avc la trunchiul cerebral! urgent va rog!

Buna seara.Mama mea in varsta de 39 de ani a suferit un AVC la trunchiul cerebral in urma cu 1 luna si o saptamana si-a revenit cat de cat acuma este acasa analizele la zi le are dar am o intrebare DE CE ARE COLESTEROLUL FOARTE MARE?ea nu este grasa inainte de accident ea tine regim de un an si ceva nu era grasa avea analizele bune acuma dupa accident avea colesteroul 308 si inainte de accident il avea 169 care este explicatia?mananca doar supe si totul este facut la blender nu ii dam mancare grasa nu inteleg motivul pentru care are acest colesterol foarte mare va rog frumos sa ma ajutati daca aveti vreo sugestie sau macar o explicatie pentru acest miste.Multumesc.O seara buna in continuare.
7 comentarii

Colesterolul creste des de la dezhidratarea corpului (un lucru necunoscut inca de medicina). Acest lucru poate sa provina provina de la tramentele date. Poate proveni si direct de la tratamentele date sau de la nevoia corpului de a repara ceva caci colesteroul este substanta de baza pt.- o sumedenie de alte substante. Nu va speriati de valoarea crescuta, corpul stie ce face.
Incercati sa-i dati destula apa de calitate, ceaiuri, sa vedeti daca asta e cauza. Analizati input-ul si outputul de lichide, setea, starea de caldura si aspectul pielii si veti gasi indicii clare de dezhidratare in caz ca este cazul.
A lua medicamente care opresc colesteroul este cea mai mare greseala care se poate face.
Incercati sa-i dati destula apa de calitate, ceaiuri, sa vedeti daca asta e cauza. Analizati input-ul si outputul de lichide, setea, starea de caldura si aspectul pielii si veti gasi indicii clare de dezhidratare in caz ca este cazul.
A lua medicamente care opresc colesteroul este cea mai mare greseala care se poate face.

Am inteles.Va multumesc mult pentru raspuns.O sa mai revin cu intrebari daca mai este nevoie, O zi buna

Buna seara! E bine sa ia si un supliment cu Omega3 ; numai bine

da stiu ia dat doctora OMACOR.Multumesc pentru sfat.

mama mea ia trombex pentru subtierea sangelui dar ea nu poate sa inghita pastilele intregi si doctora spune ca nu prea isi face efectul dar este adevarat ca nu avem ce sa ii facem daca nu poate sa le inghita intregi si alta solutie nu exista decat sa le pisam, Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc

Buna seara va rog frumo sa ma ajutati cu un raspuns.Mama mea dupa cum am spus si mai sus a avut recent un AVC la trunchiul cerebral si acuma si-a facut analizele pentru coagularea sangelui au trecut 1luna si 2 saptamani del a accident iar rezultatele sunt:
Timp Quick 17.1 sec parametri normali sunt: 11.0 - 14.0
Activitate protrombina : 56.90% parametri normali sunt: 70 - 100
INR: 1.49 parametri normali sunt: 0.80 - 1.20
va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.Va Multumesc.
Timp Quick 17.1 sec parametri normali sunt: 11.0 - 14.0
Activitate protrombina : 56.90% parametri normali sunt: 70 - 100
INR: 1.49 parametri normali sunt: 0.80 - 1.20
va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.Va Multumesc.

Este sub tratament cu Trombostop sau Sintrom ? Daca da, INR-ul este prea mic, tratamentul este fara efect, trebuie sa fie intre 2-3. Daca nu este sub tratament anticoagulat, nu este normal ca INRul sa fie 1, 49. Are o boala hepatica?
Care era cauza AVCului? A fost bine investigata ? RMN, doppler al vaselor cervico-cerebrale, probe autoimune etc? Spuneati ca are colesterolul crescut. Colesterolul nu totdeauna este mare din cauza alimentatiei, este o problema de metabolism, se poate mosteni. Daca are colesterol mare si a facut si AVC la varsta asta trebuie sa ia tratament si pentru colesterol.
Care era cauza AVCului? A fost bine investigata ? RMN, doppler al vaselor cervico-cerebrale, probe autoimune etc? Spuneati ca are colesterolul crescut. Colesterolul nu totdeauna este mare din cauza alimentatiei, este o problema de metabolism, se poate mosteni. Daca are colesterol mare si a facut si AVC la varsta asta trebuie sa ia tratament si pentru colesterol.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4hipertensiune si colesterol marit
- 3Colesterol total marit
- 25Rezultate analize medicale: colesterol, glicemia, trigliceride
- 6eroare analize medicale?
- 3interpretare rezultate aantiHBc reactiv?
- 3colesterol - informatii
- 1trigliceride serice si colesterol seric total mari
- 3Colesterol 340, 10; TGP 66, 47;
- 5colesterol si trigliceride marite
- 0Colesterolul...
- 39rezultat RMN cerebral... recidiva?
- 1analize pt colesterol
- 1colesterol
- 1Nivel colesterol lactate
- 4este bun COLESTEROLUL?
- 2Cum aflu daca si sotul meu are hepatita B?
- 1Scaderea colesterolului
- 4colesterol marit va rog ajutati-ma
- 4Set analize interpretare
- 4Alimentatie scazuta in grasimi saturate sau trigliceride?
Mai multe informații despre: Colesterolul Trunchiul cerebral
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipercolesterolemie familiala
- Hipercolesterolemia poligenica
- Colesteroloza veziculei biliare (vezicula fragă)
- Siringobulbia
- Hipolipidemia (hipocolesterolemia)
- Despre colesterol, cu dragoste
- Colesterolul și bolile cardiovasculare
- Regim hipercolesteromie si ateroscleroza
- Colesterolul
- Grăsimile dăunătoare sănătății
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
- Trunchiul cerebral
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: