Atacuri de panica / anxietate generalizata | Forumul Medical ROmedic

Atacuri de panica / anxietate generalizata

25-02-2018
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Salut,

Sufar de acest3 boli de prin 2008 (diagnosticat, ca rau imi era mai de mult ), acum vreo 4-5 ani crezusem ca am scapat de ele, cel putin intr-un procent destul de bun dar dupa ce am dat de unele probleme de sanatate ( am un helicobacter si sunt in timpul tratamentului ) vad ca nu doar ca am scapat de ele, dar ipohondria cred la mine s-a redenumit in obsesie :)

NU doar ca sunt obsedat, dar sunt sub orice critica, vad asta si chiar nu ma mai suport ( aici nu e vorba de depresie sau ceva de genul :) ) in loc sa stau sa vad un film sau sa fac altceva, cum deschid calculatorul, nu stiu altceva decat " tratament helicobacter, simptome, balonare, reactii adverse, costridium difficile dupa antibiotice " deci sunt sub orice critica :D


Asta asa sa mai socializam pe aceasta tema.

PS : asa am fost toata viata, un negativist, nu am avut niciodata probleme cu depresii sau ceva de genul, chiar ma simt f bine in pielea mea, cu statutul social si absolut totul doar ca ipohondria asta a inceput sa ma enerveze. :)

va salut !
4 comentarii
1
25-02-2018, ora 23:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa mergeti la psihoterapie pentru ipohondrie.
2
26-02-2018, ora 14:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Faceți psihoterapie, ca să vă ajute să depășiți aceste probleme.
0
27-02-2018, ora 12:09
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Teoretic situatia asta a aparut de cand este google, chiar daca folosesc internetul din 1999, pe vremea aia nu gaseam informatii :)))

Ca si psihoterapie am facut dar nu mare lucru, din cauza faptului " eu le stiu pe toate " fara sa genarilez strict pe aceasta tema, ipohondirie, n-am inteles mare lucru die la psiholog.

Tin sa precizez ca acelasi psiholog m-a ajutat enorm cu atacurile de panica dar pe tema asta n-a reusit. :)


Cred ca o sa incerc sa ma temperez singur si sa las drac studiul, chiar imi place sa citesc tot felul de chestii, dar in materie de medicina sunt chiar fan :D
0
17-03-2018, ora 06:52
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Tratament de urgenta pentru anxietate, obsesia apare pe fundal anxios, nu ai anxietate nu ai obsesii.
Testeaza sa vezi ca dispar de la sine chestiile astea.
Du-te la un medic si spune-i ce si cum
Ca asa stii si tu ca nu e ok ce faci, nu ca nu iti dai seama, te duci la psiholog si ce faci ? Ii zici ce si cum si ? O sa te ia cum ca sa afli motivul din fundal pentru care ai asta, si te tine luni de zile si dai gramada de bani. Motivul e o dereglare chimica de fapt.
Poti merge si acolo daca te trimite medicul, insa intai mergi la doctor, ai mers ? Ai tratament ?
Nu conteaza ca nu ai depresie si ca totul ar parea okey, nu este okey.
Anxietatea poate avea n forme, nu neaparat se manifesta cu frica nedefinita, ci poate sa se manifeste cu ipohondrie, sau cu somatizari, de exemplu te doare putin inima...te duci la doctor, nu gaseste nimic, de fapt tu chiar nu ai nimic, dar e o durere falsa simulata de anxietate, dar in rest tu esti bine aparent !
Deci nu te lasa pacalit ca totul e bine..
Ca si daca iei tratament de anxietate pot aparea probleme de sanatate dar nu vei mai fi obsedat de asta de la sine, fara sa faci tu nimic, o sa vezi, adica se va verifica ca asa e, insa discuta cu un medic de urgenta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul