Aparat dentar, molarii de minte.

06-11-2018
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Buna ziua!

Mi-am pus aparat dentar acum cateva luni, dar intre timp au inceput sa imi creasca molarii de minte de pe arcada superioara. Au loc sa creasca deoarece am scos ultimii molari de pe ambele parti(NU au fost scosi pt tratament ortodontic), deci pot sa creasca in locul lor. Problema este ca desi cresc drept, cresc mai departe de locul in care ar trebui sa creasca(mai spre obraji). Nu stiu daca este impresia mea, nu imi dau seama exact pentru ca au erupt acum 2 luni. Medicul ortodont nu este foarte cooperant, nu mi-a oferit vreo explicatie.

Eu as vrea sa ii pastrez, pentru a inlocui cei doi molari pe care i-am extras. Care este parerea dvs? In cazul in care cresc mai departe, poate sa imi aplice brackets si pe acesti molari pentru a-i aliena sau obligatoriu trebuie scosi?

Multumesc!
1 comentarii
0
06-11-2018, ora 22:23
Dr. Negru Andreea
Ortodontie si ortopedie dento-faciala, Bucuresti
Dr. Negru Andreea
Buna ziua. Din ce inteleg din situatia d. voastra, avand deja alti molari extrasi, ar fi bine macar sa se incerce sa se aduca molarii de minte pe locul celor extrasi. Intr-adevar, pozitia lor este nefavorabila aplicarii unui atas, dar e bine sa se incerce de mai multe ori, diferite variante. Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul