boala Parkinson

25-08-2014
adriana totan
Nu este medic/terapeut
adriana totan
Buna ziua,

Am fost diagnosticata cu Parkinson si as vrea sa stiu daca ma pot pensiona pe caz de boala, deja nu mai am mobilitate si miscarile sunt foarte lente, medicii m-au tratat 3 ani de coxartroza displazica si chiar mi s-a spus ca trebuie sa-mi pun proteza la soldul drept, neurologul sustine ca boala Parkinson mi-a distrus si soldul, prin rigidizare, iar eu nu mai stiu ce sa fac, ma simt din ce in ce mai rau si rezultatele medicamentoase nu se simt.
Din nefericire, am si glaucom cu unghi deschis la ambii ochi si din acest motiv, nu am voie sa iau niciun medicanent antiinflamator sau analgezic.
Orice sfat din partea Dvs este binevenit.

O zi buna si multa sanatate !
Adriana Totan
1 comentarii
0
08-09-2014, ora 19:19
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Ca sa va interesati trebuie sa mergeti la comisia de expertiza a capacitatii de munca, cu documentele medicale. Acolo, in functie de anii lucrati, o sa va spuna daca va incadrati si ce acte va trebuie la dosar. Toate actele pentru pensionare nu se deconteaza de casa de asigurari, deci se fac cu plata. O sa aveti nevoie si de un referat tip de la medical neurolog.
In alta ordine de idei pentru boala Parkinson se poate da si certificat de handicap. Asta este o alta comisie, si anume comisia pentru personae cu handicap. Acolo la fel, se face un dosar cu mai multe acte, inclusiv referatul de la neurolog (pe care trebuie sa se scrie si stadiul bolii pe scala Hoehn-Yahr). In functie de stadiul bolii se face si incadrarea in gradul de handicap - usor, mediu sau accentuat. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: