artroscopie sau recuperare

13-09-2017
Sentic
Nu este medic/terapeut
Sentic
Buna seara ! Am 39 ani, 190cm si 90 kg. In urma cu 3 ani am avut dureri la genunchiul drept si in urma examenului RMN a reesit ca am leziune menisc corn intern (nu mai tin minte exact). Doctorul care sa ocupat de mine la acea vreme mi a recomandat sa fac repaus si sa am geija sa nu mai fac efort in special genoflexiuni.
De atunci pana acum o luna mai aveam dureri minore care treceau dupa 1 sau 2 zile de purtat genunchiera si aplicat geluri calmante si intiimflamatorii dar putram sa alerg km intregi si chiar mai jucat cate un fotbal.
Acum o luna a trebuit sa dau niste probe fizice unde am fost obligat sa fac 50 de genoflexiuni...acolo cred ca s a ingamplat ceva..dupa febra eferenta timp de 2 zile am ramas cu durere la genunchi care este mai peste tot in jurul lui dar cel mai tare ma doare in partea stanga interior si coboara durerea pe tibie/gamba si im mod special cand urc scarile.La coborare nu ma doare deloc. Am incercat sa alerg usor si ma doare..nu ma pot baza pe el chiar am avut senzatia de instabilitate. Mentiomez ca nu este umflat si nici blocat..doar daca doresc sa duc calcaiul la posterior am o durere si nu pot sa l duc pana la fes dar flexia este aproape completa.
Am facut examen RMN si co cluzia este:
- menisc medial (corn posterior) rupt
- ligamet incrucisat anterior partial desirat
in rest toate celelalte normale(de parca nu ar fi deajuns) ca sa fac o gluma.
Va rog din suflet sa ma ajutati..starea mea de sanatate conteaza pt ca sunt militar si altfel nu pot sa lucrez decat sanatos si pe picioare.
Nu stiu ce sa fac, nu stiu la ce medic sa ma duc, daca trebuie neaparat sa ma operez sau daca exista si alte metode.Mentionez ca sunt din Constanta si am aflat ca exista o sectie de ortopedie foarte moderna la spitalul judetean de aici unde se opereaza si artoscopic dar nu cunosc nici un medic specialist. Daca imi puteti recomanda orice, un sfat un nume de doctor orice mi-ar fi de mare ajutor.
Va multumesc anticipat.
2 comentarii
1
16-09-2017, ora 11:46
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
evident ar trebui un examen fizic la un medic specilaizat (si experimentat) in artroscopia genunchiului. daca durerea coreleaza cu imaginile RMN atunci trebuie luata in calcul o artroscopie pentru ca meniscurile au o sansa infirma de vindecare spontana (la adulti prectic zero) si cu timpul meniscul rupt poate distruge si cartilajul articular. trebuie sa cautati cineva care face artroscopii zilnic si foarte bine pentru ca artroscpia pare a fi o interventie minora insa daca nu este facuta bine atunci poate avea efecte negative pentru toata viata.
0
16-09-2017, ora 18:11
Sentic
Nu este medic/terapeut
Sentic
Va multumesc pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •