atrofia frontala

22-01-2009
aidualc
Nu este medic/terapeut
aidualc
fetita mea la 1.6 ani a fost diagnosticata cu atrofie frontala-santuri intergirale frontale largite bilateral. Neurologul mi-a spus sa stau linistita.dar pe parcursul a 2 ani este tot mai violenta, nu se integreaza in colectivitate. se poate sa fie cauza diagnosticul de mai sus. Tin sa precizez ca fetita nu este abuzata nici fizic nici verbal, asa cum ar crede unii...
9 comentarii
0
22-01-2009, ora 16:31
aalexandru_ali
Nu este medic/terapeut
aalexandru_ali
Doresc sa stiu daca in urma urmarii unui tratament cu Augmentin si Klacid, pentru a trata Ureaplasma urealyticum pot aparea la barbati problemele legate de erectie?Daca da, cat timp dureaza?
Multumesc.
0
23-01-2009, ora 20:40
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pentru aidualc: cati ani are fetita?Ai mai fost apoi, dupa ce a fost diagnosticata, la control la neurolog cu ea?
0
23-01-2009, ora 20:49
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pentru aalexandru: nu, tratamentul nu dauneaza erectiei, ci infectia.Dupa terminarea terapiei mergi din nou la control si da pentru analiza secretia uretrala si urina pentru a fi sigur ca te-ai vindecat.
0
24-01-2009, ora 08:51
aidualc
Nu este medic/terapeut
aidualc
la control am fost si neurologul i-a prescris Tonotil (pt. copii retardati), dar pediatrul a spus sa nu il dam. Fetita are acum 3.5 ani, se comporta normal (activitati didactice), e ft. receptiva dar.e violenta cu ceilalti copii, mai ales daca nu este in centrul atentiei.Inca o precizare: pe langa CT, i-am facut electroencefalograma, electrocardiogarma, plus toate analizele posibile si toate au iesit bine.specialistii au zis ca ar fi bine sa ma opresc cu investigatiile.
0
24-01-2009, ora 10:35
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pediatrul cred ca are dreptate.Nu cred ca acest copil este retardat.Dupa parerea mea prezinta o tulburare hiperkinetica caracterizata prin impulsivitate, agresivitate, hiperactivitate numita ADHD.Nu alinta copilul si nu-l pedepsi.Pastreaza-ti calmul si mentine-ti controlul in relatia cu el, orice ar face.Tine legatura cu pediatrul si solicita siropuri ce amelioreaza metabolismul cerebral, siropuri pediatrice pentru tulburari de comportament [ Nootropil, Piracetam, Cavinton etc.].Iesi cu ea mereu in parc, in vizita, unde va intalni si alti copii, iar mai tarziu sa o dai la gradinita.Si in casa trebuie sa fie o atmosfera linistita, fara tipete si acte de violenta la care ea sa asiste.Cu calm si control, cu timpul copilul se va linisti.Numai bine!
0
10-02-2009, ora 21:58
aidualc
Nu este medic/terapeut
aidualc
Antonia a fost diagnosticata cu ADHD - accese de furie, de catre pediatru, urmand sa o ducem la neurologie pediatrica pt. tratament. e la un pas sa fie data afara din gradinita pt. ca au fost multe plangeri de la parinti. Ultima data a muscat un copil foarte rau ( a fost nevoie de ingrijiri medicale).
Se poate trata ? Sincera sa fiu sunt sceptica in privinta medicamentelor ce afecteaza SNC. ar trebui sa fie si alta solutie.
0
12-02-2009, ora 15:02
aidualc
Nu este medic/terapeut
aidualc
am fost la psihiatrie pediatrica, unde Antonia a fost diagnosticata cu, , Tulburare de adaptare cu perturbarea mixta a emotiilor si conduitei". I s-a prescris ALPRAZOLAM SI TIMONIL SIROP.Timonil am inteles ca este pt. epileptici.
0
02-03-2009, ora 14:53
RamonaT
Identitate neconfirmată
RamonaT
Cred ca pentru a judeca pertinent ceea ca se intampla cu fetita dumneavoastra e nevoie de mai multe date. As vrea sa precizez ca, dupa parerea mea, reticentele dumneavoastra fata de diagnostic si tratament vin di faptul ca nu vi s-a explicat amanuntit la ce folosest fiecare medicament in parte. Tonotilul nu e doar pt copii retardati, contine aminoacizi, vitamine si minerale rolul sau fiind de a hrani creierul (se recomanda si studentilor in sesiune), Timonilul se da in epilepsie, dar si in stari de labilitate emotionala si agresivitate, iar Alprazolamul este un anxiolitic. Cred ca este foarte important sa va hotarati in care medic aveti incredere pentru ca a plimba copilul pe la mai multi doctori ii creste anxietatea. O afectare a lobului frontal poate duce la astfel de compotamente, dar sunt necesare si alte date...
0
11-05-2009, ora 11:13
lavinia cojocaru
Nu este medic/terapeut
lavinia cojocaru
epilepsie sintomatica - cauza - modesta atrofie frontala.
Debutul bolii la 2 luni - cu apnee
Evolutia - crize o data pe luna pana la 5 luni crize usoare de scurta durata.
la 2, 5 luni a inceput sa faca crize dese o data pe saptamana lungi chiar de 1, 5 h chiar sub tratament la spital.
Copilul nu-si tine capul, nuurmareste si face febra in special dimineata.
daca v-ati confruntat cu aceasta problema, cunoasteti detalii despre evolutia bolii sau a-ti obtinut rezultate bune la anumite clinici si doctori astept raspuns imediat. Multumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: