Bartonella Henselae, rog ajutor

31-01-2011
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua am fost muscata si zgariata acum 1 an si jumatate de o pisica de pe strada care a si murit la cateva zile de la muscatura am si intrat in contact cu acea pisica cateva zile la rand, cu saliva ei si alte secretii fiind un pui mic de doar 2 luni si mi-a fost mila... La cateva zile de la muscaturi/zgarieturi am inceput sa am dureri puternice de genunchi, dupa care mi s-au umflat ganglionii cervicali si a aparut o anumita rigiditate a gatului si jena in gat, am avut si febra timp de cateva saptamani (37-38) si bube pe corp care apareau si dispareau. Am umblat de atunci pe la o gramada de doctori, am facut o gramada de analize inclusiv radiografii, analiza pt Boala zgarieturii de pisica am facut-o la 2 sapt de la muscaturi (prea devreme) anticorpii apar mai tarziu si nu am mai repetat-o pana acum recent si surpriza mi-a iesit pozitiva! Nu am mai repetat acesta analiza de atunci pt ca am fost la un medic de boli infectioase si mi-a dat doxiciclina sa iau 7 zile si mi-a spus apoi ca daca e vorba de Boala zgarieturii de pisica trebuie sa fi trecut de la doxiciclina si ca sigur NU e vorba de asa ceva!! Intr-adevar intre timp febra a trecut, bube nu au mai aparut, dar am ramas cu dureri de incheieturi care acum sunt cam la toate incheieturile dar mai pronuntate la genunchi, dureri osoase, ganglionii inflamati la gat si o anumite rigiditate musculara cam in tot corpul. Dintre toate restul analizelor ce mi le-am facut totul mi-a iesit bine in afara de analiza pt anticorpii antinucleari care mi-a iesit pozitiva dar ciudat la profilul ANA imi iese tot negativ iar ce mi-a mai iesit e Candida Krusei la urocultura, probabil aparuta de la antibiotice. Am facut si analizele pt Borellia, Toxoplasmoza, Chlamydia Psittaci, Mononucleoza, Hepatita B, Hepatita C, HIV, VDRL, TPHA pt a exclude o alte boli care pot da asemenea simptome, deasemenea Calciul, Magneziul, Fierul toate imi ies in limite normale, apoi hormonii tiroidieni la fel, am facut si o ecografie tiroidiana si nu sunt probleme. E posibil ca Bartonella sa dea toate aceste simptome? Ce pot face sa scap de aceasta bacterie? Am inteles ca nu se transmite de la om la om ci doar de la pisica la om, deci nu se transmite nici prin contact sexual? Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare. Trebuie facuta neaparat biopsie din ganglioni? Am inteles ca in general aceasta boala se vindeca de la sine, de ce la mine nu s-a intamplat asta oare? Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
01-02-2011, ora 20:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E absolut necesara biopsia ganglionara.eu credeam ca dupa atata discutie si informatii date pe marginea intamplarii de acum un an ai facut-o deja si ai un rezultat cert, mai ales ca ne-ai scris ca ceva nu e in regula, te simti rau si ai tot observat cum se umfla ganglionii, cum apar dureri articulare etc...tratamentul cu Doxiciclina trebuia sa fie pe o perioada mai mare de timp, de saptamani sau chiar luni cateodata..cu protectie impotriva candidozei..Trebuia sa te controlezi mai des, nu trebuia neglijat, caci nu te-ai simtit bine...Acei ganglioni inflamati sut ganglioni afectati si trebuie cercetati.Ti-am recomandat sa cauti un specialist bun in boli infectioase, puteai merge la Cluj, si sa vezi daca nu cumva este necesar sa iei si Prednison [ corticoterapie... ] pe langa antibiotic.In 15% dintre pacienti apar manifestari neobisnuite si boala se prelungeste pana la 2 ani..si asta mi se pare ca ti-am mai scris.Urmatorul pas e biopsia gaglionara..
0
01-02-2011, ora 22:44
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna seara va multumesc pt toate sfaturile care mi le-ati dat si pt ajutor sa stiti ca am tinut cont de ele de asta am si repetat analiza... Nu am reusit sa rezolv problema pt ca am mai fost de atunci la mai multi medici si am facut o serie de analize si mi s-a spus ca nu este Boala zgarieturii de pisica si am zis ca dupa ce termin cu toate aceste analize am sa repet testul pt Bartonella din nou pt propria mea liniste, mi-a iesit doar IgG pozitiv si imi spune la rezultat : " Earlier infection probable. Typical symptoms can be analyzed through PCR pathogen verification (lymphnode biopsy)." Infectia a avut loc acum 1 an si jumatate, e o infectie veche, pana la urma trebuie neaparat sa fac biopsia ganglionara? Mi-e putin cam frica sa o fac... Nu am mers momentan la Cluj la insistentele parintilor mei, am incercat sa gasesc un doctor bun de boli infectioase in Arad dar intre timp mi s-a descoperit si o mica exostoza pe osul frontal stang iar doamna doctor reumatolog mi-a recomandat mai multe analize si radiografii pt a vedea daca durerile osoase nu provin de acolo. Ganglionii sunt mai multi si tari in zona cervicala, nu sunt f mari ci ii simt umflati la palpare si foarte tari, nu stiu de aici provine si rigiditatea gatului sau pur si simplu de la articulatii, cert e ca se simt deformari/umflaturi tari in zona cervicala la palpare, noduli tiroidieni nu sunt pt ca am facut eco la tiroida si nu sunt probleme. Zona gatului e foarte tare, rigida si prezinta deformari. Mai nou rigiditatea musculara de care v-am pomenit se extinde tot mai mult, nu numai la picioare si membre ci si la restul corpului, inclusiv fata, trece intr-o zona apare in alta zona a corpului si imi pocnesc toate incheieturile si ma dor/ustura rau, mi-e frica sa nu ajung cumva sa paralizez de tot... E posibil ca infectia cu Bartonella sa duca la asemenea simptome?
0
02-02-2011, ora 18:19
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Mai rar, dar totusi se pot produce si aceste simptome.neaparat trebuie contactat un infectionist dintr-un centru universitar si facuta biopsia.trebuie sa fii hotarata, nu lasa sa treaca timpul, parintii cred ca te ajuta cand te opresc in Arad, dar de fapt iti fac un deserviciu, caci aceste probleme nu sunt dintre cele obisnuite, nu e o simpla raceala sau o simpla infectie..PCR [polymerase chain reaction ] este o analiza ce poate detecta Bartonella henselae in sange, LCR si tesuturi.examinarea histologica a ganglionului excizat prin biopsie stabileste diagnosticul si exclude alte afectiuni [ inclusiv boala Hodgkin ]...se fac coloratii specifice si este detectata aceasta bacterie.Nu mai apela la alti specialisti, acum ai nevoie doar de un infectionist cu experienta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: