As dori ajutor de specialitate! pata ulceroasa la baza gatului

22-03-2019
George Ionu
Nu este medic/terapeut
George Ionu
Bună ziua. Bunica mele i-a aparaut o pata ulceroasa la baza gatului. Acea porțiune se mărește cu trecerea timpului. Are un aspect de, , carne vie, , uneori supureaza, uneori se usucă și formează o crusta care se rupe ușor. Precizez ca am încercat sa o tratare simpla, o simpla curățare și aplicarea unei crepe cu spectru larg de acțiune dar nu a avut nici aspect.
Aștepta răspunsuri și indicați ce este de făcut. As aprecia dacă mi-ați putea indica un tratament deoarece bunica este greu deplasabila la medic.
2 comentarii
1
22-03-2019, ora 19:32
Dr. Dumitru Florin
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dumitru Florin
Buna ziua!
Din pacate lucrurile ar putea fi mai complicate. O leziune ca cea descrisa de dumneavoastra, care nu trece la un tratament local, aparuta la o persoana in varsta ridica suspiciunea unui eventula carcinom cutanat, cel mai frecvent un carcinom bazocelular.
Pentru a confirma sau infirma acesta varianta este nevoie sa se faca o biopsie cutanata cu examen histopatologic iar pentru asta, desi cred ca este dificil de transportat, va fi nevoie sa mergeti cu bunica la un consult dermatologic in cadrul unei clinici unde se pot face si interventii chirurgicale.
0
22-03-2019, ora 23:57
George Ionu
Nu este medic/terapeut
George Ionu
Va mulțumesc pentru răspuns și pentru timpul acordat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.