As avea nevoie de ajutor in relație!

25-01-2020
Olbo
Nu este medic/terapeut
Olbo
Buna ziua/seara! As avea nevoie de un sfat referitor la relația mea, care nu este una îndelungată, dar sunt împreună cu o fata, mai mică, ca mine (19 ani), si eu am 24, vorbim de aproximativ 4 luni, la început era totul ok, era deschisa, imi răspundea imediat, imi acorda atentie (mentionez ca ea este in alta tara, si vine cam o dată pe lună între 4-7 zile), acum vorbim si este rece, mereu se enervează, eu i.am divulga deja sentimentele mele fata de ea, ca m.am îndrăgostit si toate cele, după ce am facut chestia asta, a început să se răcească, sa vorbeasca sec, ea mi.a spus că îi trebuie timp sa treaca peste fosta relație(între timp am aflat ca fosta relație, nu era de fapt o relatie, naivă pe la 15 ani a vrajit-o un bărbat de 40 de ani cu sotie, si copil de varsta cu ea, cu care a umblat 3-4 ani, timp în care o bătea, înșela si mai multe), acum eu nu mai stiu ce să cred, și eu sunt un pic, cam posesiv, si instinctiv gelos, dar nici nu mi.a demonstrat că ar trebuii sa am incredere in ea, adică nu se deschide în fața mea, nu ma lasa sa o cunosc mai bine, se ascunde, ma minte, etc... Si nu stiu ce să fac în situația asta, sa stau sa sufăr dupa ea, ca face tot ceea ce vrea din mine, sau sa o las si sa trec peste?
3 comentarii
0
26-01-2020, ora 21:43
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna seara,

Vorbiti deschis cu ea despre relația pe care o aveti si despre ceea ce ea isi dorește. Conteaza cat timp a fost singura intre cele doua relatii si daca a depășit psihologic respectiva experienta. Din cauza distanței, ati petrecut foarte putin timp impreuna si probabil nu ati avut timp să vă cunoașteți suficient. O relatie nu inseamna doar 4 sau 7 zile pe luna. Oricat de mult ati comunica in restul lunii, nu va compensa timpul (ne)petrecut impreuna. Analizați-vă sentimentele. Puteti merge si la un psiholog pentru a va ajuta sa va puneti ordine in gânduri și emoții.
1
27-01-2020, ora 19:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
De obicei o relație disfuncțională lasă urme și ai nevoie de o perioadă de vindecare. S-ar putea să nu fie vindecată după fosta relație, mai ales că spuneți că s-au întâmplat anumite lucruri. E nevoie să comunicați clar și concis ce vă doriți fiecare, dar în același timp să o faceți să simtă că sunteți diferit de celălalt. Comportamente precum posesivitatea și gelozia nu fac decât să-i deschidă vechile răni și atunci se închide în ea și nu se mai simte în siguranță în relație.
Cu cât îi demonstrați că nu aveți încredere în ea, cu atât o îndepărtați. Se poate și să-i fie teamă să se implice mai mult în relație, ca să nu ajungă să sufere. Dacă o iubiți faceți din clipele petrecute împreună momente de neuitat astfel încât să-și dorească să fiți împreună. Nu-i mai reproșați nimic, dați-vă voie să trăiți clipa și dovediți-i că o iubiți și sunteți bărbatul pe care și-l dorește.
0
27-01-2020, ora 21:28
Olbo
Nu este medic/terapeut
Olbo
O sa incerc sa fac asta, multumesc pentru sfaturi ! Mi-ati fost de mare ajutor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul