Are o pofta de mancare prea mare
Buna ziua. Am doi copii, unul de 11 ani si altul de 8 ani. Amandoi sunt "mancaciosi", dar cel mic alearga toata ziua. In schimb cel mare este putin plinut. Nu vreau sa ii impun un regim sau sa ii dau sa manance mai putin (ce fel de parinte as fi) dar nu stiu ce sa fac macar sa nu se mai ingrase, daca nu sa slabeasca. Voi cum ati proceda cu copiii vostri?
2 comentarii
Nu vrei sa impui regim, nici sa-i dai mai putin...atunci cum ai putea sa-l ajuti?Trebuie sa iei masuri pentru ca greutatea in plus ii poate afecta sanatatea.Copilul meu mananca mult dar sanatos.Tot ce-i dau gatit se face exclusiv prin fierbere sau la cuptor, fara prajeli, carne grasa, dulciuri.Dulciurile constau in chec facut in casa sau compot, foarte rar alte dulciuri.Pestele si puiul sunt recomandate pentru copii, eventual curcan.Mezelurile ar trebui interzise in Romania, pentru ca nu-s decat o sursa de chimicale.Fructele si legumele, precum si lactatele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic.Seara se recomanda budinci pe baza de iaurt, fructe, paste fainoase cu lapte.Daca este posibil, mensiul ar trebui format din 3 mese principale si doua gustari, cina cat mai usoara.
Buna. La mine in familie inca mi se mai intampla o chestie, cand merg la rude: "hai ia si budinca", "hai mananca ciorba - mai vrei?" "Nici nu se pune problema, mananci si felul 2." O fac involuntar, dar mereu ajung sa ma imbuib cu mancare. Nu il pune la regim, dar nu-l incuraja. Cel mic ai zis ca alearga, deci face miscare. Cel mare face vreun sport? La scoala sigur face, ca toti au sportul in program. Eu imi trimit fata in Tabara de Tenis in vacanta de vara. Iubeste in special dulciurile, dar nu e plinuta, face sport si ii place tenisul. Au 3 mese pe zi si 3 snack-uri (daca asa se scrie) si fac diferite sporturi. Eventual, daca te intereseaza, le poti da un mail la da@tabaradetenis.ro O alta varianta ar fi sa schimbi modul de a gati: lasa carnita deoparte, mai ales pe timpul verii si gateste mai mult pe baza de legume.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0E bun aparatul Ab Rocket pentru a face sport?
- 1Cat trebuie sa muncesc pentru un fizic frumos și un abdomen lucrat?
- 1Cum sa îmi fac și eu un abdomen frumos cu ceva pătrățele?
- 4Vreau sa ma apuc de sport.Cum sa ma motivez și sa fiu perseverent cu el?
- 1Cum sa ma motivez sa fac sport și sa mănânc sănătos?
- 1Vreau sa fac abdomene
- 3Vreau sa ma apuc sigur și foarte serios de sport
- 1E buna bara simpla care te ajuta la făcut abdomene?
- 0Antrenament la VibroShaper
- 0Modalități de antrenant