Aspect coronita dentara metalo-ceramica

04-02-2020
vmalex21
Nu este medic/terapeut
vmalex21
Buna Seara!Ma aflu in strainatate si de cateva saptamani am inceput mai mult tratamente stomatologice la cabinetul unei doamne stomatolog.Totul a decurs bine până ieri cand mi-a fost cimentata definitiv o coronita dentara metalo-ceramica pe un premolar cu tratament de canal si plombat tot la recomandarea doamnei doctor care a motivat că respectivul dinte va deveni mai sensibil fara, , imbrăcare, , Am acceptat, dansa a făcut actele pentru asigurări, insă după ce am ajuns acasa am constat ca respectiva coronita este numai pe 3 parti acoperită cu material ceramic la culoarea dintelui, in spate existând o porțiune numai cu metal.Nu ma deranjează neaparat însă as dori sa stiu daca e ceva normal.Se poate acoperi respectiva porțiune?Este ceva normal in cazul unei coronițe metalo-ceramice?Ar merita sa mai fie dată jos?Am atasat o fotografie la profil si astept sfaturi si păreri.Multumesc!
4 comentarii
0
05-02-2020, ora 13:27
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Este posibil ca asigurarile de sanatate sa deconteze acest tip de coronita si de aceea a ales aceasta varianta.
0
13-02-2020, ora 19:05
vmalex21
Nu este medic/terapeut
vmalex21
Buna Ziua.Va multumesc pentru raspuns.Intr-adevar Casa de Asigurări preia integral doar acest timp de coronita.Doamna doctor a recunoscut acest lucru si a afirmat că a optat pentru aceasta varianta numita, , coroana metalo-ceramice 3/4, , datorita faptului că este mult mai rezistentă si aducând ca argument faptul că si ea are o astfel de coroana si ca niciun pacient nu s-a plans.Din cea ce stiam eu coroanele metalo-ceramice au un, , miez, , metalic si o, , glazura, , ceramica, mai am una pusa in urma cu cativa ani si nu se vede nicio o urma de metal.De asemenea a spus că dacă ar fi înlocuită ar trebui sacrificat țesut dentar suplimentar si ca din punctul ei de vedere nu merita si ca nu vede necesar.
0
13-02-2020, ora 20:20
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Doamna doctor are dreptate.
0
21-08-2020, ora 19:47
Ion1972
Nu este medic/terapeut
Ion1972
Nu prea este normal cea ce a făcut această doamna, , doctor, , care a decis in locul dumneavoastra ca sa va puna acel dinte inestetic din rațiuni si considerente cunoscute numai de către ea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: