Bebe de 4 luni nu reacționează la zgomote

06-04-2021
Galbenus Cristina
Nu este medic/terapeut
Galbenus Cristina
Buna ziua! Am observat pe la 3luni ca Bebelușa mea nu reacționează la stimuli auditivi, după câteva teste improvizate de mine acasă sa i văd reacțiile am decis sa mergem la un consult ORL, acolo Dna doctor a verificat urechea stanga cu un aparat ce avea o sonda pe care a pus o in ureche, aparatul a dat Refer. După ce s a uitat cu otoscopul a văzut ceara acumulata in canalul auditiv, mi a dat A cerumen sa i administrez câte 2 pic de 3 ori pe zi timp de 3 zile. Am mers pentru retestare și testele au dat tot Refer. Întrebarea mea este cum este posibil sa nu audă când in maternitate testul audio a fost Pass la ambele urechi??!! Menționez ca fetita nu a fost racita sau vreo otita (cel puțin simptome nu au fost) secreții in nasuc are de când am venit cu ea acasă însă o curat prin aspirare aproape zilnic. Dacă este vreun medic ORL care îmi poate da o adresa de email unde sa pot trimite testele făcute. Mulțumesc pt eventualele răspunsuri.
5 comentarii
0
06-04-2021, ora 18:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Nu este normal ca un copil sa aibă permanent secreții din nas
Cu ce este alimentat copilul??
ATI auzit de Alimente producătoare de Mucus?
2. În spatele nasului, unde începe gatul se afla și trompa lui Eustache care trebuie sa asigure aerisirea urechii și mobilitatea timpanului.
3 de unde sunteți??
0
06-04-2021, ora 19:04
Galbenus Cristina
Nu este medic/terapeut
Galbenus Cristina
Mulțumesc pentru răspuns, suntem din Slatina, fetița este alimentata mixt, lapte praf Nan + lapte matern(o masa pe zi) Este posibil ca secrețiile sa ajungă la ureche și acesta sa fie motivul ?
0
06-04-2021, ora 19:30
Galbenus Cristina
Nu este medic/terapeut
Galbenus Cristina
Am uitat sa Menționez ca fetita a fost dismatura(2, 280 gr la 40 sapt nașterea) cauza restricției de creștere intrauterina nu a fost stiuta, eu am avut trombofilie tratată cu Aspenter pana la 28 de săptămâni și apoi Clexane de 0, 4, soțul rh pozitiv eu rh negativ nu am dezvoltat anticorpi in sarcina și mi sa făcut vaccinul după nastere, fetita are grupa și rh meu, ma gandesc ca poate ajuta aceste informații.
0
07-04-2021, ora 04:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Foarte important dacă Mama consuma alimente producătoare de Mucus... Gen lapte vaca, aluat cald dulce. Asta poate provoca copilului acel mucus
2. Căutați o clinica ORL.. Spital universitar din zona. Unde fac potențiale evocate pt. Testarea auzului la copii
0
07-04-2021, ora 08:16
Galbenus Cristina
Nu este medic/terapeut
Galbenus Cristina
Nu am consumat foarte des, o sa încerc sa le evit total, da o sa mergem pentru mai multe investigații. Mulțumesc mult pt timpul acordat. O zi frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.