Aparat ortodontic
Buna dimineata!
Curand o sa imi pun aparat ortodontic si doresc cateva informatii:
-Imi lipseste al doilea molar, dar am primul molar si molarul de minte, se poate pune aparat ortodontic sau este necesar implant/dinte de portelan?
-Se poate pune dinte de portelan in aceasta zona fara a afecta alti dinti sau trebuie exclusiv implant dentar? Dintii nu sunt inghesuiti.
Pun aparat dentar pentru ca incisivii laterali superiori sunt iesiti in fata. Doar la arcada superioara am aceasta poblema, la arcada inferioara dintii sunt destul de drepti, dar medicul imi recomanda sa pun pe ambele arcade. Problema cu spatiul lipsa este pe arcada inferioara.
Multumesc!
Curand o sa imi pun aparat ortodontic si doresc cateva informatii:
-Imi lipseste al doilea molar, dar am primul molar si molarul de minte, se poate pune aparat ortodontic sau este necesar implant/dinte de portelan?
-Se poate pune dinte de portelan in aceasta zona fara a afecta alti dinti sau trebuie exclusiv implant dentar? Dintii nu sunt inghesuiti.
Pun aparat dentar pentru ca incisivii laterali superiori sunt iesiti in fata. Doar la arcada superioara am aceasta poblema, la arcada inferioara dintii sunt destul de drepti, dar medicul imi recomanda sa pun pe ambele arcade. Problema cu spatiul lipsa este pe arcada inferioara.
Multumesc!
2 comentarii
Buna dimineata,
Implantul se insera dupa ce se termina tratamentul ortodontic.
Un dinte lipsa poate fi inlocuit de un implant sau o punte fixa ancorata pe dintii vecini.
Aparatul ortodontic se pune la ambele arcade pentru a le dezvolta uniform.
Implantul se insera dupa ce se termina tratamentul ortodontic.
Un dinte lipsa poate fi inlocuit de un implant sau o punte fixa ancorata pe dintii vecini.
Aparatul ortodontic se pune la ambele arcade pentru a le dezvolta uniform.
Buna ziua. Chiar daca d. voastra observati doar ca incisivii laterali sunt malpozitionati, medicul ortodont poate vedea si alte aspecte care trebuie corectate cu aparatul dentar si unul dintre acestea poate fi ocluzia dentara (muscatura). De aceea si aparatul se aplica in majoritatea cazurilor pe ambele arcade. Daca tot veti avea aparat ortodontic, se poate incerca inchiderea spatiului mentionat, iar in caz de rezultat nefavorabil se poate plasa implant dentar daca aveti os suficient (si atunci nu se atinge nimeni de dintii vecini), sau se poate realiza o lucrare protetica (cand ar trebui sa se slefuiasca dintii vecini).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 44Canini strambi - aparat dentar sau extractie?
- 1Informatii despre interventia chirurgicala a maxilarului.
- 1Aparat dentar
- 1Extractie pentru aparat dentar
- 2Protruzia dintilor superiori se poate trata?
- 2Gutiere de contentie
- 1Aparat dentar - dintii au spatiu intre ei dupa 3 ani
- 3Fibrom mucoasa bucala
- 2Aparat dentar de noapte
- 5Aparat dentar decontat CAS si extractie molari de minte
- 1Aparat dentar pe dinti plombati
- 3Poate irigatorul bucal sa desprinda firul de contentie al aparatului dentar?
- 1Aparat dentar mobil adult
- 1Indepartare aparat
Mai multe informații despre: Aparatele dentare ortodontice Aparatul dentar fix aparat dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: