Arsura cu apa clocotita - infectata, am dureri

23-03-2020
Liliana19
Nu este medic/terapeut
Liliana19
Buna seara! M-am oparit cu apa clocotita pe laba piciorului stang, pe data de 16 martie. O parte din arsura, cam 5, 6 cm in diametru s-a infectat si toata laba piciorului este umflata si de culoare rosu.
Am dat din primul moment cu oximed dupa ce am tinut piciorul cateva secunde in apa rece. Si din a doua zi a inceput sa se umfle. Am dureri ma junghie!
Din 21 martie am inceput sa iau tavanic dar nu se vede nici o schimbare! Ma junghie in continuare! Si rana are puroi galben.
Va rog sa ma ajutsti cu un sfat! Va Multumesc!
2 comentarii
0
26-03-2020, ora 07:53
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Cel mai corect este sa recoltati din puroi si apoi sa aplicati local creme. Daca nu mergeti la chirurgie plastica sau dermatolog aplicati dezinfectant si apoi dermazin. Antibioticul oral nu va ajuta tot timpul.
O zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
19-12-2022, ora 22:01
ricadinobor
Nu este medic/terapeut
ricadinobor
Bună ziua, mă confrunt cu o situație similară. Picior umflat deși iau augmentin, am folosit creme anti bacteriene dar degeaba.

Ma îngrijorează piciorul (glezna și laba) care sunt umflate. Curăț zilnic plaga, o spăl cu apă și săpun, încerc să îndepărtez fibrina iar apoi dau cu betadina și FUCIDIN (acid Fusidic). E drept că m-am umflat ieri și abia azi am dat cu astea de mai sus. Înainte de asta (1 zi) am dat cu o cremă antiseptica Savlon.

Am avut bășici o săptămână și n-am avut probeleme, iar de 2 zile de când s-au spart mi s-a umflat.

Cum ați rezolvat dumneavoastră problema? Ce a funcționat și ce nu?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.