Atac de panica și stări de anxietate la doar 19 ani.

27-08-2020
XControl
Nu este medic/terapeut
XControl
Buna ziua,

Am 19 ani și am stări de anxietate și atacuri de panică. Totul a început cu o zi înainte de bacalaureat, când am crezut ca o sa fac infarct. Bineînțeles după toată criza am realizat ca a fost un atac de panica, dar preventiv am fost sa îmi fac un control la inima in urma căruia doctorul mi-a spus ca nu am nimic. Am terminat cu examenele ( unde am luat și o nota foarte mare ), am terminat și cu înscrisul la facultate însă exact in momentul in care am crezut ca ma voi relaxa, atacurile de panica și stările de anxietate au reapărut și sau întețit. A fost o perioada oribila in care am stat din urgente in urgentă și doctori in doctori, bineînțeles ca mi-am făcut toate analizele posibile și RMN-uri inclusiv la cap, iar răspunsul a fost de fiecare data ca n-am nimic și sunt sănătos tun. Nu știu ce sa mai fac mi-au fost prescrise Xanax și cirparlex însă nu au funcționat decât 2-3 zile deoarece tot aveam stări de greață de la ele. Au trecut deja aproape 3 luni in care iau vitamina B și C, combinate cu Persedon de zi și de noapte. Pot spune ca văd o ameliorare însă nu foarte mare inschimb atacurile se panica sunt foarte rare spre deloc, acestea fiind înlocuite de stări de anxietate. Merg și la psiholog.
De dormit pot spune ca dorm însă nu prea ma odihnesc mental. Pe parcursul zilei sunt foarte obosit iar dacă dorm la prânz tot asa ma trezesc extenuat. Ce am mai observat este ca înainte de a adormii tresar dar foarte puternic ( asemanator cu senzația când cazi in gol)

De mâncat mănânc sănătos, fac sport nu beau cafea, nu fumez, N-AM BĂUT alcool ȘI LUAT DROGURI NICIODATĂ.

Nu pricep cauza tot timpul stări de rău care sunt însoțite de frici stupide de moarte, ca se oprește inima ca nush ce naiba.

Nu știu ce sa mai fac. Va rog mult dacă ați trecut și treceti prin asa ceva sa îmi dați un sfat.

Multumesc și multă sănătate
15 comentarii
1
27-08-2020, ora 18:08
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua,
Continuați sa mergeți la psiholog (sper ca ati verificat dacă este și psihoterapeut atestat). Discutați cu el tot ce va interesează. Deschiderea totală este cheia.
0
27-08-2020, ora 21:25
XControl
Nu este medic/terapeut
XControl
Așa am sa fac ! Problema mea este ca nu pricep de ce nu pot sa înțeleg ca dacă am analizele bune adică am făcut RMN cerbera + angio și tot am impresia ca fac AVC.
Bănuiesc ca cu timpul trece.
0
27-08-2020, ora 21:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu Cipralexul trebuie asteptat o luna sa treaca efectele secundare. Ele se retrag. Va ajutati cu Xanax de 0, 25 la nevoie si Emetiral pentru greata.
Sanatate multa!
2
27-08-2020, ora 21:51
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Înainte de a începe psihoterapia v-a făcut și evaluare psihologică? S-ar putea ca pe lângă anxietate să aveți și ipohondrie și să vă induceți singur că aveți o anumită tulburare.
Continuați psihoterapia și aveți răbdare că rezolvarea nu apare peste noapte. Deocamdată temerile, o anumită nesiguranță persistă, de aici și senzația de cădere în gol. Discutați cu psihoterapeutul orice modificare de dispoziție sau orice problemă ce vă preocupă.
0
28-08-2020, ora 14:29
XControl
Nu este medic/terapeut
XControl
Mi-a spus doamna psiholog si toți doctorii de la psihiatrii la neurologi și cardio ca nu am cum sa pățesc nimic pt ca sunt sănătos. Cică cu timpul se diminuează și am sa accept.
2
28-08-2020, ora 17:09
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Odată cu schimbarea modului de gândire și percepție vei câștiga și competențe în a gestiona situațiile și ai să vezi că totul este bine. Important este să urmezi cu încredere pașii pe care ți-i recomandă psihoterapeutul.
0
28-08-2020, ora 17:28
XControl
Nu este medic/terapeut
XControl
Da eu tot nu pricep de ce îmi este frica ca mor dacă totul e bine. Oricum mulțumesc !
1
28-08-2020, ora 18:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Anxietatea îți induce acele stări, care se vor rezolva. Câte ședințe de psihoterapie ai făcut? Ai verificat dacă psihologul este și psihoterapeut? Ar trebui să te învețe cum să stăpânești acele stări și cum să stopezi gândurile negative. Discută cu psihoterapeutul și cere informații în legătură cu tot ce te preocupă.
0
28-08-2020, ora 18:50
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Poate ca raspunsul e chiar in numele ce l-ai ales pentru acest forum: xControl.
Dorinta de a fi mereu in controlul lucrurilor poate fi adeseori o cauza a acestor stari.
Vestea buna e ca psihoterapia te poate sprijini sa le depasesti.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
28-08-2020, ora 20:06
XControl
Nu este medic/terapeut
XControl
Sunt la a 6 a ședința. Într-adevăr am concepția asta greșita de a supraveghea tot timpul orice și de a sti ca sunt in control. Doar ca acum s-a mutat pe asta cu boala
când n-am anxietate îmi dau seama ca oricum corpul face ce vrea el și face ce știe el mai bine. Doar ca in momentul anxietății verificarea pulsului sau a durerilor de cap mă domina.
1
28-08-2020, ora 20:13
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Tendința de a controla lucrurile se construiește de fapt pe anxietate...
Cu alte cuvinte, cel care se teme va încerca să controleze. Cu cât se teme mai tare, cu atât va încerca să controleze mai tare...
0
28-08-2020, ora 20:39
XControl
Nu este medic/terapeut
XControl
Știu pe de alta parte îmi dau seama ca nu pot controla. Și de ce tot încerc sa fac asta
0
29-08-2020, ora 12:17
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Tulburarile de anxietate se caracterizează prin următoarele simptome:
- anxietate excesivă, cronică;
- îngrijorări persistente, percepute ca necontrolabile;
- hiperactivare neurofiziologică (încordare musculară, iritabilitate, dificultăţi de concentrare, oboseală crescută, tulburări de somn);
- comportamente evitative sau de neutralizare a anxietăţii (repetiţie ritualică, căutarea excesivă de asigurări că totul e bine, încercarea de a elimina orice incertitudine, de a fi în control). Așadar, nevoia excesivă de control este un simptom în cadrul acestei afectiunie emoționale.

Scopul terapiei anxietăţii nu este o viaţă fără îngrijorări ci transformarea îngrijorărilor patologice în îngrijorări adaptative, reducerea comportamentelor de neutralizare a anxietatii, ca de ex.: nevoia de control.
Speranță, răbdare și perseverentă pentru că aceste probleme se tratează eficient cu ajutorul ședințelor de psihoterapie.
1
30-08-2020, ora 11:29
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Acesta este cercul vicios al anxietatii si controlului. Dar care, atentie, a inceput de la anxietate! Cu cat persoana este mai anxioasa cu atat incearca sa controleze mai tare. Cu cat face asta realizeaza de fapt ca nu poate controla totul si atunci anxietatea creste. Anxietatea crescuta duce la control crescut si...invers.
Controlul apare dintr-un mecanism inconstient de aparare. Mintea incearca sa controleze pentru a-și micsora anxietatea. Incercarea/mecanismul este gresit (sortit esecului) prin definitie caci, cum scriam mai sus, nu putem controla totul in viata noastra.
Iesirea din cercul vicios se face prin expunere treptata si respectiv prin acceptarea idee ca nu puteti controla totul.
La asta se adauga modificarea convingerii ca necunoscutul este automat ”rău”. Necunoscutul inseamna si curiozitate, surpriza, stimulare (partea lui pozitiva, placuta si...necesara). Iar toate acestea se pot dobandi cu ajutorul unui psihoterapeut.
0
30-08-2020, ora 16:32
XControl
Nu este medic/terapeut
XControl
Am început sa reduc din așa zisele ritualuri( verificare puls, cap etc.), deși e greu încep sa ma simt mai bine. In schimb am o durere către gâdilat de cap exact in creștet care parca se împraștie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul