atacuri de panica

27-02-2015
alexis951
Nu este medic/terapeut
alexis951
Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati: am 20 de ani si in ianuarie a inceput totul. De vreo saptamana fac atacuri dese de panica si stari de rau. In luna ianuarie mi-a fost rau si am ajuns la urgenta. Acolo mi-a facut un EKG si mi-a spus ca inima este sanatoasa (tin sa mebtionez ca atunci nu ma durea in partea stanga a piptului). De o saptamana simt un disconfort in partea dreapta a pieptului, care atunci cand ma relaxez sau ma masez cu diclofenac trece. Am fost la un medic psihiatru si mi-a dat in doze foarte mici bromazepam 1, 5mg o jumatate dimineata si seara, ofiril una dimineata si seara si escitalopam jumatate dimineata. Astazi am inceput sa iau pastilele dar dupa ce le-am luat am simtut cum sangele imi urca in cap, simt slabiciune in muschi si o atare de zicu ca plutesc. (Dupa 1-2 minute dupa ce le-am luat). Sa fie oare din cauza ca am citit prospectele si m-am speriat de efectele adverse si sa fi facut atac de panica? Va multumesc din suflet si as fi recunoacator sa ma ajutati.
Ps: durerea in partea stanga a piptului a inceput iar.
27 comentarii
0
27-02-2015, ora 09:34
alexis951
Nu este medic/terapeut
alexis951
Discinfortul il simt in partea stanga a piptului nu in drapta. :) scuze
0
27-02-2015, ora 12:26
Rasfat
Nu este medic/terapeut
Rasfat
Efectele nu apar dupa 1, 2 minute, unii suporta relativ bine tratamentul, fara prea multe reactii adverse, altii mai putin bine. Continnuati-l si vedeti zilele viitoare cum va simtiti.
0
27-02-2015, ora 12:42
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@alexis: poate fi si citirea prospectelor un factor declansator al atacurilor, dar problema ramane in alta parte: ceea ce a cauzat anxietatea si atacurile de panica. Asta se poate afla cu ajutorul unui psihoterapeut, dar ideal ar fi sa combini psihoterapia cu medicatia primita deja.
0
27-02-2015, ora 15:46
alexis951
Nu este medic/terapeut
alexis951
Asta mi-a spus si pshiatrul meu doamna doctor. Va multumesc din suflet pentru raspuns! M-ati linistit in privinta cu sanatatea inimii.
0
28-02-2015, ora 18:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ alexis951

Inima ta nu are nimic. Sunt doar simptome de anxietate.
Dupa 2-3 saptamani efectele secundare ale medicatiei ar trebui sa dispara.
Suna-l insa pe medicul tau sa ii comunici ca nu ti-a trecut simptomul cu durerea de inima.
De cat timp faci tratament ? Au avut timp medicamentele sa isi faca efectul ?
Nu mai citi prospecte decat atunci cand iti apare un efect secundar extraordinar pe care nu il poti suporta si vrei sa verifici, ca sa schimbi medicamentul.
0
05-04-2015, ora 14:32
Psiholog Mirela Gheorghe
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Mirela Gheorghe
alexis951: As dori sa stiu ce alte simptome mai acuzi inafara de acele dureri in piept? Ai putea sa le enumeri? Si cand apar? si de cat timp le ai?

Psih. Mirela Gheorghe
Sibiu
0
06-04-2015, ora 19:35
alexis951
Nu este medic/terapeut
alexis951
Simt ca uneori ma sufoc. Simt si furnicaturi din cap pana in picioare. Am ajuns la urgenta acum cateva zile cu stari de sufocare. Mi-au facut un EKG si nu este de la inima si la plamani m-a ascultat si mi-a spus ca nu ii nimic si cca este o viroza respiratorie.
0
17-04-2015, ora 08:34
Psiholog Mirela Gheorghe
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Mirela Gheorghe
Alexis951: La ce te gandesti cand simti acea senzatie de sufocare?
Dupa cat timp trece?
0
17-04-2015, ora 18:03
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
ai ajuns si pe la psihoterapeut asa cum a sugerat medicul?
0
23-04-2015, ora 08:48
alexis951
Nu este medic/terapeut
alexis951
@Mirela, ma gandeac la boala. La pneumologie am fost m-a ascultat la plamani si am facut si o spirometrie care arata ca suflul meu este mai mult decat perfect dupa ani, greutate, inaltime.

Privind psihoterapia nu am fost inca. Urmeaza.

eu si citesc foarte multe pe internet si ma conving ca am acea boala. Cand sunt cu prietenii ma simt bine, cand ma gandesc iar ma ia. Am si o candidoza bucala care o tratez. Am un ganglion si la gat si am citit iar ai acolo spunea de Limfom, Leucemie si toate bolile grave. Bineinteles ca scria si infectii dar eu am fost sub antibiotic dar nu stiu. Am ajuns si sa constientizez fazele hranirii. Imi imaginam intr-un timp cum imi intra mancarea pe trahee nici de cum pe esofag.
0
14-07-2015, ora 02:02
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Cred ca esti " d'al meu " alexis951 :)

Sa-ti faci o parere, cand era gripa porcina si faceau avertismente peste avertismente la tv si emisiuni intregi despre simtome, eu la 2-3 zile am avut toate simtomele, de la tuse, febra 37.5, dureri in gat, dificultati de respiratie s.a.m.d, am fost la urgenta in provincie, hai hai sa ma bage in carantina :)), pana am dat de o dr. mai in varsta care mi-a zis exact asa " dai drumu acasa copile, iti garantez ca nu ai nimic ". Din seara aia, n-am mai avut nimic. In fine, ce sa iti spun.., daca citesc prospectele la medicamente, trebuie sa fac minim 2 reactii adverse, daca le iau, dar inainte sa le iau imi trece prin cap socul anafilactic, s.a.m.d. Tratament, am luat si iau ( cipralex momentan ), tot iau de vreo 3-4 ani, in reprize 3-6 luni ( simtomele majore au cam trecut, ameteli tahicardii, chestii cu respiratia, nod in gat ). forumurile medicale sunt specialitatea mea, citesc de toate bolile posibile si imposibile. o ipohondrie care bate spre nebunie am dezvoltat, psihic nu am avut niciodata probleme ( ma refer la insomnii, depersonalizare, chestii cu suicid, depresii, frustrari, neah ), toate problemele mele au fost fizice ( tahicardii, ameteli, probleme cu respiratia si slabiciune in corp ( ma simteam ca si cum ai fi nemancat )). Probleme cu somnul n-am avut, din contra de cand ma stiu eu dorm ca porcu'. teoretic, daca te regasesti in postul asta e nasoala treaba, practic nu este asa cum pare. doar ca o sa ti pierzi mai mult timp lecturand articole de pe forumuri medicale si dezvoltand ceva simtome :).

Ce drac sa mai zic, eu momentan fac haz de necaz, realizez cat sunt de tampit. Tot timpul realizez ca nu e bine ce fac si tot timpul constientizez aceste lucruri dar in sinea mea zic, lasa ca e mai bine sa fii precaut. Ce sa iti spun, daca ma doare maseaua citesc pana ajung la articole de tumori canceroase maxilare si chestii din astea nasoale.. :). Prin acest post poate ajut pe cineva care se afla in situatia mea si totodata poate ma ajuta cineva cu acest pesimism ordinar. :)

Si-n incheiere iti pot spune ca problemele le am de prin 2007 iar la psihiatru am mers prin 2012, starea s-a imbunatatit in proportie de 90% in unele perioade, dar dupa un stres major revin simtomele nasoale, ce am enumerat mai sus este doar atitudinea mea si caracterul, cred ca am scris ce era mai important referitor la postul tau de mai sus cand ai scris ca te gandesti la boala si chestia cu traheea :)

Scuze pt limbaj si posibilele greseli ortografie/redactare/exprimare

PS : Am zis ca nu am dezvoltat probleme psihice ( am enumerat unele mai grave ) dar practic si cea ce am descris eu mai sus sunt tot aceasi " marie, dar cu alta palarie : :)
0
14-07-2015, ora 14:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ bogdys

Oricat am citi noi, si ne facem rau ca citim ca se exacerbeaza anxietatea, doctorii tot ce vor ei ne prescriu. Ca nu poti sa faci ce citesti fara ei.
Eu am luat exemplu de la spanioli care nu citesc nimic, se duc la dr., iau medicamente, se opereaza, au incredere in doctori 100 % si nu isi fac atatea probleme. Vorbesc despre operatii de ex cda desre un lucru f firesc.
Incearca atunci cand ai ceva sa nu mai citesti atat si sa te duci direct la dr sa rezolve problema. A citit el destul si pentru tine. Cred ca e mai bine numai cand doctorul nu poate rezolva problema sa ne documentam. Altfel ne creste anxietatea fara sa ne dam seama macar. Trebuie sa ne pastram controlul.
0
15-07-2015, ora 12:39
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Clara_p @

Ce drac sa mai zic clara_p, cred ca aici nu e vorba de incredere, cred ca e vorba de ceva psihic :). Eu m-a obijnuit cu ideea, mai nasol este atunci cand o sa fiu intradevar bolnav si o sa dau vina pe anxietate :)). Deja se pare ca am inceput sa am influenta si asupra bebelului ( am un copil de 1 an jumatate ), dojenesc sotia cum sa-l imbrace, cum sa-l ingrijeaza s.a.m.d pentru a nu raci sau ceva de genul. Deci la mine obsesia este permanenta, daca nu este pentru mine este pentru cei dragi :)

PS : Impropriu spus obsesie, nu va ganditi la prostii, doar grijuliu si asta dupa ce am avut bebele in spital 2 sap cu o pneumonie facand injectii in funduletz intrucat nu i=au gasit vena pt flexura ( din pct meu de vedere problema este rezolvata ) :)
0
14-09-2015, ora 21:18
mergean
Nu este medic/terapeut
mergean
Buna ziua de cateva luni ma confrunt cu niste probleme ma inteapa inima si cateodata imi amorteste si ma doare bratul drept dupa aceea simt furnicaturi in tot corpul.printre alte simptome am si respiratie greoaie mi se face foarte cald ametesc putin si oncep sa tremur plus ca mai am si crampe musculare si dureri articulare.am facut analize ekg eco abdominal si analize de sange si nam nimic poate fi oare si de la lipsa de magneziu ca am auzit ca nu se vede in sange.multumesc
0
14-09-2015, ora 21:19
mergean
Nu este medic/terapeut
mergean
Bratul stang scuzatima
0
15-09-2015, ora 15:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti un test de anxietate pe net si excludeti orice posibilitate de infectie in corp pt durerile articulare.
0
15-09-2015, ora 17:04
mergean
Nu este medic/terapeut
mergean
Am facut testul de anxietate pe net si a iesit ca am anxietate generalizata si fobie sociala.dar credeti ca e normal sa ma doara bratul stang
0
15-09-2015, ora 17:04
mergean
Nu este medic/terapeut
mergean
Am uitat sa notez de circa 2 ani sufar de colon iritabil
0
15-09-2015, ora 17:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Presupun ca sunteti tanar si banuiesc totusi o cauza mecanica pt durerile de brat. Ce activitati faceti cu el in timpul zilei?
Pentru anxietate trebuie sa va vada un psihiatru si sa va prescrie tratament. Cititi pe net articole de anxietate.
0
15-09-2015, ora 17:56
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@mergean: testele de pe net sunt orientative si nu se poate pune un diagnostic dupa ele. Doar un psiholog clinician sau un psihiatru poate sa-ti infirme/confirme acel diagnostic. Si da, durerile de membre pot fi simptome ale anxietatii. Dar asa cum ti-am mai spus, mai bine solicita sprijinul unui specialist.
Sanatate!
0
15-09-2015, ora 18:15
mergean
Nu este medic/terapeut
mergean
Multumesc mult.vreau sa notez ca am 17 si majoritatea timpului stau la calculator si nu prea fac exercitii fizice
0
14-12-2015, ora 13:59
mihaella@
Nu este medic/terapeut
mihaella@
Buna prieteni

Ma numesc Mihaela si CRED ca sufar de anxietate! Am 28 de ani si primele simptome au aparut exact cu 1 an in urma Amorteli fata stanga, plus nas frunte intreg capul si senzatie de arsura puternica la nivelul fetei plus INTEPATURI cam prin tot capul.
spasme musculare tot corpul... ce sa mai zic de insomnii transpiratii inima ce fuge ca nebuna:)) astea nici nu mai conteaza, consult 2 neurologi, rmn, analize sange si urina si diagnosticul Anxietate, normal am zis ca astia is nebuni ei nu eu, dar m am bucurat ca nu mi au gasit nimic si credeam ca s a terminat calvarul prin februarie.trec simptomele se parca nu le as fi avut niciodata.
la cateva zile incep altele, senzatie de limba si gura arsa...ma uit in oglinda vad tot felul de nebunii va imaginati ce diagnostic mi am pus singura :) dupa cateva saptamani merg la consult stomatologic diagnostic 'sindromul gurii arse' datorat stressului. Usor usor trec si simptomele astea. La putin timp mi se pare ca am nu stiu ce tampenii pe gingii , diagnosticul mi l an pus iar singura...cel mai grav normal...dupa cateva saptamani merg la stomatolog din nou imi zice ca ceea ce vad a fost acolo dintotdeauna pt ca asa arata gingiile noastre. Nu pot sa va explic insa ce am trait si ce continui sa traiesc din frica asta continua de boli incurabile.
Trece ceva timp in care ma simt bine si urmeaza alte simptome in gat de data asta, jena in gat, gat iritata senzatie de corp strain in gat intepaturi in gat parca arsurile si amortelile fetei revib si ele cateodata.plus a recenit sondromul gurii arse. Consult orl totul arata normal diagnostic problema psihologica.
normal ca as vrea sa i cred dar cum sa ma lupt cu prostu asta de creier care nu mi da pace cu nimic nu ma lasa sa ma bucur de viata. Nu mai am pofta de viata pt ca mereu cred ca sufar de o boala ce nu a fost depistata...daca sufar de anxietate atunci anxieatea a fost cauzata de simptomele astea nebune.
sapramana asta am programare iar la orl si gastroenterolog.iar daca rezultatele vor fi buna...sper sa sufar de anxietate si sa merg pe mana psihiatrilor, multumesc ca m ati ascultat.
Daca cineva se regaseste sau stie despee ce vorbesc m as bucura sa mi spuneti prin ce ati trecut si cum va mai este
Multumesc.
0
14-12-2015, ora 23:00
crideda
Nu este medic/terapeut
crideda
Buna Mihaella, inteleg perfect prin ce treci pentru ca am si eu aceleasi simptome plus multe altele.Eu sufar de anxietate si panica de aproximativ 20 de ani si am experimentat cred toate simptomele posibile.Am fost la urgente de nenumarate ori cu atacuri de panica si credeam ca o sa fac stop cardiac, am facut nenumarate analize si nu mi-au gasit anormal.Am luat si tratament psihiatric dar tot nu mi-am rezolvat problema.Poti sa incerci un tratament poate o sa te ajute, eu am incercat sa reiau tratamentul anul asta dar m-am simtit foarte rau de la medicamente, cred ca nu am tolerat reactiile adverse si am renuntat.Si eu am probleme cu gatul am fost la ORL si mi-a zis ca nu am nimic, asa ca incerc sa nu le mai bag in seama poate o sa treaca de la sine.Sper sa gasesti rezolvarea problemelor tale.
0
14-12-2015, ora 23:19
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
crideda: daca in 20 de ani nu au trecut nici cu pastile, cum naiba sa treaca de la sine?! Dar fiecare cu asteptarile lui :). Anxietatea este o boala psihica ce se trateaza. Daca ti-e frica s-o accepti ca boala si s-o tratezi adecvat, adica imbinand psihoterapia cu medicamentele psihiatrice, nu va disparea. Dupa cum ai observat deja :).
La cate randuri s-au scris aici despre anxietate, daca macar 20% din cei care intra pe forum ar si aplica, la un moment dat, ar disparea de pe site subiectele despre aceasta patologie:)!
0
16-12-2015, ora 02:36
crideda
Nu este medic/terapeut
crideda
Doamna Cristina Stoian, eu mi-am acceptat boala si stiu ca nu o sa treaca niciodata.Am facut si CBT si tot degeaba.Da, simptomele fizice pot trece de la sine daca nu le dai prea mare importanta, eu m-am referit la problemele cu gatul.Unele simptome dispar, apar altele noi...si tot asa.Eu am facut ultima incercare de a trata medicamentos+CBT anxietatea, insa fara succes.Nu cred ca cineva care nu a trecut prin aceste stari ma poate ajuta.
0
16-12-2015, ora 17:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa iei Gemoderivat de tei argintiu intre mese pt anxietate si vitamina C cu Propolis pt gat.
0
16-12-2015, ora 21:25
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@crideda, pornesti de la o premiza gresita: cum ar fi ca psihologul sa aiba schizofrenie pt a-l putea ajuta pe pacient?! :) Si gandul implicit, conform caruia un specialist nu se poate imbolnavi de o tulburare psihica e tot o premiza gresita, deoarece orice om de pe planeta asta se poate imvolnavi la un moment dat, cu toata psihologia sau psihiatria pe care ar cunoaste-o si practica-o!Dar e dreptul tau sa crezi ce vrei si sa tragi concluziile pe care le doresti. Insa conform experientei de pana acum de la cabinet, doar lipsa motivatiei pacientului/clientului, a lipsei perseverentei aplicarii temelor pt acasa si a continuitatii sedintelor pe o durata de timp atat de indelungata cat e necesar in functie de caz pot rezulta ca efecte negative, altfel spus "nu s-a rezolvat mare lucru!". Mai luam in calcul si cazuri de neprofesionalism(desi se poate schimba terapeutul), sau cand nu s-a putut crea relatia terapeutica(cand clientul nu a rezonat cu psihoterapeutul sau invers, desi psihoterapeutul observa asta din prima sedinta si e obligat sa spuna si sa indrume clientul spre alt coleg), ce dupa motivatia clientului e cea mai importanta pt reusita psihoterapiei!
Concluzia: cate sedinte de CBT ai urmat, cu ce frecventa si ce altceva ai mai facut, astfel incat sa poti afirma ca CBT nu a functionat la tine? Cum spuneam, esti libera sa afirmi ce vrei, numai ca ar ajuta aici, un feedback realist, dar cata vreme crezi ca doar o persoana care a trecut prin ce treci tu, te poate intelege, nu reflecta realitatea. Poate nu ai intalnit psihoterapeutul potrivit, sau nu ai fost suficient de perseverenta in psihoterapie, ori alt motiv. Daca dupa atata vreme nu s-a schimbat chiar nimic, e limpede ca ti-ai format niste rezistente peste care cu greu vei putea trece. Mai ales daca te vei stradui sa ignori simptomele, care vor reveni periodic, dar sti asta deja. E alegerea ta sa ignori, e datoria mea sa-ti spun atat tie cat si celor in situatii asemanatoare, ca asteptarile e important sa fie realiste pt ca rezultatele pozitive sa existe si sa devina palpabile, dar si de lunga durata. Deci recomandarea mea ar fi sa mai umbli putin la aspeptari, pt ca poti obtine schimbarea in bine mult asteptata de tine, doar ca ea nu vine niciodata din senin, ca o pastila minune, sau fara efort. Eu stiu ca psihoterapia trebuie "sa doara", ca sa fie eficienta!
Sanatate tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: