As vrea sa divortez. Nu știu ce sa fac?

12-11-2018
AndreeaLD
Nu este medic/terapeut
AndreeaLD
Buna. Am 24 de ani, sunt căsătorită cu soțul meu de 4 ani, el are 25 de ani. Înainte de nunta am vorbit un an. A fost primul meu partener cu care am avut relații sexuale. Primul an a fost bine. Însă de un timp încoace avem certuri urate(aproximativ de 2 ani). Ma jignește, ma înjură, l am prins mințind de câteva ori. Nu e omul care credeam eu ca va fi nu e cea ce îmi doresc eu toata viața lângă mine. E ușor influențabil, prietenii contează mult pt el. Anturajul lui e ok, i am zis și in zadar ne am certat. Banii pe care ii avem strânși la comun mereu îmi spune sa nu ma ating de ei, însă el o face in anumite scopuri. Nu prea îmi respecta părinții. Mereu ii spun lucruri bune care sa îl ajute sa își modeleze personalitatea însă îl apuca isteriile când ii zic. Mereu ma limitează eu sa nu îmi zic părerea despre ceva, eu trebuie sa tac. Când am avut probleme de sănătate nu a fost alaturi de mine. Relații sexuale avem odată la 2 săptămâni. Mereu îmi promite ca se schimba însă durează cel mult 3 săptămâni și e la fel. M am saturat de toate aceste tensiuni. Îmi doresc doar liniște și pace sa pot sa ma concentrez pe lucrurile pe care le am de făcut. Toată situația asta ma tine in loc, nu am chef de nimic, nu mai sunt plină de viața cum eram cândva, nu ies nicăieri, nu avem activități împreuna, el le are doar pe ale lui. Când vine de la servici sta doar pe telefon. Nu știu dacă ma înșală, nu am suspiciuni deocamdată. I am zis ca oricum se va afla dacă face asta și ar fi mai bine sa îmi zică dacă o face. Sunt o fire mai impulsiva într-adevăr dar asta pt ca nu pot sa suport faptul ca nu ma respecta. Nu sunt geloasa, fac de mâncare, fac curat, am un serviciu bine plătit, ma îngrijesc de necesitățile lui, însă am ajuns sa fiu disperata mereu plâng, nu ma simt fericita! In schimb el chiar nu are nici o treaba. Va rog sa ma sfătuiți și pe mine. V as fi profund recunoscătoare. Mulțumesc
2 comentarii
0
12-11-2018, ora 10:35
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încercați să mergeți la consiliere de cuplu. Sunteți tineri și e posibil să faceți greșeli pe care nu le conștientizați. Dacă vă iubiți e păcat să dați cu piciorul la anii frumoși petrecuți împreună.
0
20-11-2018, ora 21:15
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Atunci cand conflictele in cuplu sunt frecvente, exista de obicei un tipar nefunctional al interactiunii in doi. Un fel de a reactiona, al unuia si al altuia, ce intretine starea conflictuala. Terapia de cuplu incearca sa identifice tiparul de comunicare disfunctionala si lasa cuplul sa decida ce anume ar putea schimba pentru a diminua ‘scanteile conflictuale’.

Spui ca : « mereu ii spun lucruri bune care sa îl ajute sa își modeleze personalitatea însă îl apuca isteriile când ii zic ». Poate ca un prim obstacol e chiar felul in care incerci sa-l ajuti sa-si « modeleze personalitatea ». Sunt convins ca intentiile tale sunt bune dar uneori pot duce la amplificarea conflictului, dupa cum singura ai constatat Andreea.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul