Boala psihica sau nervi

14-04-2022
abd289
Nu este medic/terapeut
abd289
Buna ziua! Am si eu nevoie de un sfat. Nu inteleg daca iubitul meu sufera de o boala psihica sau este din cauza nervilor? In viata de zi cu zi ma sustine in tot ceea ce fac, este totul ok. Dar cand ne certam imi spune lucruri total opuse de cele spunes in general. De ex daca atunci cand suntem ok imi spune de ex. ca am un suflet foarte bun, daca ma cert cu cineva imi ia apararea, iar cand ne certam noi doi imi spune exact opusul. Daca de ex fac mancare si curatenie, imi spune sa nu mai fac atatea si sa nu ma stresez cu astea, cand ne certam imi spune ca sunt lenesa si vreau totul pe tava. Deci atunci cand certam imi spune exact opusul la ceea ce imi spune de-obicei si se comporta exact ca si cum ar fi o total alta persoana, iar eu nu mai inteleg nimic, ma debusoleaza total.
Multumesc!
4 comentarii
0
14-04-2022, ora 03:45
abd289
Nu este medic/terapeut
abd289
Mereu imi spune ca ma iubeste si ar vrea sa fie cu mine pt totdeauna, si imi arata asta prin fapte pt ca intr-adevar face foarte multe lucruri pt mine zi de zi, iar cand ne certam si de ex ii spun ca vreau sa ne despartim, el imi spune ca el a vrut de mult sa ne despartim si sa scape de mine. ( suntem impreuna de 9 ani)
0
14-04-2022, ora 08:49
360
Nu este medic/terapeut
360
nu are nicio treaba cu boala psihica. e doar o problema de cuplu. isi arata fidelitatea luandu-va apararea fata de altii, iar apoi va spune ce simte cu adevarat, despre momentele cand v-a luat apararea, atunci cand va certati. cum ati ajuns la boala psihica nu stiu.
0
14-04-2022, ora 08:59
abd289
Nu este medic/terapeut
abd289
Nu îmi ia apărarea in fata lor, ideea e ca odată spune ceva, iar câteva ore mai târziu spune total opusul, pe urma iar spune ceva și iar opusul încât sa ma manipuleze după bunul plac. Boala psihică poate fi si narcisism sau bipolaritate.
0
14-04-2022, ora 09:39
360
Nu este medic/terapeut
360
narcisismul nu este boala, este doar tulburare de personalitate. ca sa fie narcisism, e nevoie de mai multe date.
bipolaritatea este o boala, dar nu isi bazeaza diagnosticul pe accese de furie, asa cum cred ca vreti sa subliniati.

pe scurt, din cele relatate, nu rezulta ca are o boala

ca sa fie bipolar sau sa aiba o alta boala psihiatrica, trebuie sa aiba fie depresie, fie sa delireze, sa nu vorbeasca clar (incoerent), sa aiba impresia ca il urmareste cineva, sa fie paranoic, sa aiba impresia ca cineva ii extrage gandurile, chestii de genul... sa aiba simptome neobisnuite (ganduri si perceptii diferite de ale unui om normal)
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul