As dori o informație despre schizofrenie

Buna ziua. Daca o persoana a fost diagnosticata cu depresie mai demult si ia o injecție o data la 6 luni poate însemna si o schizofrenie? Adica e un om normal, se comportă ca un om normal, dar mi se tot spune ca injecția aia nu e neapărat pt depresie. Ca de fapt înseamnă, ca e schizofrenic. Nu știu ce fel de injecție ia. Doar ca fumează. Desi nu cred ca are vreo legătură. E adevărat acest lucru? Este vorba de iubitul meu.
7 comentarii

Buna ziua!
Iubitul ce spune legat de acest aspect? Pentru un diagnostic cert trebuie vorbit cu medicul psihiatru.
Iubitul ce spune legat de acest aspect? Pentru un diagnostic cert trebuie vorbit cu medicul psihiatru.

Buna ziua. De fapt el nu mi-a spus despre aceasta depresie, mama mea a aflat. Dar pana la urma l-am întrebat si mi-a zis ca e de demult. Doar ca ia acea injecție. Dar de injecție am aflat recent. Dar mama de cand a aflat de depresie si ca e sub tratament ma face sa ma indeprtez de el, considerand ca e un om cu probleme mintale. Practic nu il vrea in viata mea sub nici o forma. Momentan e plecat din tara, dar nu stiu daca sa ii cer o dovada legata de această boala. Dar mama mea si rudele mele au considerat ca e vorba de o posibila schizofrenie de cand a aflat. Si acum cand știe ca ia si injecție ii mult mai sigura ca poate fi adevărat. De asta nu știu ce sa cred. Eu nu vreau sa ma indepartez de el din cauza asta, dar ma tot gândesc la posibilitatea de a fi adevărat ce a zis mama.

Buna ziua
Sfatul.meu este să vorbiți cu partenerul dv și să știți cum sta situatia. Personal nu știu un antidepresiv injectabil și nici nu folosesc.
Nu are rost sa facem speculații daca e sau nu schizofrenie discutați cu dânsul si aflati punctul de vedere.
Și dacă ar fi schizofrenie sunt 1/3 din pacienți care sub tratament funcționează normal.
Sfatul.meu este să vorbiți cu partenerul dv și să știți cum sta situatia. Personal nu știu un antidepresiv injectabil și nici nu folosesc.
Nu are rost sa facem speculații daca e sau nu schizofrenie discutați cu dânsul si aflati punctul de vedere.
Și dacă ar fi schizofrenie sunt 1/3 din pacienți care sub tratament funcționează normal.

Buna ziua,
Discutați deschis cu iubitul dvs. Nu ati menționat de cat timp sunteti impreuna si este un aspect important. Dacă sunteți de putin timp impreuna, poate de asta îi este mai dificil să vă zica adevarul, din teama de respingere. Dacă sunteti in relatie de mai mult timp si nu v-a spus nimic de acest tratament, ar fi bine sa va gânditi daca mai continuati relația. O persoană poate suferi doar de depresie sau poate suferi de depresie ca simptom in schizofrenie. In general, tratamentul injectabil la anumite perioade lunare este utilizat în schizofrenie in functie de tipul de schizofrenie pe care îl prezintă pacientul. Dacă o persoana este diagnosticata cu schizofrenie nu inseamna ca nu este un om normal sau ca este periculos. Dacă își respectă tratamentul si face consultații regulate la medicul psihiatru, nu vor exista probleme.
Discutați deschis cu iubitul dvs. Nu ati menționat de cat timp sunteti impreuna si este un aspect important. Dacă sunteți de putin timp impreuna, poate de asta îi este mai dificil să vă zica adevarul, din teama de respingere. Dacă sunteti in relatie de mai mult timp si nu v-a spus nimic de acest tratament, ar fi bine sa va gânditi daca mai continuati relația. O persoană poate suferi doar de depresie sau poate suferi de depresie ca simptom in schizofrenie. In general, tratamentul injectabil la anumite perioade lunare este utilizat în schizofrenie in functie de tipul de schizofrenie pe care îl prezintă pacientul. Dacă o persoana este diagnosticata cu schizofrenie nu inseamna ca nu este un om normal sau ca este periculos. Dacă își respectă tratamentul si face consultații regulate la medicul psihiatru, nu vor exista probleme.

Noi am avut o relatie de 2 luni. Dar ne-am despărțit din cauza distantei. El e plecat in străinătate si eu stau aici in romania. Dar in tot acest timp nu am vorbit deloc. Dar nu a ajutat. Ca ne-am dat seama ca inca tinem unul la celalalt. Si ne-am impacat. Am hotărât sa ne mai dam o sansa

Ii răspundeam doamnei Cristina in privința duratei relației noastre. Problema mea este ca din cauza asta nu pot avea o relatie in liniste, deoarece mama imi tot spune ca e un om cu probleme psihice si ca imi distrug viitorul. In special viitorilor mei copii. Ca vor mosteni aceasta boala. Ea insista ca e nu e de viitor aceasta relatie. Si cand am fost prima data împreună, mereu ma certam cu mama in privința asta. Oricine care ar avea probleme mintale nu e de trait alaturi de el. Asa considera ea. Eu cred ca nu trebuie sa ne ferim de o persoana care ar avea probleme mintale, pt ca ma pun si eu in acea situație si ma gândesc cum m-as simti daca cineva m-ar respinge din cauza asta. Si din cauza asta s-a racit relația cu ea si cu familia mea. Si nu stiu ce sa ma fac

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7schizofrenia este o boala care poate fi controlata?
- 5Este oare vorba de schizofrenie in cazul meu?
- 2schizofrenie sau nu?
- 4schizofrenie in perioada prodormala sau TAB?
- 6fratele meu fumeaza mult si nu vrea doctorii
- 6dementa sau schizofrenie?
- 2schizofrenie simpla sau tulburare afectiva indusa de o substanta?
- 7Schizofrenie - Probleme servici
- 23Schizofrenie - diagnostic gresit?
- 1Diagnostic pus gresit (modificat)
- 6referate necesare pentru pensieinvaliditate de la schizofrenie
- 2Poate emite medicul de familie retete cu medicamente psihiatrice?
- 20Schizofrenie..povestea mea
- 4Simptomele negative in schizofrenie de ce nu se trateaza?
- 21Daca am schizofrenie pot beneficia de pensie de invaliditate grad 2 sau grad 3
- 2E utila psihoterapia in schizofrenie?
- 16Pt persoanele Letargice cu schizo (am noutati)
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: