o masura de prevenire a gutei. Inainte de a stoarce lamai, rulati-o pe un tocator de cateva ori, pentru a obtine mai mult suc. Masurati cantitatea obtinuta si apoi adaugati-o la bauturi – cel mai bun mod de a consuma sucul de lamaie este sa il diluezi. Adaugati sucul de lamaie in apa de baut sau puteti aroma ceaiul verde sau alte infuzi din plante. Evitati sa adaugati zahar in bauturile cu lamaie. Studiile medicale au aratat ca adultii tratati cu suc de lamaie nu au avut efecte secundare. Cu toate acestea, acidul citric poate afecta smaltul dentar. De asemenea, va poate irita gura, gatul si stomacul. Pentru a preveni aceste reactii adverse, evitati sa beti suc de lamaie pur, nediluat. Clatiti-va gura cu apa sau periati-va dintii imediat dupa ce beti apa cu lamaie.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: