Balonata mereu!

26-02-2009
denisa_333
Nu este medic/terapeut
denisa_333
BUNA sunt denisa am 22 de ani, 59 de kg, si in ultimele 4 luni ma balonez des, dar totodata am pofta mare de mancare mai ales pe baza de stres, daca rontai ceva ma calmez, sau daca sunt suparata manc ciocolata si imi trece.Problema e ca mam ingrasat in ultimele 6 luni cu 4 kg si am mereu burta mare, cateodata ma tem ca as fi gravida. este posibil datorita faptului ca manc des si putin sa fiu balonata mereu?ce ceai este indicat in prevenirea balonarii si pentru a avea un abdomen plat? am inceput sa fac 100 de abdomene pe zi in speranta sa scap de burta mai ales ca sunt inalta si am picioarele subtiri si arat ca si o GRAVIDA.astept raspunsurile voatre.MULTUMESC ANTICIPAT!!
8 comentarii
1
26-02-2009, ora 18:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimata Doamna/Domnisoara Denisa,

In primul rand va felicit ca ati luat atitudine, bravo!
In al doilea rand pentru a slabi, va recomand o cura cu spirulina si apa de tarate.
Spirulina trebuie luata inainte de masa cu 30 de minute, creandu-va o senzatie de satientate, dar in acelasi timp, hranindu-va foarte bine tinand cont ca are in compozitia sa o multime de vitamine, minerale, aminoacizi si fitonutrienti. Trebuie sa iei 3 comprimate de 500 de mg de 3 ori pe zi, inainte de micul dejun, pranz si cina sau 2 comprimate de 1000 de mg, de doua ori pe zi cu 30 de minute inainte de masa.

--------*

Apa de tarate o puteti prepara in felul urmator: Cumparati de la plafar o punga de tarate ecologice de 500 de gr. Puneti intr-un bidon de apa plata de 2 l, 6 linguri de tarate. Amestecati bine continutul si nu umpleti pana la varf bidonul. Il lasati pana dimineata intr-un loc racoros. Dimineata, strecurati prin tifon apa de tarate si apoi beti cate 200 de ml la 15 minute dupa ce luati spirulina. Dupa alte 15 minute, puteti sa manancati ceva, dar nu cred ca veti mai putea sa mancatii mult. Daca inca mai puteti, mancati ceva sanatos, nu grasimi saturate sau mezeluri.

Pt. balonare, va recomand o cura cu ananas sau un supliment cu enzime digestive, un supliment precum Wobenzym ( 3 drajeuri gastro-rezistente de trei ori pe zi, o data cu spirulina). Mai puteti folosi si: infuzii de cimbru, ghimbir, fenicul, tei, menta, rozmarin, chimen sau anason. Consumati si cat mai multe fibre alimentare, in speta din cereale integrale sau din suplimenti alimentari. Si acidul linoleic conjugat (CLA) va poate ajuta sa slabesti, dar si cu mult fitness(supliment Clarinol).

-----------*

In rest, aveti mare grija la alimentatie, nu faceti excese si cand observatii ca un aliment va baloneaza, eliminati-l pentru putin timp din dieta, asa se echilibreaza sistemul digestiv. AAA si daca puteti, dimineata, beti un pahar de suc de lamaie (stoarceti o lamaie si restul de lichid, completati cu apa plata), va ajuta la dezintoxicare. Mult sport si am terminat, va veti face un corp suplu, un abdomen plat si o sanatate de invidiat!

Numai Bine si multa sanatate!
Cu multa placere,

NICK:)

(*modificat de admin)
0
06-03-2009, ora 17:51
iuliaiulia
Nu este medic/terapeut
iuliaiulia
eu am ameliorat cu ceai verde si iaurt pe stomacul gol. nu mai beau cafea (beam 2 cani pe zi si mi-era somn de muream, crezand ca trebuie sa ma trezesc, dar in realitate era invers, ficatul nu mai suporta), nu mai mananc cartofi (am inlocuit cu gulie) nici prajit, deloc mezeluri, paine- da, orez- da. si miscare (5 ore /saptamana de sala). ma simt mai bine (si poate ca e si psihic, odata ce te hotarasti sa te simti bine, organismul gaseste si resursele necesare ;) ). sanatate!
iulia
0
03-08-2010, ora 17:37
Inna N
Nu este medic/terapeut
Inna N
As avea si eu nevoie de ajutor:|. Am 16 ani si sunt in aceeasi situatie cu Denisa. As vrea sa stiu daca este vreo problema daca urmez aceleasi indicatii( apa de tarate si spirulina). Din cate am inteles spirulina este buna datorita continutului bogat in vitamine, ceea ce cred ca imi este folositoar deoarece imi cade foarte mult parul (stiu ca nu are nici o legatura cu acest domeniu). Cam de vreo 3-4 ori pe sapt fac un program de exercitii fizice din cartea lui Carmen Bruna. Sucuri si cipsuri nu mai mananc de un an si sunt foarte mandra. Am redus din alimentatie mea si multe din produsele zaharoase. Momentam incerc sa renunt la cartofii prajiti si plajeli.
P.S am 56 de kg si 1.60si cativa cm :d
0
05-08-2010, ora 19:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Inna N,

Apa cu tărâţe şi spirulina nu vă vor dăuna, dacă nu le veţi administra în exces, chiar vă vor face mult bine. Consultaţi-vă cu medicul dvs. de familie pentru a primi aviz de administrare, dar şi pentru a vi se da trimitere către medicul specialist (aveţi nevoie de investigaţii menite să descopere cauza problemelor dvs. de sănătate, dar şi de tratatment corespunzător).

.
Sugestie de administrare:
- 1 comprimat de spirulină de 3 ori pe zi, înainte sau după cele 3 mese principale (înainte de masă, spirulina poate produce slăbire, iar după masă, chiar şi indirect, îngrăşare);
- 100 ml de apă cu tărâţe administrată la 10 minute după comprimatul de spirulină, înainte sau după masă.
.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
07-06-2012, ora 14:41
Mari_Meli
Nu este medic/terapeut
Mari_Meli
MR Nick - ce intelegeti prin "a nu consuma apa cu tarate si spirulina in exces"? Cu respect, cred ca greu se poate vorbi sau intalni exces la acestea doua. Si exces poate insemna, in anumite cazuri, o doza terapeutica mai mare.
0
11-06-2012, ora 13:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Mari_Meli, ce înţeleg eu prin 'a nu consuma apă cu tărâţe şi spirulină în exces'?
Uitaţi ce:
- APA simplă sau cu tărâţe, dacă este consumată într-o cantitate mai mare decât poate tolera sistemul cardio-vascular al fiecărei persoane în parte, adică dacă este consumată în exces, devine TOXICĂ, astfel putând să dăuneze grav organismului, conducând chiar şi la moarte, în scurt timp, cel mai frecvent prin inducerea unui stop cardio-respirator.
Cantitatea de apă, simplă sau complexă, care trebuie băută zilnic de fiecare persoană în parte este dependentă de cel puţin 6 factori, şi anume: temperatura corporală şi ambientală, greutatea corporală, gradul de activitate fizică prestată, vârsta, statusul sănătăţii şi nevoile proprii ale organismului; aşa se face că, o persoană poate să MOARĂ dacă bea mai mult de 4-6-8 l de apă (sau mai mult) în decursul a mai puţin de 12-24 de ore, dacă nu îndeplineşte anumite criterii (de pildă, poate să moară dacă are o greutate mai mică de 60-70 de kg, dacă suferă de insuficienţă renală (chiar şi minoră), dacă suferă de bradicardie severă, dacă suferă de hipertensiune arterială, etc.).
NU este de glumit cu apa; repet, apa consumată în exces poate dăuna grav sănătăţii sau poate chiar să producă EXITUS, adică moarte.
- SPIRULINA, chiar şi cea de înaltă calitate, dacă este consumată într-o concentraţie mai mare de 5-10 grame pe zi (sau 5000 - 10.000 mg/zi sau 50.000 mcg - 100.000 mcg/zi), fără acordul medicului - acord primit pe baza analizării anamnezei şi a status-ului curent al sănătăţii - poate să producă o hipersensibilitate hepatică atât de mare, încât să deregleze întreg metabolismul - dereglare manifestată atât la nivel de totalitate a proceselor complexe de sinteză, de asimilare (cu înmagazinare de energie), de degradare şi de dezasimilare (însoţită de eliberare de energie), pe care le suferă substanţele din organism, cât şi la nivel de stare generală de sănătate - stare ce va fi vizibil alterată.

Generalmente vorbind, NU este de glumit cu excesul!
Excesul, în medicină, reprezintă ÎNTOTDEAUNA o doză terapeutică mai mare decât doza benefică optimă pe scala superioară, el - excesul - fiind prima treaptă a drumului către SUPRADOZĂ.
Acestea fiind scrise, sper că v-am edificat cu privire la întrebarea pe care mi-aţi adresat-o.
_

Cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an prosper şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă în Dumnezeu şi lumină,
Mr. Nick
0
20-07-2012, ora 16:47
Mari_Meli
Nu este medic/terapeut
Mari_Meli
Multumesc, dar doar atat: in conditiile in care majoritatea populatiei este deficitara la capitolul "bautul minimului recomandat de medici, zilnic", adica 1.5-2 litri pe zi (cel putin, pe perioada verii), cred ca exista lucruri mult mai periculoase sau actuale despre care putem invata decat avertismentul ca apa in exces dauneaza sanatatii.. Bineinteles ca sunt de acord cu Dv ca orice exces este nociv, dar dincolo de acest lucru foarte adevarat, am mari indoieli ca exista prea multa lume care sa isi pericliteze sanatatea din exces de apa sau de spirulina, dar in special de apa. A vorbi despre supradoza in domeniul a ceva la care majoritatea populatiei este deficitara - nu va suparati, nu o spun cu rautate, dar mi se pare superfluu.

Mai aveti insa de convins multa lume (si Dv, eu si, si toti care sustinem asta) ca loumea sa bea cata apa este minim suficienta organismului - :) asa ca sanatate si spor in toate. Continui sa va urmaresc, aveti multe lucruri interesante de spus.
0
20-07-2012, ora 16:49
Mari_Meli
Nu este medic/terapeut
Mari_Meli
Inca ceva, ca idee - EXCESUL este discutabil in context. Cunoasteti cartea lui Norman Cousins, Anatomia unei boli? In contextul respectiv, dozele *foarte excesive* de vitamina C administrate nu mai sunt un exces in sensul nociv, ci se pare ca au facut diferenta intre viata si moarte.

Cele bune ! :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce ne pierdem pofta de mâncare când suntem bolnavi?
  • Nu ai poftă de mâncare? Fii invitatul tău la masă
  • Legătura dintre sport și scăderea apetitului explicată
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • De ce stomacul meu ramane plin atat de mult timp?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Cum poate stresul să scadă pofta de mâncare?
  •